Ladda ned eller skriva ut månadsfakturor

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Om du köpte din tjänst från en återförsäljare går du hit istället  |  Har jag en återförsäljare?

För direktkunder med G Suite gäller den här artikeln enbart om du ställer in automatiska betalningar. Andra faktureringsuppgifter gäller för kunder med fakturerade konton.

Du får en månadsfaktura för Google Workspace-prenumerationen i ett e-postmeddelande eller också kan du få en kopia när du vill på Googles administratörskonsol.

Om du tar bort ditt Google-konto eller en betalprenumeration ska du ladda ned och skriva ut dina fakturor enligt beskrivningen nedan och skriva ut dina betalningskvitton.

Förstå din Google Workspace-faktura

Om du vill ha allmän information om hur vi beräknar avgifter, inklusive eventuella ändringar av din prenumeration under en faktureringsperiod, går du istället till Förstå fakturor och avgifter för Google Workspace.

Vi skickar en PDF med din faktura i början av varje månad för föregående månads aktivitet. Fakturan är endast en referens. Du behöver inte göra något.

I PDF-filen kan du se en sammanställning av de kostnader du är skyldig för faktureringsperioden, fakturanummer, kontonamn och fakturerings-id samt anvisningar om hur du visar eller uppdaterar dina faktureringsuppgifter. Du kan också granska följande fakturaposter:

Fakturaobjekt Beskrivning
Prenumeration

Den prenumeration vi debiterade dig under faktureringsperioden.

Om du ser flera poster för samma prenumerationsnamn har vi gjort ändringar i prenumerationen under faktureringsperioden som ledde till en ändring av kostnaderna. Dessa ändringar kan omfatta:

• En ökning eller minskning av licensierade användare
  • En ändring av faktureringsplanen (flexibel avgift eller årsavgift/fast längd)
  • En ändring av prenumerationspriset

Granska de andra objekten i den här tabellen för att förstå varför en prenumeration visas flera gånger.

Beskrivning

En kort översikt över den debitering som debiteras för din prenumeration. Här är några vanliga termer som används i det här avsnittet:

• Användning – gäller om du har flexibel avgift. Avgiften är vanligtvis antalet användare multiplicerat med prenumerationspriset per användare.
  • Prenumeration – Gäller användningen om du har en prenumeration med årsavgift/fast längd. Avgiften är vanligtvis antalet köpta licenser multiplicerat med prenumerationspriset per licens.
  • Ny prenumeration – anger att du har köpt prenumerationen med årsavgift/fast längd under faktureringsperioden.
  • Förnyelse av prenumeration – anger att du förnyade prenumerationen med årsavgift/fast längd under faktureringsperioden.
  • Ökning av prenumerationen – anger att du ökade antalet licenser för en befintlig prenumeration med årsavgift/fast längd.
  • Avgift för uppsägning av prenumeration – visar avgifter som faktureras för uppsägning av en prenumeration med årsavgift/fast längd.
  • Migreringsavgift för obetald förlängning av kontrakt – visar debiteringar som faktureras om du ändrar en prenumeration från en förbetald årsprenumeration/fast längd till en efterbetald årsprenumeration/fast längd.
Intervall

Tidsperioden för debiteringarna.

Antal Antalet bindande licenser (för årsprenumeration/fast längd) eller användare (för flexibel avgift) för avgifter som nämns i den här fakturan.
Belopp Totalt belopp att betala (exklusive tillämpliga skatter).
Servicejustering

Beloppet på en återbetalning eller kredit som du har fått under faktureringsperioden. Beloppet visas som ett negativt värde och dras av från summan som vi debiterar dig för perioden.

Om krediten eller återbetalningen är större än det belopp du är skyldig för faktureringsperioden överförs den till framtida fakturor.

Ladda ned eller skriv ut en kopia av månadsfakturan

Du kan ladda ned fakturan som en PDF- eller CSV-fil. Skriv ut PDF-filen eller importera CSV-filen till ett kalkylarksprogram.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Visa fakturor bredvid prenumerationen.

Titta efter de två senaste fakturorna.

4. Under Dokument klickar du på fakturanumret för önskat filformat:
    • CSV-faktura — laddar ned fakturan i CSV-format.
    • PDF-faktura — välj Ladda ned eller Återskapa faktura med uppdaterad information.
  5. (Valfritt) Om du vill skriva ut fakturan klickar du på Skriv ut . Ett fönster öppnas med en faktura som du kan skriva ut.
  6. (Valfritt) Så här hittar du en äldre faktura som inte visas:
    • Högst upp bredvid Kalender klickar du på nedåtpilen och väljer ett datumintervall.

Har du nyligen ändrat dina faktureringsuppgifter? Du kan återskapa en faktura och visa uppdaterade kontouppgifter, till exempel faktureringsadress, inköpsordernummer eller momsregistreringsnummer. Klicka på PDF-fakturaföljt avÅterskapa faktura med uppdaterad information. Det här alternativet uppdaterar inte transaktioner som betalningar eller krediter. Det här alternativet är inte tillgängligt för konton i Indien.

Kan du inte hitta någon faktura för den här månaden? Den kanske inte är tillgänglig ännu. Varje månadsfaktura är tillgänglig efter den första dagen i följande månad. Fakturan för april är till exempel färdig efter 1 maj. Dessutom kan officiella PDF-fakturor ta upp till en vecka för att bli tillgänglig efter CSV-fakturor.

Betalningar visas inte på fakturan utom i de specifika regioner som anges nedan. Du kan se dina betalningsuppgifter genom att gå till Ladda ned eller skriva ut transaktioner eller Skriva ut betalningskvitton.

Fakturor och moms (EU-kunder)

Om ditt faktureringsland är inom EU inkluderar dina fakturor följande:

• dina betalningar
  • vårt momsregistreringsnummer
  • ditt momsregistreringsnummer (om du uppgav det i faktureringsprofilen).

Dessa fakturor uppfyller EU-bestämmelserna i momsdirektivet (artikel 226, direktiv 2006/112/EC) och är giltiga för din lokala skattemyndighet. Kontakta den lokala skatterådgivningen eller skattemyndigheten om du har frågor.

Obs! Googles europeiska huvudkontor ligger i Dublin (Google Ireland Ltd.). Kunder med en faktureringsadress i EU faktureras och betjänas av Google Ireland Ltd. Moms räknas inte in i tjänstekostnaderna om företagets adress ligger inom EU, men utanför Irland. Om detta gäller dig är du kvalificerad att själv beräkna momsen utifrån EU-medlemslandets lokala taxa.

Fakturor för kunder i Indien som inte är GST-registrerade

I enlighet med ändringar av GST-lagen i Indien visar fakturan en dynamisk UPI QR-kod på första sidan om du inte är GST-registrerad och har ett utestående saldo. Du kan betala fakturan genom att skapa QR-koden med en UPI-aktiverad betalningsapp.

Om du gör en betalning under faktureringsperioden visas betalningens datum och tid, belopp, transaktions-id och betalningsmetod på fakturan.