TLS-certificaten gebruiken voor beveiligd transport

Met Transport Layer Security-certificaten (TLS) kunt u de e-mails van uw gebruikers versleutelen voor veilige bezorging van zowel binnenkomende als uitgaande berichten.

Toegang krijgen tot de TLS-certificaten

U kunt de TLS-certificaten voor binnenkomend en uitgaand verkeer op 2 manieren openen:

• Door de volgende opdracht uit te voeren:
    openssl s_client -starttls smtp -connect [hostnaam]:25 | sed -ne '/-BEGIN CERTIFICATE-/,/-END CERTIFICATE-/p'
  • Door het volgende Python-fragment te gebruiken:
    import smtplib
    import ssl

connection = smtplib.SMTP()
    connection.connect('[hostnaam].')
    connection.starttls()
    print(ssl.DER_cert_to_PEM_cert(connection.sock.getpeercert(binary_form=True)))

Vul bij [hostnaam] de juiste waarde in. Kies uit de volgende opties:

• Binnenkomende SMTP: aspmx.l.google.com
  • Uitgaand (SMTP-relay): smtp-relay.gmail.com
  • Uitgaand (MSA)smtp.gmail.com

Zoeken naar andere manieren om toegang te krijgen tot TLS-certificaten

Als u andere manieren wilt vinden om toegang te krijgen tot de certificaten, zoekt u naar certificaat ophalen bij TLS-server.

Let op deze richtlijnen voor TLS-certificaten:

• De certificaten worden ondertekend door GlobalSign R2 CA (GS Root R2)
  • Vertrouw ten minste de certificaten die op https://pki.goog/roots.pem staan.
  • De certificaten worden gedeeld door verschillende hosts.
  • Elke reeks certificaten heeft een verloopdatum. Vóór deze datum worden nieuwe certificaten ingevoerd. Terwijl de nieuwe certificaten worden geïmplementeerd, kunt u beide certificaten gebruiken om verbinding te maken.
  • Voor communicatie tussen Gmail-clients en -servers worden de berichten versleuteld verzonden via TLS 1.2, met een HTTPS-verbinding met 128-bits-versleuteling. De verbinding is versleuteld en geverifieerd met AES_128_GCM. Het sleuteluitwisselingsmechanisme is ECDHE_RSA.

• De communicatie tussen Gmail-clients en -servers en niet-Gmail-clients en -servers wordt ondersteund door SSL3 via TLS 1.2. De client kiest uit een lijst coderingen, sleuteluitwisselingen en bitlengtes.

• Ondersteunde bits zijn 112/168 voor DES, 128 voor RC4 en 128 of 256 voor Advanced Encryption Standard (AES).