Bepaalde gebruikers onbeperkte toegang tot YouTube geven

Dit artikel gaat over YouTube-instellingen in Google Workspace. Als je de beperkte modus wilt inschakelen voor een persoonlijk Google-account, bekijk je De beperkte modus in- of uitschakelen.

Als Google Workspace-beheerder kun je de toegang tot YouTube-video's en -kanalen beperken voor gebruikers op je werk of school. Je kunt ook onbeperkte toegang tot YouTube geven aan specifieke gebruikers. Deze gebruikers kunnen alle YouTube-content bekijken als ze zijn ingelogd op hun werk- of schoolaccount.

Opmerking:Google Workspace-accounts hebben tijdens de kosteloze proefperiode geen toegang tot bepaalde YouTube-functies.

Toegangsbeperkingen voor bepaalde gebruikers verwijderen

Voordat u begint: Als u de instelling wilt toepassen op bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de instelling toe te passen op een bepaalde afdeling) of in een configuratiegroep (om de instelling toe te passen op gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2.  Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenYouTube.
  3. Klik op Rechten.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid of configuratiegroep.
  5. Selecteer Onbeperkte toegang tot YouTube.
  6. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.