Enom: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail gewoon gebruiken. Als u bent ingelogd op uw G Suite-account, klikt u rechtsboven op de App Launcher Appsen dan Gmail Gmail.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein verifiëren als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

• Als u zich in de instelwizard bevindt, gaat u naar de instructies onder MX-records van G Suite toevoegen. Als u de wizard nog niet heeft geopend, logt u in bij de G Suite-instelwizard. De wizard helpt u Google te laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden en e-mails kunnen worden doorgestuurd naar Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Sluit de G Suite-instelwizard niet af.
  2. Open een nieuw browservenster en ga naar de site van Enom®. Houd de instelwizard open in het eerste tabblad.
  3. Voer de inlog-ID en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij Enom.
  4. Klik op Login (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw inlog-ID opvragen of uw wachtwoord resetten.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

1. Klik bovenaan de pagina op Domains (Domeinen) en dan My Domains (Mijn domeinen).

Domains and My Domains are selected.

2. Als u meerdere domeinen heeft bij deze host, klikt u op de domeinnaam die u wilt verifiëren voor uw Google-service.
  3. Klik op Host Records (Hostrecords).

Host Records is selected under Domain Overview.

4. Klik bovenaan de tabel 'Edit Host Records' (Hostrecords bewerken) op Manage Domain (Domein beheren) en dan Email Settings (E-mailinstellingen).

From the Manage Domain list, Email Settings is selected.

Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen

Als er bestaande MX-records in de tabel 'Edit Email Setting' (E-mailinstellingen bewerken) staan, vinkt u het vakje aan naast elke record en klikt u op Delete Checked (Aangevinkte records verwijderen).

The existing MX records are checked above the Delete Checked button.

Stap 4: De MX-records van G Suite toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Opmerking: Deze waarden zijn van de e-mailservers van G Suite. We hebben vijf servers vermeld, voor het geval er een niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  1. Selecteer User (MX) (Gebruiker (MX)) in de lijst Service Selection (Serviceselectie).

Selecteer niet G Suite by Google Cloud (G Suite van Google Cloud). Dit is namelijk een optie om G Suite aan te schaffen.

From the Service Selection list, User (MX) is selected.

2. Voer @ in de eerste open rij in het veld Host Name (Hostnaam) in.
  3. Voer aspmx.l.google.com in het veld Address (Adres) in.

U hoeft geen punt toe te voegen aan het einde van de record. Enom voert de punt in wanneer u de record opslaat.

4. Voer 1 in het veld Pref (Voorkeur) in, voor de prioriteit.

The Host Name, Address, and Pref fields are completed for the first MX record.

5. Klik op New Row (Nieuwe rij) om de volgende MX-record toe te voegen.
  6. Herhaal stap 2-5. Voer de resterende MX-serveradreswaarden uit de tabel hierboven in en stel de prioriteitswaarden in.
  7. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, HTML-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Zoek de unieke MX-verificatierecord in de G Suite-instelwizard.
    2. Kopieer de hele record (deze eindigt op mx-verification.google.com) en plak deze in de kolom Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel.
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.

MX records table with the verification record at the top.

8. Klik nadat u alle nieuwe MX-records heeft toegevoegd op Save (Opslaan).

All MX records have been added and saved.

Stap 5: Google laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Ga terug naar de G Suite-instelwizard in het eerste tabblad of venster.
  2. Klik verder door de rest van de stappen in de wizard.
  3. Klik op Verifiëren of Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat er kan worden gezocht naar de nieuwe MX-records.

Gefeliciteerd. De zakelijke e-mails voor uw domein worden nu doorgestuurd naar de e-mailservers van G Suite.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-ondersteuning als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van uw MX-records.