Groepen beheren op een Android-apparaat

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen. U moet hoofdgebruiker zijn om deze taken te kunnen uitvoeren.

Met Google Groepen kan uw team e-mailberichten en uitnodigingen voor vergaderingen verzenden en documenten delen vanaf één groepsadres.

Als u een gebruiker toevoegt aan een groep, kunt u deze eenvoudig een rol geven: eigenaar, beheerder of lid. De rol bepaalt wat een gebruiker kan doen in de groep.

Groepen beheren

Een groep maken
  1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Schakel indien nodig naar uw beheerdersaccount: tik op Menu and then pijl-omlaag om een ander account te kiezen.
  3. Tik op Menu and then Groepen.

Hiervoor is het beheerdersrecht Groepen vereist.

4. Tik op Toevoegen  en voer de volgende gegevens in:
    Optie Beschrijving
    Groepsnaam
    Geef een naam op waarmee de groep wordt aangeduid in lijsten en berichten. Volg deze richtlijnen:
    • Namen mogen maximaal 73 tekens bevatten.
    • Gebruik namen waaruit het doel van de groep duidelijk wordt.

Als u groepen maakt in de Google Beheerdersconsole kunt u geen gelijktekens (=) of haakjes (<,>) gebruiken. Deze tekens kunnen alleen worden gebruikt voor groepen die u maakt via groups.google.com.

E-mailadres groep

Geef een e-mailadres op voor de groep. Als er meer dan één domein wordt weergegeven, selecteer je het juiste domein in de lijst. Houd je aan de volgende richtlijnen:

• E-mailadressen mogen maximaal 63 tekens bevatten. Deze limiet is exclusief het domeingedeelte van het adres, zoals @gmail.com.
    • Sommige woorden zijn gereserveerd en kunnen niet worden gebruikt als e-mailadres.Bekijk de gereserveerde woorden.

Als je een groep maakt met een werk- of schoolaccount, bevat je e-mailadres mogelijk een achtervoegsel, zoals '-user-created'. Als de groepsnaam bijvoorbeeld training is, ziet het daadwerkelijke e-mailadres er misschien zo uit: training-user-created@jouw_domein.

Groepsbeschrijving

(Optioneel) Als je informatie wilt toevoegen aan de pagina Over van de groep, vul je het doel van de groep in of hoe deze wordt gebruikt. U kunt bijvoorbeeld informatie toevoegen over groepsleden, groepscontent, veelgestelde vragen of links naar gerelateerde groepen.

Als u groepen maakt in de Google Beheerdersconsole kunt u geen gelijktekens (=) of haakjes (<,>) gebruiken. Deze tekens kunnen alleen worden gebruikt voor groepen die u maakt via groups.google.com.

5. Tik op 'Gereed' Gereed.
  6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om leden toe te voegen aan de groep:
    1. Tik op Gebruiker toevoegen  en kies een optie:
      • Als u gebruikers wilt toevoegen, tikt u op Bestaande gebruikersand thende gebruikerand thenLid en wijst u een rol toe.
      • Als u een groep wilt toevoegen, tikt u op Groepand thende groep.
      • Als u gebruikers van buiten uw organisatie wilt toevoegen, tikt u op Externe gebruikers en voert u de e-mailadressen in. Tik vervolgens op Lid en wijs een rol toe.
    2. Tik op 'Gereed' Gereed.
Groepsgegevens bewerken

U kunt elke groep in uw domein bewerken en de naam, het e-mailadres of de beschrijving ervan wijzigen.

1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Schakel indien nodig naar uw beheerdersaccount: tik op Menu and then pijl-omlaag om een ander account te kiezen.
  3. Tik op Menu and then Groepen.

Hiervoor is het beheerdersrecht Groepen vereist.

4. Tik op de naam van een groep.
  5. Tik op Bewerken  en breng uw wijzigingen aan.
  6. Tik op 'Gereed' Gereed.
Een groep verwijderen
  1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Schakel indien nodig naar uw beheerdersaccount: tik op Menu and then pijl-omlaag om een ander account te kiezen.
  3. Tik op Menu and then Groepen.

Hiervoor is het beheerdersrecht Groepen vereist.

4. Tik op de naam van een groep.
  5. Tik op Verwijderen and thenVerwijderen om te bevestigen.

Groepsleden beheren

Leden toevoegen aan een groep

U kunt leden individueel toevoegen of alle leden van een andere groep toevoegen.

1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Schakel indien nodig naar uw beheerdersaccount: tik op Menu and then pijl-omlaag om een ander account te kiezen.
  3. Tik op Menu and then Groepen.

Hiervoor is het beheerdersrecht Groepen vereist.

4. Tik op de naam van een groep.
  5. Tik op Gebruiker toevoegen  en kies een optie:
    • Als u gebruikers wilt toevoegen, tikt u op Bestaande gebruikersand thende gebruikerand thenLid en wijst u een rol toe.
    • Als u een groep wilt toevoegen, tikt u op Groepand thende groep.
    • Als u gebruikers van buiten uw organisatie wilt toevoegen, tikt u op Externe gebruikers en voert u de e-mailadressen in. Tik vervolgens op Lid en wijs een rol toe.
  6. Tik op 'Gereed' Gereed.
De rol van een lid wijzigen
  1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Schakel indien nodig naar uw beheerdersaccount: tik op Menu and then pijl-omlaag om een ander account te kiezen.
  3. Tik op Menu and then Groepen.

Hiervoor is het beheerdersrecht Groepen vereist.

4. Tik op de naam van een groep.
  5. Tik op de gebruiker van wie u de rol wilt wijzigen.
  6. Tik op Rol wijzigen.
  7. Tik op een optie om een andere rol toe te wijzen aan de gebruiker.
Een groepslid verwijderen
  1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Schakel indien nodig naar uw beheerdersaccount: tik op Menu and then pijl-omlaag om een ander account te kiezen.
  3. Tik op Menu and then Groepen.

Hiervoor is het beheerdersrecht Groepen vereist.

4. Tik op de naam van de groep waaruit u een groepslid wilt verwijderen.
  5. Tik op Lid verwijderenand thenVerwijderen om te bevestigen.