Ik ontvang geen e-mail van een bepaalde afzender

Hier volgt wat u moet doen als u (of uw gebruikers) geen e-mail van een bepaalde afzender ontvangt.

Belangrijk: Als gebruikers in uw domein helemaal geen e-mails ontvangen, moet u zorgen dat uw domein is ingesteld om e-mail te ontvangen.

Stap 1: Controleren of de e-mail is bezorgd bij G Suite

Als G Suite-beheerder kunt u ontbrekende berichten vinden via Zoeken in e-maillogboeken. Als een bericht is bezorgd op de servers van Google, laat de tool u gedurende 30 dagen weten waar het zich bevindt.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Rapportenen danControleen danZoeken in e-maillogboeken.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Rapporten op de homepage te zien.

3. Selecteer naast Datum een datumbereik in de lijst.
  4. Voer in de zoekvelden alle informatie in die u heeft, en klik op Zoeken.
  5. Klik onder Onderwerp (of Bericht-ID) op een van de onderwerpen om de berichtdetails en bezorgingsstatus te zien.
    • Als het ontbrekende bericht erbij staat, maar u het nog steeds niet kunt vinden, probeer dan deze algemene oplossingen voor ontbrekende berichten.
    • Als u niets over het bericht ziet, is het niet bezorgd op de servers van Google. Ga in dit geval naar stap 2.

Stap 2: Contact opnemen met de afzender van het ontbrekende bericht

Als het ontbrekende bericht nooit de servers van Google heeft bereikt (zie stap 1 hierboven), neem dan contact op met de afzender en vraag hem te verifiëren wat er met het bericht is gebeurd.

Als ontbrekende berichten afkomstig zijn van een webformulier

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een standaardinstelling in het webformulier. In dit geval verwerkt uw formulier berichten alsof uw website en e-mailservers beide op dezelfde plaats worden gehost. Als gevolg hiervan verlaat uw lokale e-mail nooit uw webhost.

Gebruik uw G Suite-testalias om te controleren of ontbrekende berichten worden verzonden via een webformulier. Vervang het e-mailadres van de ontvanger in het webformulier door het test-e-mailadres. Test-e-mailadressen hebben de volgende indeling: gebruikersnaam@uw_domein.com.test-google-a.com. Meer informatie over test-e-mailadressen.

Als u een bericht verzendt naar de testalias wordt er een externe MX-lookup uitgevoerd voor het webformulier. Als het bericht van het webformulier wordt ontvangen op het test-e-mailadres, is er een probleem met het formulier.

Neem contact op met uw webhost om problemen met webformulieren op te lossen. Uw host moet wellicht de bezorgingsinstellingen van het formulier aanpassen zodat berichten altijd via de servers van Google worden gestuurd. Indien nodig kunt u hem naar uw MX-recordwaarden doorverwijzen.