Konfigurera ett Apple Push Certificate

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Om du vill använda avancerad hantering med Apple iOS-enheter behöver du ett Apple Push Certificate. Certifikatet upprättar en betrodd anslutning mellan iOS-enheter och din organisations domän.

Förnya certifikatet årligen

Du får varningar i varningscentret 30 dagar, 10 dagar och 1 dag innan certifikatet går ut och en till varning när det går ut. Mer information finns i Förnya ett Apple Push Certificate.

Innan du börjar

• Du måste ha ett Apple-id och lösenord för att slutföra den här proceduren. Om du inte har ett Apple-id kan du skapa ett under proceduren. Använd företagets e-postadress när du skapar id:t så att en administratör enkelt kan förnya certifikatet.
  • Uppdatera inte webbläsarfönstret och navigera inte bort från en sida som visas medan du skapar certifikatet. På så sätt ser du till att begäran om certifikatsignering matchar det signerade certifikatet du tar emot.

Skapa ett Apple Push Certificate

Steg 1: Ladda ned en begäran om certifikatsignering

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt aviOS.
  3. Klicka på Apple-certifikatföljt avKonfigurera nytt certifikat.
  4. Under Certifieringsbegäran klickar du på Hämta CSR.
  5. Spara filen med begäran om certifikatsignering (.csr) på en lämplig plats där du kan komma åt den senare. Ladda bara ned filen en gång.

Steg 2: Få ett signerat certifikat från Apple

1. (Valfritt) Om du inte har ett Apple-id klickar du på Skapa ett Apple-id och anger dina uppgifter.
  2. Klicka på Apple Push Certificates Portal på administratörskonsolen och logga in på portalen med ditt Apple-id och lösenord.
  3. Klicka på Skapa ett certifikat och godkänn användarvillkoren.
  4. Klicka på Välj fil och välj filen med begäran om certifikatsignering (.csr) som du sparade tidigare.
  5. Skicka in filen med begäran genom att klicka på Ladda upp.
    Apple godkänner begäran och visar en bekräftelsesida med typ av tjänst, leverantörsdomän och utgångsdatum för certifikatet.
  6. Klicka på Ladda ned och spara den signerade certifikatfilen (.pem). Ladda bara ned filen en gång.
  7. Återvänd till fliken eller fönstret med administratörskonsolen.

Steg 3: Ladda upp ditt signerade certifikat

1. Under Ange företagets Apple-id anger du det Apple-id som du använde när du skapade certifikatet. Ditt id sparas automatiskt för att påminna dig när du förnyar certifikatet.
  2. Klicka på Ladda upp certifikat och välj certifikatfilen (.pem) som du sparade från Apples bekräftelsesida.
  3. Klicka på Spara och fortsätt.
    Det signerade certifikatet verifieras och laddas upp. Om du har problem kontrollerar du att det signerade certifikatet som du skickade är det du sparade i steg 1. Om du hittar flera begäranden om certifikatsignering på datorn raderar du alla och börjar om.

Vad gör du nu?

iOS-enheter som redan synkroniserar jobbdata får ett meddelande om att installera Google Device Policy-profilen. Profilen kontrollerar om enheten är kompatibel med angivna policyer. Kompatibla enheter kan fortsätta synkronisera jobbdata. Användare med icke-kompatibla enheter får en avisering och måste åtgärda problemet innan de kan synkronisera jobbdata. Nya enheter som registrerar sig för hantering måste installera Device Policy-profilen innan de kan synkronisera jobbdata.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.