Synkronisera med hjälp av kommandoraden

Du kan använda kommandot sync-cmd och Google Cloud Directory Sync (GCDS) för att köra synkroniseringar från kommandoraden.

Synkronisera från kommandoraden i följande fall

När du konfigurerar eller ändrar konfigurationen ska du köra en manuell synkronisering från konfigurationshanteraren. På så sätt kan du kontrollera synkroniserad data och se till att den är korrekt. Mer information finns i Utföra en manuell synkronisering.

När du är klar med konfigurationsändringarna kan du automatisera synkroniseringsprocessen med hjälp av kommandoraden. Du kan infoga synkroniseringar i ett schema eller batchskript som du vill använda. Du kan även använda ett verktyg från tredje part för att automatisera synkroniseringar. Mer information finns i Schemalägga automatiska synkroniseringar.

Använd kommandoraden

Kör kommandot sync-cmd från GCDS-installationskatalogen och ange kommandot på en rad. Du kan använda de kommandoargument som anges nedan för att utföra en rad åtgärder som:

• Tillämpa identifierade ändringar.
  • Läsa en viss fil.
  • Ange nivå för loggningsdetaljer.

Tips! Du kan få information om de tillgängliga kommandoargumenten genom att ange sync-cmd -h.

Kommandoargument och exempel

Utöka alla  |  Komprimera alla och gå högst upp

Kommandoargument
Argument (använd något av alternativen) Beskrivning
-a
--apply
Tillämpar identifierade ändringar.

Obs! Om du inte använder det här argumentet körs en synkronisering endast som ett test och inga ändringar görs på Google-kontot. För bästa resultat kör du en testsynkronisering utan detta argument innan du kör en fullständig synkronisering med det.

-c
--config
file-name
Anger den XML-konfigurationsfil som ska laddas.

Viktigt! Du måste inkludera en giltig XML-fil med detta argument. Mer information finns i Arbeta med konfigurationsfiler.

-cs
--customschemas
Inkluderar inte anpassade scheman.

Använd det här alternativet om du inte vill synkronisera anpassad schemadata för användarna.

-d
--deletelimits
Ignorerade konfigurerade borttagningsgränser.
-f
--flush
Rensar den cachelagrade kopian av Google-kontots data innan synkroniseringen körs.

Viktigt! Felaktig användning kan orsaka försämrad prestanda. Använd inte det här alternativet om inte supportpersonalen har uppmanat dig att göra det.

-g
--groups
Utesluter grupper.

Använd det här alternativet om du vill synkronisera användare, men inte grupper.

-h
--help
Visar hjälpinformation och avslutsfunktioner.
-l
--loglevel
value
Åsidosätter standardnivån eller den konfigurerade loggnivån med ett angivet värde. Giltiga värden (i stigande detaljordning) är FATAL, ERROR, WARN, INFO, DEBUG och TRACE.

I de flesta fall rekommenderar vi att du ställer in loggnivån på INFO.

-lic
--license
Licenser utesluts.

Använd det här alternativet om du inte vill synkronisera licensdata för användare.

-o
--oneinstance

Begränsar eventuella synkroniseringar som körs till en enda instans per XML-konfigurationsfil. Detta förhindrar att flera instanser körs av misstag (till exempel genom schemaläggare eller cron-jobb). Argumentet är endast giltigt med argumentet -a.

Om du vill felsöka går du till Varför körs inte en synkronisering från kommandoraden?

-ou
--orgunit
Utesluter organisationsenheter.
-r
--report-out
Skriver rapporter till en angiven utdatafil, utöver loggen.
-s
--sharedcontacts
Inkluderar inte delade kontakter.
-u
--users
Omfattar inte användare.

Använd det här alternativet om du vill synkronisera grupper, men inte användare.

-v Visar kort information om applikationsversion.
-V Visar detaljerad information om appversion men synkroniserar den inte.
Exempel

Windows

Exempel 1: Kör en simulerad synkronisering med XML-konfigurationsfilen C:\Users\user\gdcs-config.xml:

sync-cmd -c C:\Users\user\gdcs-config.xml

Exempel 2: Kör en fullständig synkronisering inklusive tillämpning av ändringar med XML-konfigurationsfilen C:\Users\user\gdcs-config.xml:

sync-cmd -a -c C:\Users\user\gdcs-config.xml

Linux

Exempel 1: Kör en simulerad synkronisering med XML-konfigurationsfilen /path/gcds-config.xml:

sync-cmd -c /path/gcds-config.xml

Exempel 2: Kör en fullständig synkronisering inklusive tillämpning av ändringar med XML-konfigurationsfilen /path/gcds-config.xml:

sync-cmd -a -c /path/gcds-config.xml

Granska utgångskod

När du har kört din synkronisering eller simulering från kommandoraden får du en av följande utgångskoder:

• 0 – Synkroniseringen har slutförts utan synkroniseringsproblem och alla ändringar överskrider inte de konfigurerade gränserna.
  • 255 – Simuleringen har slutförts. Synkroniseringen har slutförts och det finns synkroniseringsproblem, till exempel ändringar som överskrider de konfigurerade gränserna eller en användare inte kan synkronisera.

Nästa steg

Du bör övervaka alla synkroniseringar genom att regelbundet titta efter aviseringsmeddelanden. Mer information finns i Ange dina aviseringar.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.