Ik ontvang geen e-mails van een bepaalde afzender

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders. Als u een persoonlijk Gmail-account heeft, gaat u naar Ontbrekende Gmail-berichten.

Als u of uw gebruikers geen e-mails van een bepaalde afzender ontvangen, voert u de stappen in dit artikel uit.

Controleren of de e-mail is bezorgd bij Google

Als beheerder kunt u ontbrekende berichten vinden via 'Zoeken in e-maillogboeken'. Als een bericht is bezorgd op de servers van Google, laat de tool u gedurende 30 dagen weten waar het zich bevindt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapporterenand thenZoeken in e-maillogboeken.
  3. Selecteer naast Datum een periode in de lijst.
  4. Voer in de zoekvelden alle informatie in die u heeft, en klik op Zoeken.
  5. Klik onder Onderwerp (of Bericht-ID) op een van de onderwerpen om de berichtdetails en bezorgingsstatus te zien.
    • Als het ontbrekende bericht wordt weergegeven, maar u het nog steeds niet kunt vinden, probeert u deze algemene oplossingen voor ontbrekende berichten.
    • Als u niets over het bericht ziet, is het niet bezorgd op de servers van Google. Neem in dat geval contact op met de afzender van het bericht.

Voor uitgebreide informatie over Zoeken in e-maillogboeken:

Contact opnemen met de afzender van het ontbrekende bericht

Als het ontbrekende bericht nooit de servers van Google heeft bereikt, neemt u contact op met de afzender en vraagt u deze te onderzoeken wat er met het bericht is gebeurd. Vraag de afzender het volgende te doen:

• Vraag de afzender in de mappen Verzonden en Concepten te kijken. Als de e-mail niet in deze mappen staat, heeft de afzender de e-mail wellicht verwijderd voordat deze werd verstuurd.
  • Controleer of er een bezorgfout (bouncebericht) is ontvangen. Vraag de afzender een paar uur te wachten om te zien of er een bezorgingsfout wordt weergegeven.

Ontbrekende berichten van een contactformulier op een website

Als Gmail niet de verwachte berichten ontvangt van een contactformulier op een website, volgt u de stappen in Problemen van Gmail met contactformulieren oplossen. In dit artikel vindt u informatie over het oplossen van veelvoorkomende problemen met contactformulieren, zoals:

• Geldige berichten uit het contactformulier van uw website worden in de map Spam geplaatst of geweigerd.
  • Gmail ontvangt geen verwachte berichten van contactformulieren van veelgebruikte formulierproviders, waaronder GoDaddy, Zendesk, Squarespace en Shopify.

Gerelateerde informatie

Problemen oplossen met de ontvangst van e-mails in Gmail