Flytta din domänfaktureringsprenumeration till Google Domains

Om du har köpt domänen via Google Domains hanteras faktureringen via kontot i Google Workspace eller Cloud Identity-premiumversion. Om du inte vill ändra sista giltighetsdatum för fakturering eller domänvärd måste du avsluta domänens faktureringsprenumeration för Google Workspace eller Cloud Identity-premiumversion och konfigurera fakturering direkt via Google Domains. Den årliga registreringskostnaden och integritetsinställningarna för domänen förblir desamma med Google Domäner.

Obs! Om du har flyttat din befintliga domän till Google Workspace eller Cloud Identity-premiumversion fakturerar domänvärden dig för domänen.

När du avslutar domänens faktureringsprenumeration för Google Workspace eller Cloud Identity-premiumversion måste du konfigurera faktureringen för domänen i Google Domains för att kunna gå vidare med registreringen. Annars äger du inte längre domänen när årsregistreringen gått ut.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Steg 1: Avsluta Google-domänens faktureringsprenumeration

Om du säger upp din prenumeration på Google-domäner förlorar du domännamnet när årsregistreringen upphör, såvida du inte konfigurerar faktureringsprenumerationen med Google Domains.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDomänerföljt avHantera domäner.
  3. Klicka på Visa detaljer bredvid din domän.
  4. Klicka på Säg upp domänens faktureringsprenumeration.
  5. För Prenumerationer klickar du på Domänregistrering.
  6. Klicka på Avsluta prenumerationen.
  7. Välj anledning till att du avslutarföljt avklicka på Fortsätt.
  8. Markera rutan för att bekräfta att du har läst informationen och vill fortsätta.
  9. Ange din e-postadress som administratörföljt avklicka på Säg upp min prenumeration.
  10. Om du vill konfigurera faktureringsprenumerationen för Google Domains (så att du inte blir av med domännamnet när registreringen upphör att gälla) fortsätter du till steg 2 nedan på den här sidan och slutför stegen.
Steg 2: Konfigurera faktureringsprenumerationen med Google Domains

Du behöver konfigurera faktureringen i Google Domäner så att domänregistreringen inte går ut och du förlorar domännamnet. Genom att konfigurera domänens faktureringsprenumeration med Google Domäner kan du även

• överföra domänen till en annan värd
  • stänga av automatisk förnyelse av domänen
  • lägga till år till för domänregistreringen.

Obs! Faktureringen för domänen börjar inte förrän vid nästa årliga förnyelse.

1. Logga in på Google Domains.

Om du inte ser din domän klickar du på profilbilden i det övre högra hörnet och loggar in med användarnamnet och lösenordet som användes för att köpa domänen.

2. Välj domänen.
  3. Klicka på Meny följt av Registreringsinställningar.
  4. Rulla ned till Registrering och välj ett alternativ för att betala med ditt Google-konto:
    • Om du vill betala automatiskt varje år klickar du på Aktivera automatisk förnyelse.
    • Om du vill betala för ett visst antal år klickar du på Lägg till årföljt av och väljer antalet år som ska läggas till.
  5. Välj att betala med det registrerade kortet eller klicka på Lägg till kredit- eller bankkort för att betala med ett nytt kort.
  6. Klicka på Köp för att slutföra transaktionen.

Nu kan du helt hantera din domän och faktureringsprenumeration via Google Domäner. Om du vill överföra domänen till en annan värd läser du Överföra en domän till en annan registrator.