Uw domein verifiëren voor G Suite

Voordat u G Suite of Cloud Identity kunt gebruiken, moet u verifiëren dat u de eigenaar bent van uw domein. Een domein staat na de www. in webadressen. Dit is meestal de naam van uw organisatie, gevolgd door .com, zoals uwbedrijf.com.

U moet verifiëren dat u de eigenaar bent van dit domein om er zeker van te zijn dat niemand anders het domein zonder uw toestemming gebruikt voor uw Google-service (bijvoorbeeld om e-mails te verzenden). Nadat u heeft geverifieerd dat u de eigenaar bent van het domein, kunt u uw Google-service gaan gebruiken, zoals G Suite of Cloud Identity.

Tip: Als u uw domein heeft aangeschaft bij een Google-partner toen u zich aanmeldde voor G Suite, is het domein al geverifieerd.

Uw domein verifiëren

Gebruik de stapsgewijze instructies om uw domein te verifiëren op basis van uw domeinhost. Met deze instructies opent u de G Suite-instelwizard en verifieert u het domein.

BEKIJK DE VERIFICATIE-INSTRUCTIES VOOR UW DOMEINHOST

U kunt ook algemene stappen bekijken als uw domeinhost niet in de lijst staat of hulp krijgen om uw domeinhost te identificeren.

Over domeinverificatie

Hoe domeinverificatie werkt

U wordt door de verificatie geleid via de instelwizard.

Wanneer u zich aanmeldt voor G Suite of Cloud Identity, krijgt u een verificatierecord.

Als u uw domein wilt verifiëren, moet u inloggen bij uw domeinhost (dit is meestal de plek waar u de domeinnaam heeft aangeschaft, zoals GoDaddyTM of Enom®). Vervolgens voegt u deze record toe aan de DNS-records of DNS-instellingen van uw domein.

Nadat u de verificatierecord heeft toegevoegd, gaat u naar de Google-beheerdersconsole en vraagt u Google de record te zoeken. Wanneer Google de record heeft gevonden, is het domein geverifieerd en kunt u uw services gaan gebruiken.

Wat u nodig heeft om uw domein te verifiëren

Als u uw domein wilt verifiëren bij Google, moet u het volgende hebben:

• Uw inloggegevens voor bij uw domeinhost. U kunt uw wachtwoord meestal resetten in het inloggedeelte bij de domeinhost.
    Als u niet zeker weet waar u uw domein heeft aangeschaft, bekijkt u Uw domeinhost identificeren.
  • De verificatierecord of het verificatiebestand van Google. Wanneer u zich aanmeldt voor G Suite of Cloud Identity kunt u kiezen welk type verificatierecord u wilt gebruiken in de instelwizard.
    Als u toegang heeft tot de DNS-instellingen van uw domein bij uw domeinhost, kopieert en plakt u de TXT-, CNAME- of MX-record. U kunt ook een metatag of HTML-bestand uploaden naar uw website. In de hostspecifieke instructies leest u welke record u het beste kunt gebruiken voor uw domeinhost.
  • Toegang tot de DNS-instellingen van uw domein of toegang tot uw website. U moet de TXT-, CNAME- of MX-record toevoegen aan de DNS-instellingen van uw domein. U kunt ook de metatag of het HTML-bestand toevoegen aan de bestanden van uw website.
    De verificatierecord heeft geen invloed op uw website of e-mail.
  • (Optioneel) Uw nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord voor G Suite. Als u niet meer in de instelwizard bent, kunt u Google via de beheerdersconsole laten weten dat er kan worden gezocht naar de verificatierecord.
Hulp bij de verificatie

U kunt hulp krijgen bij de verificatie van uw domein. Neem contact op met ondersteuning voor snelle hulp op maat die is inbegrepen bij uw G Suite-abonnement. Google Cloud-ondersteuning is beschikbaar voor klanten met een Zilver-, Goud- of Platina-ondersteuningspakket.

Veelgestelde vragen

Wie is mijn domeinhost?

Als u niet zeker weet waar u het domein heeft aangeschaft, bekijkt u Uw domeinhost identificeren.

Is mijn domein geverifieerd?
domains icon
Ga als volgt te werk om te controleren of uw domein is geverifieerd:
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Domeinen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Domeinen te zien.

3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen.
    • Als u uw domeingegevens ziet staan, is uw domein geverifieerd.
    • Als u Domein activeren ziet staan naast de domeinnaam, klikt u op de link en volgt u de verificatie-instructies.
Wanneer moet ik mijn domein verifiëren?

Verifieer uw domein zo snel mogelijk. Anders kunt u geen G Suite-services gebruiken, zoals Gmail. Verificatie van uw domein heeft geen invloed op uw e-mail of website.

Als u uw domein niet verifieert binnen een paar dagen voor het einde van uw gratis proefperiode, wordt uw account opgezegd en moet u zich opnieuw aanmelden.

Hoe lang duurt de verificatie?

Het kost ongeveer tien minuten om de G Suite-verificatierecord toe te voegen. Het kan een uur duren voordat we hebben bevestigd dat u de record heeft toegevoegd, maar meestal gebeurt dit al eerder.