Upgraden naar G Suite Business

Als u uw service bij een reseller heeft aangeschaft, kijkt u hier |  Heb ik een reseller?

Als u wilt upgraden van de oude gratis versie van G Suite, klikt u hier.

Als u meer zakelijke en beheerdersfuncties wilt gebruiken, kunt u uw versie van G Suite upgraden. U kunt altijd upgraden, zowel tijdens de kosteloze proefperiode als nadat de betaalde service is gestart.

Belangrijk: Alleen klanten met G Suite Basic kunnen upgraden naar G Suite Business. We raden u aan over te schakelen naar een versie van Google Workspace. Meer informatie

Wat u moet weten voordat u een upgrade uitvoert

• Als u overschakelt, krijgt iedereen hetzelfde abonnement. U kunt niet bepaalde gebruikers overzetten naar Business Plus, terwijl de rest Business Standard blijft gebruiken.
  • Als u een jaarmodel/abonnement met vaste termijn heeft, worden al uw huidige gebruikers meegenomen in de overstap.

Stap 1: Upgraden naar G Suite Business

Als u Google Vault al gebruikt: volg deze stappen voordat u overschakelt naar een andere versie om te zorgen dat u niet per ongeluk gegevens kwijtraakt.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik linksboven op de homepage van de Beheerdersconsole op Menu ""and thenFactureringand thenAbonnementen.
  3. Klik linksboven op Een abonnement toevoegen.
  4. Scroll naar G Suite Business en klik op Upgraden.
  5. Selecteer links een betalingsplan:
    • Flexibel model: Geen langetermijnverplichting, u betaalt alleen voor het aantal gebruikers dat u iedere maand heeft en u kunt altijd gebruikers verwijderen of toevoegen.
    • Jaarmodel (maandelijkse betaling): Hiervoor is een contract van één jaar vereist. U betaalt maandelijks van tevoren voor het aantal gebruikers in het contract en u kunt altijd gebruikers toevoegen. U kunt het aantal gebruikers in het veld benodigde gebruikers verhogen.
  6. (Optioneel) Klik onder Flexibel model op Promotiecode toevoegen en voer een eventuele promotiecode in die u heeft.
  7. Klik op Betalen.
  8. Klik op Bestelling plaatsen.

Als u eerder Drive-opslag of Google Vault-licenties heeft aangeschaft: In sommige gevallen blijven deze licenties voor Drive-opslag en Vault toegewezen na de upgrade. Controleer en verwijder eventuele individuele Drive- en Vault-licenties van gebruikers die ze hadden vóór de upgrade, om te voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht voor deze licenties.

(Optioneel) Stap 2: Archivering met Google Vault instellen

Zie Aan de slag: Vault-beheerders als u de archivering met Google Vault nog niet heeft ingesteld.