Hover: Skydda domänen

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Hämta verifieringskoden från Google Workspace
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på Hover-kontot
  1. Öppna Hover på en ny flik och ha konfigurationsverktyget öppet på den första fliken.
  2. Ange användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Hover och klicka på Sign in (Logga in).

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta Hovers support.

Steg 3: Lägg till verifieringskoden i Hover
  1. Leta upp domänen du konfigurerar i dag och klicka på fliken DNS.

DNS-flik

2. Klicka på Lägg till en post.

Knappen Lägg till ny

3. Lägg till din verifieringskod:

Posttyp > TXT-alternativ

• Välj TXT på rullgardinsmenyn.
    • Som Värdnamn anger du @.
    • För Innehåll klistrar du in verifieringskoden som du kopierade i steg 1.
    • För TTL lämnar du standardvärdet 15 minuter.
  4. Klicka på Lägg till post.

Verifieringskoden sparas nu som en TXT-post och visas snart på andra datorer på internet.

Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.