Melbourne IT: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity. Om du har Google Workspace kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för Google Workspace men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Melbourne IT® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. I det övre högra hörnet av webbplatsen för Melbourne IT klickar du på Logga in.
  3. Ange användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Melbourne IT och klicka på Logga in.

Om du inte känner till din kontoinformation kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Melbourne IT.

Inloggning för Mitt konto

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På webbplatsen för Melbourne IT rullar du ned till Mina köp och klickar på Hantera domännamn.

Alternativ för hantering av domännamn

2. Om du ännu inte har aktiverat din domän kommer alternativet Hantera DNS under Hantera domännamn att vara otillgängligt.

Alternativ för DNS-hantering är inte tillgängligt

Om du redan har aktiverat domänen och alternativet Hantera DNS är tillgängligt går du till steg 3.

Tillgängligt alternativ för DNS-hantering

1. Aktivera domänen genom att klicka på domännamnet som finns under Hantera domännamn. I det här exemplet använder vi domänen td-mel.com, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Aktivera domän

2. Under DNS Status klickar du på Aktivera DNS.

Aktivera DNS-alternativ

3. Markera rutan Jag godkänner villkoren. Klicka sedan på Aktivera DNS.

Knappen Aktivera DNS

4. Sidan uppdateras och du ser ett bekräftelsemeddelande som bekräftar att aktiveringen normalt bara tar några minuter, men att den kan ta upp till 24 timmar. Klicka på Återgå till MyAccount Console.

Återgå till min kontokonsol

5. Om du vill bekräfta att din domän har aktiverats klickar du på ditt domännamn under Domännamn. DNS-statusen visar Aktiverad [Hantera DNS].

DNS-hantering för strömhantering

3. I avsnittet Hantera domännamn på webbplatsen för Melbourne IT väljer du Hantera DNS. Klicka sedan på Ok.

Tillgängligt alternativ för DNS-hantering

Nu visas domänkontrollpanelen för Melbourne IT.

4. Bläddra ned till formuläret TXT-poster och klistra in hela verifieringskoden i fältet TXT-värde. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten.

TXT-värdefält

5. I fältet Värdnamn anger du @. Lämna standardvärdet 86400 i fältet TTL (SEC).

Knappen Lägg till

6. Klicka på Lägg till och spara din nya TXT-post.

Sidan uppdateras och bekräftelsemeddelandet Publicerat visas i grönt under fältet Status för att bekräfta att TXT-posten har lagts till.

TXT – publicerat bekräftelsemeddelande

Obs! Det kan ta 24 timmar innan ändringen tillämpats. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

Google Workspace: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med ditt Google Workspace-konto.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.