Använd TLS-certifikat för säker transport

Du kan använda TLS-certifikat för att kryptera användarens e-post för inkommande och utgående säker leverans.

Så här får du tillgång till TLS-certifikaten

Du kan få tillgång till inkommande och utgående TLS-certifikat (Transport Layer Security) på ett av två sätt:

• Kör följande kommando:
    openssl s_client -starttls smtp -connect [hostname]:25 | sed -ne '/-BEGIN CERTIFICATE-/,/-END CERTIFICATE-/p'
  • Använd följande Python-kodavsnitt:
    import smtplib
    import SSL

connection = smtplib.SMTP()
    connection.connect('[hostname].')
    connection.starttls()
    print(ssl.DER_cert_to_PEM_cert(connection.sock.getpeercert(binary_form=True)))

För [hostname] använder du rätt värde enligt följande:

• Inkommande SMTPaspmx.l.google.com
  • Utgående (SMTP-relä)smtp-relay.gmail.com
  • Utgående (MSA)smtp.gmail.com

Sök efter andra sätt att få tillgång till TLS-certifikat

Om du vill hitta andra sätt att få tillgång till certifikaten söker du efter extrahera certifikat från TLS-server.

De här riktlinjerna gäller för TLS-certifikat:

• Certifikaten är signerade av GlobalSign R2 CA (GS Root R2)
  • Lita på certifikaten som anges i https://pki.goog/roots.pem.
  • Certifikaten delas mellan värdar.
  • Varje certifikatuppsättning har ett utgångsdatum. Nya certifikat roteras in före detta datum och medan de nya certifikaten implementeras, kan du använda valfritt certifikat för en anslutning.
  • För kommunikation mellan Gmails klienter och servrar krypteras meddelanden på en HTTPS-anslutning med 128-bitarskryptering med hjälp av TLS 1.2. Anslutningen krypteras och autentiseras med AES_128_GCM. Mekanismen för nyckelutbyte är ECDHE_RSA.

• Kommunikation mellan klienter och servrar på och utanför Gmail stöds med hjälp av SSL3 till TLS1.2 och klienten väljer från en lista av chiffer, nyckelutbyten och bit-längder.

• Bitar som stöds är 112/168 för DES, 128 för RC4 och 128 eller 256 för AES (Advanced Encryption Standard).

Relaterade ämnen