DNSimple: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail al gebruiken. Als u bent ingelogd op uw G Suite-account, klikt u rechtsboven op de App Launcher and thenGmail Gmail.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein verifiëren als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Sluit de G Suite-instelwizard niet af.
  2. Open een nieuw browservenster en ga in een nieuw tabblad naar de site van DNSimple
  3. Klik rechtsboven op de homepage van DNSimple op Login (Inloggen).
  4. Voer het e-mailadres en wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij DNSimple.
  5. Klik op Login (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met DNSimple-support.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

Klik op het DNSimple-dashboard op de optie DNS naast het domein dat u wilt verifiëren voor G Suite.

Rechts van de domeinnaam wordt de optie

Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen

1. Scroll naar de MX-records.
  2. Klik naast de eerste MX-record op Delete (Verwijderen) .

Rechts naast de eerste MX-record in de tabel is het pictogram

3. Klik op Delete record (Record verwijderen) om te bevestigen dat u de record wilt verwijderen.
  4. Herhaal stap 2-3 totdat alle MX-records zijn verwijderd.

In de volgende stap voegt u nieuwe MX-records toe.

Stap 4: De MX-records van G Suite toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10

Belangrijk: Bij sommige registreerders moet u een punt toevoegen na de .COM in het MX-serveradres.

1. Klik op de pagina Records op Add record (Record toevoegen) en selecteer MX.

2. Laat het veld Name (Naam) leeg.
  3. Voer ASPMX.L.GOOGLE.COM in het veld Mail Server Host (E-mailserverhost) in.

De eerste MX-record uit de tabel is ingevoerd in het venster

4. Voer 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.
  5. Laat in het veld TTL de standaardwaarde van 1 hour (1 uur) staan.
  6. Klik op Add Record (Record toevoegen).
  7. Herhaal stap 1-6. Voer de resterende MX-serveradreswaarden uit de tabel hierboven in en stel de prioriteitswaarden in.

Alle vijf MX-records worden weergegeven in de tabel met DNS-records.

8. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, html-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.
    Opmerking: Als de verificatiecode wordt geweigerd door uw registreerder, verwijdert u de punt na .com.

Stap 5: Google laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Open de Beheerdersconsole. Klik indien nodig op de link bovenaan de pagina om door te gaan met het instellen van de Beheerdersconsole.

Een rode cirkel markeert bovenaan de Beheerdersconsole de optie

2. Ga naar de pagina Gmail activeren

3. Scroll naar beneden en klik op Gmail activeren.

A red circle highlights the Activate Gmail button on the bottom right of the MX records table.

Gefeliciteerd. De zakelijke e-mails voor uw domein worden nu doorgestuurd naar de e-mailservers van G Suite.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de Beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-support als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van de MX-records.

Google, G Suite en gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.