Arbeta med konfigurationsfiler

I konfigurationshanteraren kan du skapa nya konfigurationsfiler för att lagra Google Cloud Directory Sync (GCDS)-synkroniseringsinställningar. Alla konfigurationsfiler är i XML-format.

För att göra det svårare för en angripare att få åtkomst till LDAP-systemet eller Google-domänen med konfigurationsfilerna krypteras hemligheterna (lösenords- och OAuth-token) i filen.

Lagra dina konfigurationsfiler på ett säkert ställe. Exponerade konfigurationsfiler är en säkerhetsrisk.

Använda flera konfigurationsfiler

Om du har en mycket stor implementering kan du använda flera konfigurationsfiler. Detta gör att du kan dela upp implementeringen i mindre synkroniseringar, minska belastningen och variera graden av synkroniseringar.

Du kan även synkronisera från en LDAP-katalog till flera Google-konton med en eller flera konfigurationsfiler. Om du använder flera konfigurationsfiler kontrollerar du att de sparas med unika namn för att undvika synkroniseringsproblem.

Använd en enda konfigurationsfil

Du kan köra samma konfigurationsfil och synkronisera grupper, användare och organisatoriska enheter individuellt. Mer information finns i Synkronisera med kommandoraden.

Starta eller spara en konfigurationsfil

• Om du vill starta en ny konfigurationsfil utan angivna regler väljer du Arkivföljt avNytt.
  • Om du vill spara en konfigurationsfil med ett nytt namn väljer du Arkivföljt avSpara som och anger katalog och filnamn.
  • Om du vill spara en konfigurationsfil med ett befintligt namn väljer du Arkivföljt avSpara.

Om du skriver över en befintlig fil sparas den befintliga filen i konfigurationshanteraren som en kopia med en tidsstämpel i filnamnet.

Använd en konfigurationsfil med olika datorer eller användare

Om du öppnar en konfigurationsfil som har sparats på en annan dator eller av en annan användare kan GCDS inte komma åt hemligheterna i XML-filen. Du måste auktorisera åtkomsten till GCDS innan du använder olika datorer eller flera användare.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Windows

Så här kör du GCDS när du loggar in som flera användare på Windows:

1. Öppna Start-menyn.
  2. Sök efter Konfigurationshanteraren.
  3. Klicka på alternativet Öppna filplats. Om det inte visas högerklickar du på Konfigurationshanteraren.
  4. På genvängen Konfigurationshanterare trycker du på Skiftföljt av högerklicka på följt av väljKör som annan användare ellerKör som. Ange sedan användarnamn och lösenord för den Windows-användare som behöver auktorisera GCDS. Detta är oftast den användare som tidigare auktoriserat GCDS eller användaren som har konfigurerats för att köra den schemalagda uppgiften.
  5. Ladda upp konfigurationsfilen och klicka på Auktorisera nu.
  6. Ange administratörens användarnamn och lösenord för Google-kontot.
  7. Uppdatera LDAP-användarens lösenord och SMTP-lösenordet vid behov.
  8. Spara XML-filen.
  9. Kör en simulering för att säkerställa att inställningarna är korrekta.
  10. Kör synkroniseringen manuellt och granska loggarna för att säkerställa att XML sparades korrekt.

Obs! Om du kör uppgiften sync-cmd som Windows SYSTEM-användare, NetworkService eller ett annat systemkonto kan du kanske inte köra konfigurationshanteraren som en annan användare. Testa att använda PsExec från Microsoft för att köra konfigurationshanteraren som systemanvändare.

Linux

Alternativ 1: Kopiera och uppgradera XML-filen

Följ stegen i Hur auktoriserar jag GCDS på en dator utan GUI?

Alternativ 2: Flytta prefs-filen

Flytta prefs-filen från den ursprungliga datorn till den nya datorn. Som standard lagras prefs-filen i $HOME/.java/.userPrefs/com/google/Usersyncapp/util/prefs.xml.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.