Enom: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail al gebruiken. Als u bent ingelogd op uw G Suite-account, klikt u rechtsboven op de App Launcher and thenGmail Gmail.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein verifiëren als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Sluit de G Suite-instelwizard niet af.
  2. Open een nieuw browservenster en ga naar de site van Enom. Houd de instelwizard open in het eerste tabblad.
  3. Voer de inlog-ID en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij Enom.
  4. Klik op Login (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw inlog-ID opvragen of uw wachtwoord resetten.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

1. Klik bovenaan de pagina op Domains (Domeinen) and then My Domains (Mijn domeinen).

Domains and My Domains are selected.

2. Als u meerdere domeinen heeft bij deze host, klikt u op de domeinnaam die u wilt verifiëren voor uw Google-service.
  3. Klik op Host Records (Hostrecords).

Host Records is selected under Domain Overview.

4. Klik bovenaan de tabel 'Edit Host Records' (Hostrecords bewerken) op Manage Domain (Domein beheren) and then Email Settings (E-mailinstellingen).

Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen

Als er bestaande MX-records in de tabel 'Edit Email Setting' (E-mailinstellingen bewerken) staan, vinkt u het vakje aan naast elke record en klikt u op Delete Checked (Aangevinkte records verwijderen).

De bestaande MX-records zijn aangevinkt boven de knop

Stap 4: De MX-records van G Suite toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10

Belangrijk: Bij sommige registreerders moet u een punt toevoegen na de .COM in het MX-serveradres.

1. Selecteer User (MX) (Gebruiker (MX)) in de lijst Service Selection (Serviceselectie).

Selecteer niet G Suite by Google Cloud (G Suite van Google Cloud). Dit is namelijk een optie om G Suite aan te schaffen.

In de lijst

2. Voer @ in de eerste open rij in het veld Host Name (Hostnaam) in.
  3. Voer aspmx.l.google.com in het veld Address (Adres) in.

U hoeft geen punt toe te voegen aan het einde van de record. Enom voert de punt in wanneer u de record opslaat.

4. Voer 1 in het veld Pref (Voorkeur) in, voor de prioriteit.

De velden

5. Klik op New Row (Nieuwe rij) om de volgende MX-record toe te voegen.
  6. Herhaal stap 2-5. Voer de resterende MX-serveradreswaarden uit de tabel hierboven in en stel de prioriteitswaarden in.
  7. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, html-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.
    Opmerking: Als de verificatiecode wordt geweigerd door uw registreerder, verwijdert u de punt na .com.
  8. Klik nadat u alle nieuwe MX-records heeft toegevoegd op Save (Opslaan).

Alle MX-records zijn toegevoegd en opgeslagen.

Stap 5: Google laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Open de installatietool in de Beheerdersconsole.

2. Klik in het gedeelte Gmail op Activeren.

Een rode cirkel markeert bovenaan de Beheerdersconsole de optie

3. Controleer of u alle bestaande e-mailadressen heeft gemaakt en klaar bent om alle e-mails voor uw domein te ontvangen in Gmail. Klik op Doorgaan.

4. Scroll op de volgende pagina naar beneden en klik op Gmail activeren.

A red circle highlights the Activate Gmail button on the bottom right of the MX records table.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de Beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-support als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van de MX-records.

Google, G Suite en gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.