Vilken GCDS-information behöver jag innan jag kontaktar supporten?

Om du inte kan konfigurera och köra Google Cloud Directory Sync (GCDS) kan du först försöka lösa problemet själv:

• Använd konfigurationshanteraren för att skapa, testa och köra en synkronisering. Läs mer
  • Använd hjälpcentret för att felsöka vanliga GCDS-problem. Läs mer

Förbered dig för att kontakta support

Om problemet kvarstår samlar du in följande information innan du kontaktar support för att få hjälp.

1. GCDS-version

Kontrollera att du har den senaste versionen av GCDS innan du kontaktar support. I många fall är problemet löst i en nyare version. Mer information om den senaste versionen finns i Viktig information om Google Cloud Directory Sync.

Gör något av följande för att hitta ditt versionsnummer:

• Öppna Konfigurationshanteraren och välj Hjälpföljt avOm.
  • Kör kommandot sync-cmd -V.

2. En beskrivning av problemet och berörda enheter

Vad vill du ska hända? Vad händer? Vilka typer av uppgifter berörs?

Exempel

• Vi förväntade oss att användaren Alex (alex@exempel.com) skulle ändras, men GCDS raderade användaren.
  • Vi förväntade oss att GCDS skulle ange hemadressen för alex@exempel.com till Storgatan 1, 123 45 Storstad, men istället angavs den till Sverige i GCDS.

3. LDIF-dump (Data Interchange Format) för LDAP

Om problemet påverkar specifika objekt, inkluderar du en attributexport och, vid behov, attributdata för ett berört objekt. Om du använder Microsoft Active Directory kan du exportera data med kommandot LDIFDE.Mer information finns i Hur exporterar jag data från LDAP-katalogen?

4. Aktuell XML-konfigurationsfil

Rapportera den aktuella XML-konfigurationsfilen. Standardnamnet är Untitled-1.xml som finns i GCDS-användarens profilmapp (Windows) eller homedir (Linux).

5. Information om LDAP-server och operativsystem

• Inkludera LDAP-katalogserverns varumärke och version som du använder.
  • Ange operativsystemet för datorn där GCDS körs.

6. En synkroniseringsloggfil på spårningsnivå

Så här aktiverar du loggning på spårningsnivå:

1. På sidan Loggning i konfigurationshanteraren ändrar du loggnivån till SPÅRA.
  2. Ändra loggfilens namn till ett annat namn så att en ny loggfil skapas i nästa synkronisering. Detta säkerställer att äldre, irrelevanta synkroniseringar inte inkluderas.
  3. Öppna sidan Synkronisering i konfigurationshanteraren.
  4. Om problemet bara uppstår när du kör en:
    • Simulering – klicka på Simulera synkronisering.
    • Fullständig synkronisering – klicka på Synkronisera och tillämpa ändringar

Nästa steg

Kontakta support för Google Workspace

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.