Verifiera domänen för G Suite

Innan du använder G Suite måste du verifiera att du äger din domän. En domän är det som visas efter www i webbadresser. Det kan till exempel vara organisationens namn följt av .com eller .org, som dittföretag.com eller dinskola.org.

Du måste verifiera att du äger domänen för att säkerställa att ingen annan kan använda din domän med Googles tjänster utan din tillåtelse (och till exempel för att skicka e-post). När du har verifierat domänen kan du börja använda G Suite-tjänster.

Obs!

• Om du köpte din domän från en Google-partner när du registrerade dig för G Suite har domänen redan verifierats.
  • Om du verifierar domänen för utgåvan G Suite Essentials- öppnar du denna sida i stället.

Så här verifierar en domän

Verifiera domänen genom att följa de specifika anvisningarna för den domänvärd du använder. En domänvärd är en internettjänst som hanterar ditt domännamn (GoDaddy™, enom®, DreamHost® och 1&1℠ är några exempel).

VISA VERIFIERINGSANVISNINGARNA FÖR DIN DOMÄNVÄRD

Om du inte kommer ihåg vem din domänvärd är — du kan få hjälp att identifiera domänvärden eller hitta allmänna steg om din värd inte finns med på listan. Dessa alternativ ger samma resultat.

Om du köpte domänen via Google – domänen verifieras automatiskt och du behöver inte göra något mer.

Om domänverifiering

Så här fungerar domänverifiering
  • När du registrerar dig för G Suite får du en verifieringspost.
  • När du ska verifiera domänen måste du logga in på domänvärden (vanligtvis där du köpte domännamnet, till exempel GoDaddy™ eller Enom®). Sedan lägger du till den här posten i domänens DNS-poster eller DNS-inställningar.
  • När du har lagt till verifieringsposten från Google Administratörskonsol instruerar du Google att söka efter posten. När Google har hittat den är domänen verifieras och du kan börja använda tjänsterna.
Vad du behöver för att verifiera domänen

Du behöver följande för att verifiera domänen:

• Inloggningsinformation för domänvärden – du kan vanligtvis återställa lösenorden i inloggningsavsnittet för de flesta domänvärdar.
    Om du inte är säker på var du köpte domänen läser du Identifiera din domänvärd.
  • Verifieringsposten eller verifieringsfilen från Google - när du registrerar dig för G Suite kan du välja vilken typ av verifieringspost du vill använda.
    Om du har åtkomst till domänens DNS-inställningar hos domänvärden kan du kopiera och klistra in TXT-, CNAME- eller MX-posten. Det går även att ladda upp en metatagg eller HTML-fil på webbplatsen. Du kan läsa om vilken post som är bäst att använda med din domänvärd i de värdspecifika anvisningarna.
  • Åtkomst till domänens DNS-inställningar eller åtkomst till din webbplats – du måste lägga till TXT-, CNAME- eller MX-posten i domänens DNS-inställningar. Du kan även lägga till metataggen eller HTML-filen i webbplatsens filer.
    Din webbplats eller e-post påverkas inte av verifieringsposten.
Hjälp med verifieringen

Du kan få hjälp med att verifiera domänen. Kontakta support för personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Vanliga frågor

Var hittar jag G Suites verktyg för domänverifiering?

Om du har registrerat dig för G Suite men inte slutfört installationen kan du fortsätta där du slutade.

Vem är min domänvärd?

Om du inte är säker på var du köpte domänen läser du Identifiera din domänvärd.

Är min domän verifierad?
Om du inte har verifierat din primära domän ser du uppmaningen Konfigurera administratörskonsol högst upp i administratörskonsolens översikt. Den vägleder dig genom verifieringsstegen.

Följ dessa steg för att kontrollera om en sekundär domän är verifierad:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Domäner på administratörskonsolens startsidaföljt avHantera domäner.
    • Om dina domänuppgifter visas är domänen verifierad.
    • Om Aktivera domän visas i kolumnen Status bredvid domännamnet klickar du på länken och följer verifieringsanvisningarna.
När ska jag verifiera domänen?
  • Verifiera domänen eller den sekundära domänen så snart som möjligt för att använda G Suite-tjänster. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du verifierar domänen.
  • Du måste verifiera domänen inom de första nio dagarna av den kostnadsfria testperioden, annars avslutas ditt G Suite-konto automatiskt och du måste registrera dig igen.
Hur lång tid tar verifieringen?

Det tar cirka 10 minuter att lägga till verifieringsposten för G Suite. Hur lång tid det tar för verifieringsposten att aktiveras beror på domänvärden. När dina poster är aktiva kan det ta upp till en timme för oss att bekräfta att du har lagt till posten, men det går vanligtvis snabbt.