Directory aan- of uitzetten

De Directory voor Google Workspace, Cloud Identity en Essentials bevat de contactgegevens van iedereen in uw organisatie en gedeelde externe contacten. U kunt bepalen welke typen e-mailadressen (primair, alias, domein) u wilt delen en welke profielgegevens beschikbaar moeten zijn in Google-services. U kunt Directory uitzetten tijdens het instellen (door het delen van contacten uit te zetten) en weer aanzetten wanneer u klaar bent.

Waarom zou ik de Directory aanzetten?

Als Directory is aangezet (de standaardinstelling), geldt het volgende:

• Uw gebruikers kunnen profielgegevens vinden in Google Contacten en andere Google-services.
  • Individuele en groepsadressen worden automatisch aangevuld wanneer gebruikers ze invoeren.
  • Als gebruikers de muisaanwijzer op iemands profielafbeelding plaatsen of erop tikken, wordt er een kaart geopend met de profielgegevens van die persoon.
  • Google Agenda geeft op een slimme manier suggesties voor vergaderruimten gebaseerd op de locatie en het aantal gasten. Check Gebouwen, functies en agendafaciliteiten voor meer informatie.
  • In Classroom kunnen leerlingen e-mails sturen naar hun docenten en klasgenoten.

Welke adressen worden er gedeeld?

Als Directory is aangezet, kunnen mensen in uw organisatie het volgende vinden:

• Alle gebruikers in de Directory of gebruikers in de aangepaste directory die is toegewezen aan hun organisatie-eenheid.
  • Groepsadressen die zijn ingesteld op Zichtbaar.
  • Contacten die door anderen aan ze zijn gedelegeerd.

Welke gegevens worden nooit gedeeld?

• Persoonlijke contacten die mensen zelf toevoegen.
  • Mensen die u opschort of verwijdert.
  • Mensen die u verbergt in de Directory.

Wat wordt er gedeeld wanneer de directory uitstaat?

Als de directory uitstaat, kunnen gebruikers elkaars gegevens zien terwijl ze Google Workspace gebruiken. Als gebruikers bijvoorbeeld deelnemen aan een chatruimte, kunnen ze elkaars profielgegevens zien.

De Directory uitzetten

U schakelt de Directory meestal alleen maar uit wanneer u deze voor het eerst instelt of om problemen op te lossen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenDirectoryinstellingen.
  3. Klik op Instellingen voor delen and then Contacten delen.
  4. Haal het vinkje weg voor Contacten delen aanzetten.
  5. Klik op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

De Directory aanzetten en opties voor delen instellen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenDirectoryinstellingen.
  3. Klik op Instellingen voor delen and then Contacten delen.
  4. Vink het vakje aan voor Contacten delen aanzetten.
  5. Selecteer welke e-mailadressen moeten worden getoond in de Directory:
    • Alle e-mailadressen weergeven: Zowel het primaire e-mailadres als eventuele aliasadressen van de gebruiker worden weergegeven.
    • Alleen secundaire en aliasadressen tonen: Als een gebruiker een secundair e-mailadres (een adres buiten uw domein) of een e-mailalias heeft, worden alleen het secundaire en aliasadres weergegeven, niet het primaire adres.
    • Alleen het primaire e-mailadres weergeven: Alleen het primaire e-mailadres van de gebruiker wordt weergegeven. Aliassen of secundaire e-mailadressen worden niet weergeven.
    • Alleen e-mailadressen in het hoofddomein van de gebruiker weergeven: Als u een domeinalias heeft, worden alleen e-mailadressen in het hoofddomein van de gebruiker weergegeven. Adressen van eventuele domeinaliassen worden verborgen.
  6. Selecteer welke profielen worden weergegeven in de Directory in Contacten op het web. Als u veel domeinprofielen of externe contacten heeft, kunt u alleen bepaalde typen profielen laten weergeven om adressen sneller te vinden en te zorgen dat de directory sneller laadt.

• Alleen domeinprofielen weergeven: Profielen van interne gebruikers (mensen met een adres in uw domeinen) worden weergegeven. Externe contacten worden niet weergegeven. Opmerking: Met deze instelling worden in het domein gedeelde contacten nog steeds weergegeven bij automatisch aanvullen en zoeken.
    • Alleen in het domein gedeelde contacten weergeven: Alleen gedeelde externe contacten worden weergegeven.
    • Domeinprofielen en in het domein gedeelde contacten weergeven: Zowel interne als gedeelde externe contacten worden weergegeven.
  7. Klik op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie