Melbourne IT: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Melbourne IT® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. I det övre högra hörnet av webbplatsen för Melbourne IT klickar du på Logga in.
  3. Ange användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Melbourne IT och klicka på Logga in.

Om du inte känner till din kontoinformation kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Melbourne IT.

Inloggning för Mitt konto

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På webbplatsen för Melbourne IT rullar du ned till Mina köp och klickar på Hantera domännamn.

Alternativ för hantering av domännamn

2. Om du ännu inte har aktiverat din domän kommer alternativet Hantera DNS under Hantera domännamn att vara otillgängligt.

Alternativ för DNS-hantering är inte tillgängligt

Om du redan har aktiverat domänen och alternativet Hantera DNS är tillgängligt går du till steg 3.

Tillgängligt alternativ för DNS-hantering

1. Aktivera domänen genom att klicka på domännamnet som finns under Hantera domännamn. I det här exemplet använder vi domänen td-mel.com, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Aktivera domän

2. Under DNS Status klickar du på Aktivera DNS.

Aktivera DNS-alternativ

3. Markera rutan Jag godkänner villkoren. Klicka sedan på Aktivera DNS.

Knappen Aktivera DNS

4. Sidan uppdateras och du ser ett bekräftelsemeddelande som bekräftar att aktiveringen normalt bara tar några minuter, men att den kan ta upp till 24 timmar. Klicka på Återgå till MyAccount Console.

Återgå till min kontokonsol

5. Om du vill bekräfta att din domän har aktiverats klickar du på ditt domännamn under Domännamn. DNS-statusen visar Aktiverad [Hantera DNS].

DNS-hantering för strömhantering

3. I avsnittet Hantera domännamn på webbplatsen för Melbourne IT väljer du Hantera DNS. Klicka sedan på Ok.

Tillgängligt alternativ för DNS-hantering

Nu visas domänkontrollpanelen för Melbourne IT.

4. Bläddra ned till formuläret TXT-poster och klistra in hela verifieringskoden i fältet TXT-värde. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten.

TXT-värdefält

5. I fältet Värdnamn anger du @. Lämna standardvärdet 86400 i fältet TTL (SEC).

Knappen Lägg till

6. Klicka på Lägg till och spara din nya TXT-post.

Sidan uppdateras och bekräftelsemeddelandet Publicerat visas i grönt under fältet Status för att bekräfta att TXT-posten har lagts till.

TXT – publicerat bekräftelsemeddelande

Obs! Det kan ta 24 timmar innan ändringen tillämpats. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.