Hantera godkännandelistan för Marketplace-appar för organisationen

Som administratör kan du styra vilka Google Workspace Marketplace-appar som är tillgängliga för användare på företaget eller skolan. Du kan göra en app tillgänglig för alla eller enbart för användare inom en viss avdelning eller ett visst team. Det finns två sätt att göra en app tillgänglig: du kan lägga till den på godkännandelistan så att användarna kan installera den eller så kan du installera den åt användarna. På den här sidan beskrivs hur du hanterar din godkännandelista. Om du vill veta hur du installerar en app för användare går du till Installera Marketplace-appar för organisationen.

På den här sidan

Så här fungerar godkännandelistan

• Godkännandelistan berör användare som har inställningen Hantera åtkomst till appar inställd på Tillåt användare att installera och köra godkända appar från Marketplace. Godkännandelistan påverkar inte användare som får installera och köra appar eller på användare som inte får installera och köra appar. Mer information finns i Ange om användarna kan installera Marketplace-appar.
  • När du tillåter en app för hela organisationen kan alla installera och köra appen. Du kan förhindra att användare i vissa organisationsenheter använder appen genom att lägga till appen på blockeringslistan för dessa enheter.
  • När du tillåter en app för vissa organisationsenheter eller grupper blockeras appen automatiskt för alla andra användare. Du behöver inte lägga till den på blockeringslistan separat. En grupps godkännandelista har företräde framför en organisationsenhets blockeringslista.
  • När du blockerar en app för hela organisationen innebär det att den inte läggs till på godkännandelistan.
  • När du blockerar en app för vissa organisationsenheter har den ingen effekt om inte appen även har tillåtits för en överordnad organisationsenhet.
  • Blockeringslistan hindrar inte användarna från att installera appar utanför Marketplace. Om du behöver mer dataåtkomstkontroll kan du blockera all åtkomst till API från tredje part. Mer information finns i Kontrollera vilka externa och interna appar som får åtkomst till Google Workspace-data.

Lägga till en app på godkännandelistan eller blockeringslistan

Innan du börjar: Om du vill göra en app tillgänglig enbart för vissa användare placerar du först deras användarkonton i en organisationsenhet eller i en åtkomstgrupp. Därefter kan du tillåta appen enbart för dessa organisationsenheter och grupper.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspace Marketplace-apparföljt avApplista.
  3. Klicka på Godkännandelista.
  4. Sök efter appen. Du kan granska en app och kontrollera att det är den du vill tillåta eller blockera genom att klicka på appens namn för att öppna appinformationen. Om du inte hittar appen kanske den bara är tillgänglig för administratörer och inte finns på godkännandelistan.
  5. Klicka på Välj bredvid appen.
  6. Välj om du vill tillåta eller blockera appen och klicka på Fortsätt.
  7. Välj vem inställningen gäller för. Du kan bara välja organisationsenheter på blockeringslistan. Obs!
    1. Om du tillåter appen för en underordnad organisationsenhet eller grupp blockeras appen för alla andra användare.
    2. Om du lägger till en app på blockeringslistan kan användarna fortfarande komma åt den om de får installera alla appar eller om du inte lägger till den på en godkännandelista.
    3. Godkända appar kan fortfarande blockeras av API-kontroller.
  8. Klicka på Slutför.

Användarna hittar godkända appar i Marketplace i kategorin Godkänd för dig.

Ändra vem appen är tillåten eller blockerad för

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspace Marketplace-apparföljt avApplista.
  3. Leta upp appen på fliken Tillåtna appar eller Blockerade appar och klicka på den.
  4. På kortet Åtkomst till godkännandelista klickar du på Visa organisationsenheter och grupper. Inställningen för godkännandelista visar inställningen för organisationsenheten på toppnivå.
  5. Till vänster letar du upp den organisationsenhet eller grupp som du vill ändra inställningen för och klickar på den.
  6. Välj om appen är tillåten () eller blockerad (Av) och klicka på Spara eller Åsidosätt.

Ta bort en app från godkännande- eller blockeringslistan

Obs!

• Användarna förlorar åtkomsten till en app när du tar bort den från godkännandelistan, även om de fortfarande har den installerad. Tillägg visas inte längre i det kompletterande fältet.
  • När du tar bort meddelandeappen från godkännandelistan kan användarna inte längre använda den i Google Chat.

Ta bort en app:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspace Marketplace-apparföljt avApplista.
  3. Leta upp appen på fliken Tillåtna appar eller Blockerade appar och klicka på den.
  4. Klicka på Ta bort app från godkännandelistan till vänster.
  5. Granska varningsrutan och klicka på Ta bort app från godkännandelistan.