Dynadot: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail al gebruiken. Als u bent ingelogd op uw G Suite-account, klikt u rechtsboven op de App Launcher Appsen vervolgensGmail Gmail.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein verifiëren als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Sluit de G Suite-instelwizard niet af.
  2. Open een nieuw browservenster en ga in een nieuw tabblad naar de site van Dynadot®. Houd de instelwizard open in het eerste tabblad.
  3. Klik rechtsboven op de Dynadot-homepage op Sign in (Inloggen).
  4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij Dynadot.
  5. Klik op Sign in (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw gebruikersnaam of wachtwoord resetten of contact opnemen met Dynadot-support.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

1. Klik links op My Domains (Mijn domeinen) en vervolgens Manage Domains (Domeinen beheren).

De lijst

2. Vink op de pagina 'Manage Domains' (Domeinen beheren) het vakje aan naast het domein waarvoor u Gmail wilt instellen.
  3. Klik op Bulk Action (Bulkactie) en vervolgens DNS Settings (DNS-instellingen).

De lijst

Stap 3: De MX-records van G Suite toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
  1. Ga naar 'Domain Record' (Domeinrecord) en selecteer MX in de lijst Record Type (Recordtype).

De lijst

2. Voer in het veld Distance (priority) (Afstand (prioriteit)) de waarde 1 in.
  3. Voer aspmx.l.google.com in het veld Host in.

U hoeft geen punt toe te voegen aan het einde van de record.

Alle velden van de eerste MX-record zijn ingevuld en de optie

4. Klik op Add Record (Record toevoegen) om nog een MX-record toe te voegen.
  5. Herhaal stap 1-4. Voer de resterende MX-serveradreswaarden uit de tabel hierboven in en stel de prioriteitswaarden in.
  6. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, HTML-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.

7. Ga naar 'Time to Live (TTL)' en selecteer 1 hour (1 uur) in de lijst Time (Tijd).
  8. Klik op Save DNS (DNS opslaan).

Alle vijf MX-records voor e-mail en de MX-verificatierecord zijn toegevoegd. De knop

Stap 4: Google laten weten dat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Open de Beheerdersconsole. Klik indien nodig op de link bovenaan de pagina om door te gaan met het instellen van de Beheerdersconsole.

A red circle highlights the "Set up Admin Console. Click here to get started." option at the top of the Admin console.

2. Ga naar de pagina Gmail activeren

3. Scroll naar beneden en klik op Gmail activeren.

A red circle highlights the Activate Gmail button on the bottom right of the MX records table.

Gefeliciteerd. De zakelijke e-mails voor uw domein worden nu doorgestuurd naar de e-mailservers van G Suite.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de Beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-support als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van de MX-records.