Konfigurera domänens faktureringsprenumeration med Google Domäner

Om du har köpt domänen via Google Domains hanteras faktureringen via G Suite- eller Cloud Identity Premium-kontot. Om du inte vill ändra sista giltighetsdatum för fakturering eller domänvärd måste du avsluta domänens faktureringsprenumeration via G Suite eller Cloud Identity Premium och konfigurera fakturering direkt via Google Domains. Den årliga registreringskostnaden och sekretessinställningarna för domänen förblir desamma med Google Domäner.

Obs! Om du har flyttat din befintliga domän till G Suite eller Cloud Identity Premium fakturerar din domänvärd dig för domänen.

När du avslutar domänens faktureringsprenumeration för G Suite eller Cloud Identity Premium måste du konfigurera faktureringen för domänen i Google Domains för att kunna gå vidare med registreringen. Annars äger du inte längre domänen när årsregistreringen gått ut.

1. Säga upp Google-domänens faktureringsprenumeration
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Domäner på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att Domäner ska visas.

3. Klicka på Lägg till/ta bort domäner.
  4. Klicka på Säg upp faktureringsprenumeration.

The Google Domain is displayed in the Domains section of the Admin Console.

Dialogrutan för att säga upp faktureringsprenumerationen visas.

5. Läs noga igenom följderna av att säga upp domänens faktureringsprenumeration.

Cancel Your Domain Billing Subscription option

6. Klicka på Fortsätt med uppsägning för att omedelbart säga upp domänens faktureringsprenumeration. Klicka på Tillbaka till prenumerationer för att återgå till Domäner-sidan i Googles administratörskonsol.

När du klickar på Fortsätt med uppsägning sägs Google-domänens faktureringsprenumeration upp och du äger inte längre domännamnet när den årliga registreringen går ut, om du inte konfigurerar en faktureringsprenumeration med Google Domains (se nästa steg).

Om du vill hantera dina faktureringsinställningar för domänen (till exempel uppdatera faktureringsadressen eller betalningsmetoden) öppnar du Fakturering i administratörskonsolen.

2. Konfigurera din faktureringsprenumeration med Google Domäner

Du behöver konfigurera faktureringen i Google Domäner så att domänregistreringen inte går ut och du förlorar domännamnet. Genom att konfigurera domänens faktureringsprenumeration med Google Domäner kan du även:

• Överföra domänen till en annan värd
  • Stänga av automatisk förnyelse av domänen
  • Lägga till år till för domänregistreringen

Obs! Faktureringen för domänen börjar inte förrän vid nästa årliga förnyelse.

1. Besök domains.google.com/registrar för att komma åt domänens översikt.

Om du inte ser domänen i listan klickar du på kontoikonen i skärmens övre högra hörn och loggar in med det användarnamn och lösenord du använde när du köpte domänen.

switch accounts

2. Klicka på ikonen Slutar gälla, som anger antalet återstående dagar för domänen, för information om när faktureringsprenumerationen slutar gälla.

Selecting the expiration icon on the Domains dashboard

3. Under Registrering klickar du på antingen Aktivera automatisk förnyelse eller Lägg till år > [välj antal år som ska läggas till för registreringen] för att betala med ditt Google-konto. Ett fönster visas där du kan välja betalningsalternativ.
  4. Välj att antingen betala med det registrerade kortet eller klicka på Lägg till ny betalningsmetod om du vill betala med ett nytt kort.

Domains Auto-Renew payement window

5. Klicka på Köp för att slutföra transaktionen. Din domänregistrering och dina betalningar kontrolleras nu via Google Domäner.
Nu kan du helt hantera din domän och faktureringsprenumeration via Google Domäner. Om du vill överföra din domän till en annan värd, se Överföra en domän.