DNSimple: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail gewoon gebruiken. Als u bent ingelogd bij de Google-beheerdersconsole, klikt u rechtsboven op de App Launcher Apps en vervolgens Gmail Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

U bent nu klaar om uw domein te verifiëren (indien u dit nog niet heeft gedaan) en Gmail in te stellen als zakelijke e-mailprogramma voor uw domein (uwbedrijf.com).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt door het proces geleid.

Voordat u begint

U moet het volgende al hebben gedaan:
  • U moet hebben geverifieerd dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dat moet.

• U moet gebruikersaccounts hebben gemaakt in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein, moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de instellingen voor MX-records van uw domein wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail. U kunt later accounts maken voor nieuwe gebruikers.

Als u de instelwizard heeft geopend (u ziet dan onderstaande pagina), start u bij Stap 1 van de instructies onder MX-records van G Suite toevoegen.

Create new MX records for G Suite step

Als u bovenstaande instelwizard nog niet heeft geopend, volgt u deze stappen om de instelwizard te openen:

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Domeinen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Domeinen te zien.

3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.
  4. Klik op Google MX-records instellen voor uw domein.

Set up Google MX records link

5. Voltooi Stap 1 van het gedeelte MX-records van G Suite toevoegen. Wanneer u alle MX-records van G Suite heeft toegevoegd, klikt u op Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat er kan worden gezocht naar de nieuwe MX-records.

Aan de slag

In deze instructies leest u hoe u de MX-records van uw DNSimple-domein kunt updaten. Is DNSimple niet uw domeinhost? Zie de instructies voor andere hosts.

De installatiewizard openen
  1. Als u uw domein heeft geverifieerd en nog bent ingelogd bij de beheerdersconsole, gaat u verder met stap 2.

Als u niet meer bent ingelogd bij de beheerdersconsole, log dan opnieuw in via admin.google.com met uw e-mailadres en wachtwoord van G Suite (dit e-mailadres eindigt op @yourcompany.com en is geen @gmail.com-adres).

2. Klik bovenaan de Google-beheerdersconsole (Dashboard) op Gmail instellen.

Set up Gmail button

Als deze wizard niet wordt weergegeven, kunt u de MX-records ook rechtstreeks vanuit de beheerdersconsole instellen. Hiervoor klikt u op Domeinen en vervolgens op Google MX-records instellen voor uw domein. Kies vervolgens in het dropdownmenu uw domeinhost voor instructies over hoe u de MX-records moet instellen. (Ziet u Domeinen niet in de beheerdersconsole? Klik op Meer functies.)

Set up Google MX records link

3. Bevestig door te klikken op E-mail instellen.

Set up email button

4. U moet in de G Suite-installatiewizard nu de stap Log in bij de website van uw domeinhost zien.

Log in to your domain host’s website

Instructies voor de installatiewizard

1. Inloggen op uw DNSimple-account
  1. Sluit de G Suite-installatiewizard niet af.
  2. Open een nieuw browservenster en ga naar de DNSimple-site via DNSimple.com.

Als u in deze instructies het pictogram van G Suite ziet, moet u die stap voltooien in de G Suite-installatiewizard.
  3. Log in op uw DNSimple-account.

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met DNSimple-ondersteuning.
  4. Vink in de G Suite-installatiewizard het vakje aan voor Ik ben ingelogd.

I have successfully logged in

Klik hieronder voor de volgende stap.
2. Naar de DNSimple-domeininstellingen gaan
  1. Selecteer op de DNSimple-site het domein dat u wilt gebruiken met G Suite.
  2. Klik links op DNS.
  3. Scrol naar het gedeelte DNS Records (DNS-records) van het domein en klik op Manage records (Records beheren).
  4. Vink in de G Suite-installatiewizard het vakje aan voor Ik heb het dashboard van mijn domein geopend.

I have opened the control panel for my domain checkbox

Klik hieronder voor de volgende stap.
3. Bestaande MX-records verwijderen
  1. Klik naast eventuele bestaande MX-records op het verwijderpictogram. Geen zorgen, in de stap hieronder voegt u nieuwe MX-records toe.

Delete MX records icon

2. Klik in het dialoogvenster op OK om te bevestigen.

3. Vink in de G Suite-installatiewizard het vakje aan voor Ik heb de bestaande MX-records verwijderd.

I have deleted existing MX record checkbox

Klik hieronder voor de volgende stap.
4. Nieuwe MX-records toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:

MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Opmerking: Deze waarden zijn van de e-mailservers van G Suite. We hebben vijf servers vermeld, voor het geval er een niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  1. Klik op Add (Toevoegen) en selecteer MX in het dropdownmenu.
  2. Laat in het gedeelte Add MX Record (MX-record toevoegen) het veld Name (Naam) leeg.
  3. Voer ASPMX.L.GOOGLE.COM. in het veld Mail Server Host (E-mailserverhost) in.
  4. Voer 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.
  5. Laat de standaardwaarde staan in het veld TTL (Refresh Rate) (TTL (Vernieuwingsfrequentie)).
  6. Klik op Add Record (Record toevoegen) om te bevestigen.
  7. Herhaal stap 1 t/m 6. Voer de overige waarden (MX Server address) (MX-serveradres) uit de tabel hierboven in en stel steeds de juiste waarde in het veld Priority in.

Als u een fout maakt nadat een record is toegevoegd, kunt u deze bewerken door op Edit icon te klikken.
  8. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, HTML-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Zoek de unieke MX-verificatierecord in de G Suite-instelwizard.
    2. Kopieer de hele record (deze eindigt op mx-verification.google.com) en plak deze in de kolom Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel.
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.

MX records table with the verification record at the top.

9.  Vink in de G Suite-installatiewizard het vakje aan voor Ik heb MX-records gemaakt met deze waarden.

I created MX records with these values checkbox

Klik hieronder voor de volgende stap.
5. Installatie van MX-records voltooien
Vink in de G suite-installatiewizard het vakje aan voor Ik heb de MX-records opgeslagen. Klik vervolgens op Verifiëren.

Verify button

Gefeliciteerd. Uw zakelijke e-mailadres voor uw domein verwijst nu naar de e-mailservers van G Suite.

Als u aan de slag wilt gaan met Gmail, logt u in op admin.google.com met uw gebruikersnaam en wachtwoord van G Suite. Klik rechtsboven op de App Launcher App Launcher en klik vervolgens op Gmail Gmail.

Opmerking: Het kan enkele uren duren voordat de wijziging wordt doorgevoerd. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet onmiddellijk in Gmail. Als u voor uw e-mail eerder een andere service gebruikte, blijft u berichten tot die tijd via uw oude e-mailprovider ontvangen.

Als op de pagina Domeinen het bericht De verificatie van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur wordt weergegeven, moet u controleren of de MX-recordwaarden en -prioriteiten juist zijn ingevoerd bij uw domeinhost.

U kunt ook contact opnemen met Google Cloud-ondersteuning om u te helpen uw MX-records te wijzigen voor Gmail.