Maandelijkse facturen downloaden of afdrukken

Geldt voor versies van Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole.

Als u uw service bij een reseller heeft aangeschaft, kijkt u hier |  Heb ik een reseller?

Dit artikel is alleen van toepassing voor rechtstreekse G Suite-klanten die automatische betalingen instellen. Voor klanten met een gefactureerd factureringsaccount geldt andere factureringsinformatie.

U krijgt een maandelijkse factuur voor uw Google Workspace-abonnement per e-mail. U kunt ook altijd een kopie downloaden via de Google Beheerdersconsole.

Als u het Google-account van uw organisatie of een betaald abonnement verwijdert, moet u uw facturen eerst downloaden en afdrukken zoals hieronder wordt beschreven en uw betalingsbewijzen afdrukken.

De Google Workspace-factuur begrijpen

Als u algemene informatie wilt over hoe we de kosten berekenen, waaronder wijzigingen in het abonnement tijdens een factureringsperiode, gaat u naar Inzicht in de facturen en kosten van Google Workspace.

Aan het begin van elke maand e-mailen we u een pdf van uw factuur voor de activiteit in de maand ervoor. Deze factuur is alleen ter informatie. U hoeft niets te doen.

In de pdf vindt u een overzicht van de totale kosten die u moet betalen voor de factureringsperiode, het factuurnummer, uw accountnaam, de facturerings-ID en instructies voor het bekijken of updaten van uw factureringsgegevens. U kunt ook de volgende factuuritems bekijken:

Factuuritem Beschrijving
Abonnement

Het abonnement dat we tijdens de factuurperiode in rekening hebben gebracht.

Als u meerdere vermeldingen voor dezelfde abonnementsnaam ziet, zijn er wijzigingen aangebracht in het abonnement tijdens de factureringsperiode, waardoor de kosten zijn gewijzigd. Deze wijzigingen omvatten bijvoorbeeld:

• Meer of minder gelicentieerde gebruikers
  • Een wijziging in uw betalingsplan (Flexibel model of Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn)
  • Een wijziging in de abonnementsprijs

Bekijk de andere items in deze tabel om te begrijpen waarom een abonnement meerdere keren wordt weergegeven.

Beschrijving

Een kort overzicht van de specifieke kosten die in rekening worden gebracht bij uw abonnement. Enkele veelvoorkomende termen die in dit gedeelte worden gebruikt:

• Gebruik: Dit is van toepassing als u het Flexibele model gebruikt. De kosten zijn over het algemeen het aantal gebruikers vermenigvuldigd met de abonnementsprijs per gebruiker.
  • Contract: Dit is van toepassing op het gebruik als u het Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn gebruikt. De kosten zijn meestal het aantal gekochte licenties vermenigvuldigd met de abonnementsprijs per licentie.
  • Nieuw contract: Geeft aan dat u het abonnement heeft gekocht met het Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn tijdens de factureringsperiode.
  • Contractverlenging: Geeft aan dat u het abonnement met het Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn heeft verlengd tijdens de factureringsperiode.
  • Contractverhoging: Geeft aan dat u het aantal toegewezen licenties voor een bestaand abonnement met het Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn heeft verhoogd.
  • Kosten contractannulering: De kosten die in rekening zijn gebracht voor de vroegtijdige beëindiging van een Jaarabonnement/Abonnement met vaste termijn.
  • Migratiekosten voor onbetaalde verlenging van het contract: De kosten die in rekening worden gebracht als u een abonnement wijzigt van een verlopen Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn dat u vooraf betaalt in een Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn dat u achteraf betaalt.
Periode

De periode van de kosten.

Aantal Het aantal toegewezen licenties (voor het Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn) of het aantal gebruikers (voor het Flexibele model) voor de kosten die op deze factuur worden vermeld.
Bedrag Totaalbedrag dat moet worden betaald (exclusief toepasselijke belastingen).
Servicecorrectie

Het bedrag van een terugbetaling of krediet dat u heeft ontvangen tijdens de factureringsperiode. Dit bedrag verschijnt als een negatieve waarde en wordt afgetrokken van het totale bedrag dat we voor die periode in rekening brengen.

Als het krediet of de terugbetaling hoger is dan het bedrag dat u verschuldigd bent voor de factureringsperiode, wordt deze overgedragen naar toekomstige facturen.

Een kopie van uw maandelijkse factuur downloaden of afdrukken

U kunt de factuur downloaden als pdf- of csv-bestand. Druk de pdf af of importeer het csv-bestand naar een spreadsheetprogramma.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Facturen bekijken.

Zoek de 2 meest recente facturen.

4. Klik onder Documenten op het factuurnummer bij de gewenste bestandsindeling:
    • Csv-factuur: De factuur wordt gedownload in csv-indeling.
    • Pdf-factuur: Selecteer Downloaden of Factuur opnieuw maken met geüpdatete gegevens.
  5. (Optioneel) Klik op Afdrukken om de factuur af te drukken. Er wordt een venster geopend met een factuur die u kunt afdrukken.
  6. (Optioneel) Zo vindt u een oudere factuur die niet wordt weergegeven:
    • Klik rechtsboven, naast de kalender op de pijl-omlaag en selecteer een periode.

Heeft u onlangs uw factureringsgegevens gewijzigd? U kunt een factuur opnieuw maken zodat uw geüpdatete accountgegevens daarop worden weergegeven, zoals uw factuuradres, inkoopordernummer of btw-nummer. Klik op Pdf-factuurand thenFactuur opnieuw maken met geüpdatete gegevens. Transacties, zoals betalingen of tegoeden, worden hierdoor niet geüpdatet. Deze optie is niet beschikbaar voor accounts in India.

Kunt u geen factuur voor deze maand vinden? Het kan zijn dat deze nog niet beschikbaar is. De factuur van elke maand is beschikbaar na de eerste dag van de maand erop. De factuur van april is bijvoorbeeld klaar na 1 mei. Nadat de facturen in csv-indeling beschikbaar zijn, kan het een week duren voordat deze in pdf-indeling beschikbaar zijn.

Betalingen worden niet op de factuur vermeld, tenzij in specifieke regio's, zoals hieronder vermeld. Ga naar Transacties downloaden of afdrukken of Betalingsbewijzen afdrukken om uw betalingsgegevens te bekijken.

Facturen en btw (voor klanten in de EU)

Als uw factureringsland zich in de Europese Unie (EU) bevindt, staat het volgende op uw elektronische facturen:

• Uw betalingen
  • Ons btw-nummer
  • Uw btw-nummer (als u dit in uw factureringsprofiel heeft aangegeven)

Deze facturen voldoen aan de vereisten van de btw-richtlijn van de EU (Artikel 226, Richtlijn 2006/112/EG van de Raad) en zijn geldig voor uw lokale belastingdienst. Neem bij vragen contact op met uw belastingadviseur of lokale autoriteiten.

Opmerking: Het Europese hoofdkantoor van Google bevindt zich in Dublin (Google Ireland Ltd.). Klanten met een factuuradres in de Europese Unie ontvangen services en facturen van Google Ireland Ltd. Er wordt geen btw toegevoegd aan de servicekosten als uw bedrijfsadres zich binnen de Europese Unie, maar buiten Ierland bevindt. Als dit voor u geldt, kunt u zelf de btw bepalen volgens het gebruikelijke btw-percentage van uw EU-lidstaat.

Facturen voor klanten in India die niet zijn geregistreerd voor belasting op goederen en diensten (Goods and Services Tax, GST)

Als u niet bent geregistreerd voor GST en een openstaand saldo heeft, staat er op de eerste pagina van uw factuur een QR-code voor Dynamic UPI. Dit doen we om te voldoen aan wijzigingen in de GST-wet van India. U kunt de factuur betalen door deze QR-code te scannen met een betalings-app die werkt met UPI.

Als u tijdens de betaalcyclus een betaling heeft uitgevoerd, staan op de factuur de datum en tijd, het bedrag, de transactie-ID en de betaalmethode.