cPanel: Gmail activeren voor Google Workspace

Het internet laten weten waar de e-mailberichten voor uw bedrijf moeten worden bezorgd

Waarom moet ik dit doen?

Als iemand een bericht stuurt naar verkoop@uw-bedrijf.com, zoekt de computer van de afzender de MX-records op van @uw-bedrijf.com om te bepalen waar het e-mailbericht moet worden bezorgd.

Voordat mensen in uw bedrijf Gmail kunnen gebruiken in uw Google Workspace-account, moet u de MX-records van uw domein aanpassen zodat inkomende berichten via de e-mailservers van Google worden gestuurd.

Hoe het werkt

Beginnershandleiding voor de aanmelding voor Google Workspace

Elk domein (zoals uw-bedrijf.com) heeft een aantal DNS-records die door iedereen op het internet kunnen worden bekeken. DNS-records geven computers informatie over hoe ze uw website kunnen vinden en waar ze de e-mails voor uw bedrijf naartoe moeten sturen.

• U krijgt de nieuwe MX-records in de Google Workspace-installatietool.
  • U logt in bij uw domeinregistreerder, verwijdert eventuele bestaande MX-records voor uw -domein waarmee berichten via uw huidige e-mailprovider worden gestuurd en voegt de MX-records van Google toe.
  • Nadat de MX-records van Google zijn gepubliceerd door uw domeinregistreerder wordt Gmail geactiveerd voor uw domein.

Google kan uw MX-records niet voor u wijzigen. Alleen de eigenaar van het domein kan dit doen.

Voordat u begint

Dit wordt niet makkelijk, maar we zijn er om u te helpen.

DNS-records bestaan al sinds het begin van het internet. De records wijzigen is een complexe taak en de stappen verschillen per domein. We hebben geprobeerd het zo makkelijk mogelijk te maken, maar het is mogelijk toch frustrerend voor u.

Lees deze tekst aandachtig door, we leiden u door de stappen.

Voorbereiden op de activatie van Gmail

• Elk bestaand e-mailadres in uw bedrijf moet worden gekoppeld aan een Google Workspace-account. Gebruik de installatietool om eventuele overige e-mailaccounts toe te voegen.
  • Zorg dat dit het juiste moment is om de MX-records te wijzigen. Het kan 48 uur duren voordat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden door de rest van het internet. Tijdens die periode kunnen berichten worden ontvangen via uw oude e-mailprovider.

U moet inloggen bij uw registreerder

Zorg voordat u aan de slag gaat dat u de account-ID en het wachtwoord heeft waarmee u kunt inloggen bij uw registreerder. Neem contact op met uw registreerder als u hulp nodig heeft met dat account.

De Google Workspace-installatietool openen

U moet deze taak uitvoeren in de Google Workspace-installatietool. Als u de tool nog niet heeft geopend in een ander tabblad, klikt u hieronder om deze te openen.

De installatietool openen

Belangrijk: We raden u sterk aan de instructies in de installatietool te volgen en alleen terug te keren naar deze pagina als u meer informatie nodig heeft.

Ik weet niet wat ik moet doen, ik heb hulp nodig

Ik zie een foutmelding als ik op de blauwe knop klik

De installatietool kan alleen worden gebruikt door Google Workspace- en Cloud Identity-beheerders. De tool werkt niet met andere Google-producten.

Zorg dat u bent ingelogd met een beheerdersaccount.

Er staat dat Gmail al is geactiveerd voor mijn domein

Uw MX-records zijn al ingesteld.

Voer een van deze acties uit als u dit artikel leest omdat uw bedrijf geen e-mails ontvangt:

Ik weet niet zeker wat ik nu moet doen

Als u hierboven op de blauwe knop klikt, wordt er een pagina geopend die lijkt op de volgende:
Zorg dat het volgende voor u geldt:
  • U heeft alle e-mailadressen gemaakt die uw bedrijf momenteel gebruikt. Nadat u Gmail heeft geactiveerd, worden er alleen e-mails ontvangen op adressen die bestaan in Google Workspace.
  • Uw bedrijf is klaar voor de overstap. U krijgt mogelijk nog 48 uur lang berichten in uw oude e-mailaccounts. Zo lang kan het duren voordat de nieuwe MX-records zijn gevonden door de rest van het internet.

Nadat u beide vakjes heeft aangevinkt, kunt u klikken op Doorgaan.

Gmail activeren

1

De DNS-records openen

(a)
Open cPanel bij uw registreerder en scroll naarDomains (Domeinen). Klik op Zone editor (Zone-editor).

De optie Zone Editor onder het gedeelte Domains (Domeinen) is gemarkeerd.

(b)
Zoek het domein dat u wilt instellen en klik op Manage (Beheren).

De knop Manage (Beheren) is gemarkeerd naast een domein.

2

De MX-records van Google toevoegen

(a)
Klik op het filter MX. Als er bestaande MX-records zijn, verwijdert u ze allemaal.

Het filter MX is geselecteerd en de verwijderknop is gemarkeerd naast een bestaande MX-record.

(b)
Klik op de pijl-omlaag naast Add record (Record toevoegen) en selecteer Add MX record (MX-record toevoegen).

Het item Add MX record (MX-record toevoegen) is gemarkeerd.

(c)
Plak de prioriteit en waarde van de eerste Google MX-record in de juiste velden in het cPanel.

Er wordt een nieuwe MX-record gemaakt, waarbij de prioriteit en de Google-mailserver zijn ingevuld in de juiste velden.

Ik weet niet wat ik moet doen, ik heb hulp nodig

Waar kan ik de MX-records van Google kopiëren?

Als het goed is, heeft u de Google Workspace-installatietool geopend in een ander tabblad. U kunt de tool opnieuw openen als u deze heeft gesloten.
(d)
Klik op Add record (Record toevoegen).
(e)
Herhaal stap (d) en (e) totdat u alle 5 MX-records van Google Workspace heeft toegevoegd.

Alle MX-records zijn toegevoegd in cPanel.

Google Workspace vragen Gmail te activeren

(a)
Ga terug naar het browsertabblad met de Google Workspace-installatietool. (U kunt de tool opnieuw openen als u deze heeft gesloten.)
(b)
Scroll naar beneden en klik op Gmail activeren.

Belangrijk: Bij sommige registreerders duurt het langer om de MX-records te publiceren. Als de nieuwe records niet kunnen worden gevonden in de Google Workspace-installatietool, wacht u een uur en probeert u het opnieuw.

Als u meer hulp nodig heeft met de DNS-instellingen, neemt u contact op met uw registreerder. Zij zijn de experts voor het beheer van uw domein en helpen u graag.

U moet mogelijk even wachten en het opnieuw proberen

Bij sommige registreerders duurt het langer dan andere om het internet te laten weten dat u een nieuwe e-mailprovider heeft:

• Als Google Workspace de nieuwe MX-records niet kan vinden, komt u over een paar uur terug en klikt u nogmaals op de knop Gmail activeren.
  • Nadat u Gmail heeft geactiveerd, kan het 48 uur duren voordat de updates zijn doorgevoerd. U blijft e-mails ontvangen in uw oude e-mailclient totdat de nieuwe MX-records zijn gevonden door de rest van het internet.