DNSimple: MX-records instellen

Tip! Only Google Workspace customers who want to use Gmail must change their MX records. You can skip this procedure and continue to use your current email provider with Google Workspace.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein bevestigen als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de Google Workspace-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in Google Workspace voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in Google Workspace voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten sturen of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

Uw MX-records wijzigen

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Laat de installatie-instructies in de Google Beheerdersconsole open staan.
  2. Open een nieuw tabblad of browservenster en ga naar de site van DNSimple.
  3. Klik rechtsboven op de homepage van DNSimple op Login (Inloggen).
  4. Voer het e-mailadres en wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij DNSimple.
  5. Klik op Login (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met DNSimple-support.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

Klik op het DNSimple Dashboard op de optie DNS naast het domein dat u wilt bevestigen voor Google Workspace.

Rechts van de domeinnaam wordt de optie

Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen

1. Scroll naar de MX-records.
  2. Klik naast de eerste MX-record op Delete (Verwijderen) "".

Rechts naast de eerste MX-record in de tabel is het pictogram

3. Klik op Delete record (Record verwijderen) om te bevestigen dat u de record wilt verwijderen.
  4. Herhaal stap 2-3 totdat alle MX-records zijn verwijderd.

In de volgende stap voegt u nieuwe MX-records toe.

Stap 4: Nieuwe MX-records toevoegen

Als u uw e-mails wilt laten doorsturen naar uw Google Workspace-account, moet u nieuwe MX-records toevoegen aan uw domein. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10

Belangrijk: Bij sommige registreerders moet u een punt toevoegen na de .COM in het MX-serveradres.

1. Klik op de pagina Records op Add record (Record toevoegen) en selecteer MX.

2. Laat het veld Name (Naam) leeg.
  3. Voer ASPMX.L.GOOGLE.COM in het veld Mail Server Host (E-mailserverhost) in.

De eerste MX-record uit de tabel is ingevoerd in het venster

4. Voer 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.
  5. Laat de standaardwaarde 1 hour (1 uur) staan in het veld TTL.
  6. Klik op Add Record (Record toevoegen).
  7. Herhaal stap 1-6. Voer de resterende MX-serveradreswaarden uit de tabel hierboven in en stel de prioriteitswaarden in.

Alle vijf MX-records worden weergegeven in de tabel met DNS-records.

8. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, html-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domeineigendom te bevestigen:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.
    Opmerking: Als de verificatiecode wordt geweigerd door uw registreerder, verwijdert u de punt na .com.

Stap 5: Google laten weten dat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Vink de vakjes aan om het volgende te bevestigen:

1. U heeft accounts gemaakt voor alle bestaande e-mailadressen in uw organisatie.

2. U hoeft geen berichten meer te ontvangen bij uw oude e-mailprovider, ze kunnen nu naar Google Workspace worden gestuurd.

3. Klik op Doorgaan.

4. Scroll op de volgende pagina naar beneden en klik op Gmail activeren.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.