Flytta din domänfaktureringsprenumeration till Google Domains

Om du har köpt domänen via Google Domains hanteras faktureringen via G Suite- eller Cloud Identity Premium-kontot. Om du inte vill ändra sista giltighetsdatum för fakturering eller domänvärd måste du avsluta domänens faktureringsprenumeration via G Suite eller Cloud Identity Premium och konfigurera fakturering direkt via Google Domains. Den årliga registreringskostnaden och sekretessinställningarna för domänen förblir desamma med Google Domäner.

Obs! Om du har flyttat din befintliga domän till G Suite eller Cloud Identity Premium fakturerar din domänvärd dig för domänen.

När du avslutar domänens faktureringsprenumeration för G Suite eller Cloud Identity Premium måste du konfigurera faktureringen för domänen i Google Domains för att kunna gå vidare med registreringen. Annars äger du inte längre domänen när årsregistreringen gått ut.

Steg 1: Avsluta Google-domänens faktureringsprenumeration
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Domäner på startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser Domäner på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Lägg till/ta bort domäner.
  4. Klicka på Säg upp faktureringsprenumeration.

The Google Domain is displayed in the Domains section of the Admin Console.

Dialogrutan för att säga upp faktureringsprenumerationen visas.

5. Läs noga igenom följderna av att säga upp domänens faktureringsprenumeration.

Cancel Your Domain Billing Subscription option

6. Klicka på Fortsätt med uppsägning för att omedelbart säga upp domänens faktureringsprenumeration. Klicka på Tillbaka till prenumerationer för att återgå till Domäner-sidan i Googles administratörskonsol.

När du klickar på Fortsätt med uppsägning sägs Google-domänens faktureringsprenumeration upp och du äger inte längre domännamnet när den årliga registreringen går ut, om du inte konfigurerar en faktureringsprenumeration med Google Domains (se nästa steg).

Om du vill hantera dina faktureringsinställningar för domänen (till exempel uppdatera faktureringsadressen eller betalningsmetoden) öppnar du Fakturering i administratörskonsolen.

Steg 2: Konfigurera faktureringsprenumerationen med Google Domains

Du behöver konfigurera faktureringen i Google Domäner så att domänregistreringen inte går ut och du förlorar domännamnet. Genom att konfigurera domänens faktureringsprenumeration med Google Domäner kan du även

• överföra domänen till en annan värd
  • stänga av automatisk förnyelse av domänen
  • lägga till år till för domänregistreringen.

Obs! Faktureringen för domänen börjar inte förrän vid nästa årliga förnyelse.

1. Logga in på Google Domains.

Om du inte ser din domän klickar du på profilbilden i det övre högra hörnet och loggar in med användarnamnet och lösenordet som användes för att köpa domänen.

2. Välj domänen.
  3. Klicka på Meny Meny följt av Registreringsinställningar.
  4. Rulla ned till Registrering och välj ett alternativ för att betala med ditt Google-konto:
    • Om du vill betala automatiskt varje år klickar du på Aktivera automatisk förnyelse.
    • Om du vill betala för ett visst antal år klickar du på Lägg till årföljt av och väljer antalet år som ska läggas till.
  5. Välj att betala med det registrerade kortet eller klicka på Lägg till kredit- eller bankkort för att betala med ett nytt kort.
  6. Klicka på Köp för att slutföra transaktionen.

Nu kan du helt hantera din domän och faktureringsprenumeration via Google Domäner. Om du vill överföra domänen till en annan värd läser du Överföra en domän till en annan registrator.