Aktivera eller inaktivera katalog

I katalogen för Google Workspace, Cloud Identity och Essentials finns kontaktuppgifter för alla i organisationen och delade externa kontakter. Du kan styra vilka typer av e-postadresser (primära, alias, domän) som ska delas och vilken profilinformation som ska göras tillgänglig i Google-tjänster. När du konfigurerar katalogen vill kanske inaktivera den (stänga av kontaktdelning). Slå sedan på den igen när du är redo.

Varför ska jag aktivera katalogen?

När katalogen är på (standardinställning):

• Användarna kan hitta profilinformation i Google Kontakter och andra tjänster från Google.
  • Individuella adresser och gruppadresser autoslutförs när användarna anger dem.
  • När användarna pekar eller trycker på någons profilbild öppnas ett kort med personens profilinformation.
  • Google Kalender föreslår på ett smart sätt mötesrum baserat på plats och antal gäster. Mer information finns i Skapa byggnader, funktioner och kalenderresurser.
  • I Classroom kan eleverna skicka e-post till sina lärare och klasskamrater.

Vilka adresser delas?

När katalogen har slagits på kan personer i din organisation hitta:

• alla användare i katalogen, eller användare i den anpassade katalogen som tilldelats deras organisationsenhet
  • gruppadresser som är inställda som synliga
  • kontakter som har delegerats till dem av andra.

Vilken information delas aldrig?

• Personliga kontakter som användare lägger till själva
  • Personer som du stänger av eller tar bort
  • personer som du döljer från katalogen.

Vad delas när katalogen är avstängd?

När katalogen är inaktiverad kan användarna se varandras detaljer när de interagerar i Google Workspace. När användare exempelvis går med i ett chattrum kan de se varandras profiluppgifter.

Inaktivera katalogen

Du slår vanligen av katalogen enbart under den första konfigurationen eller vid felsökning.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avKataloginställningar.
  3. Klicka på Delningsinställningarföljt avKontaktdelning.
  4. Avmarkera kryssrutan Aktivera kontaktdelning.
  5. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Aktivera katalogen och ange delningsalternativ

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avKataloginställningar.
  3. Klicka på Delningsinställningarföljt avKontaktdelning.
  4. Markera kryssrutan Aktivera kontaktdelning.
  5. Välj vilka e-postadresser som ska inkluderas i katalogen:
    • Visa alla e-postadresser: Visa användarens primära e-postadress och eventuella aliasadresser.
    • Visa enbart sekundära e-postadresser och e-postalias: Om användaren har en sekundär e-postadress (en adress som finns utanför domänen) eller ett e-postalias visas enbart den sekundära adressen och aliasadressen, inte användarens primära adress.
    • Visa endast primär e-postadress: Inkludera endast användarens primära e-postadress. Visa inte aliasadresser eller sekundära e-postadresser.
    • Visa enbart e-postadresser på användarens primära domän: Om du har ett domänalias visas e-postadresser på användarens primära domän. Dölj adresser från domänalias.
  6. Välj vilka profiler som ska visas i katalogen i Kontakter på webben. Om du har många domänprofiler eller externa kontakter visar du enbart vissa typer av profiler för att hitta adresser snabbare och göra så att katalogen laddas snabbare.

• Visa enbart domänprofiler: Inkludera profiler för interna användare (personer med adresser på dina domäner) och uteslut eventuella externa kontakter. Obs! Den här inställningen visar fortfarande domändelade kontakter i autoslutför och sök.
    • Visa enbart domändelade kontakter: Inkludera endast delade externa kontakter.
    • Visa både domänprofiler och domändelade kontakter: Inkludera interna och delade externa kontakter.
  7. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer