Mensen die YouTube-video's mogen goedkeuren toevoegen

Als je als Google Workspace-beheerder de toegang tot YouTube-video's beperkt voor gebruikers op je werk of school, kun je bepaalde gebruikers toestaan YouTube-content goed te keuren. Als je Classroom gebruikt, kun je geverifieerde Classroom-docenten toestaan YouTube-content goed te keuren. Nadat een video of kanaal is goedgekeurd, kunnen alle ingelogde gebruikers in je organisatie de video of het kanaal bekijken.

Goedkeurders hebben onbeperkte YouTube-toegang. Ze kunnen alle video's afspelen en reacties lezen. Je kunt goedgekeurde video's en kanalen bekijken en verwijderen in de Beheerdersconsole.

Goedkeurders toevoegen via een organisatie-eenheid of groep

Voordat u begint: als u de instelling wilt toepassen op bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de instelling toe te passen op een bepaalde afdeling) of in een configuratiegroep (om de instelling toe te passen op gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenYouTube.
  3. Klik op Rechten.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Selecteer Mag video's goedkeuren.
  6. Klik op Opslaan. Als u een organisatie-eenheid of groep heeft ingesteld, kunt u de instelling wellicht laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.

Geverifieerde Classroom-docenten toestaan video's en kanalen goed te keuren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenYouTube.
  3. Klik op Contentinstellingen and then Speciale mensen die mogen goedkeuren.
  4. Vink het vakje aan.
  5. Klik op Opslaan.

Opmerking: Het kan 24 uur duren voordat de wijzigingen van kracht worden.