MX-records van cPanel

Inleiding

Als u uw MX-records wilt bijwerken met deze DNS-provider (Domain Name System), moet u eerst begrijpen hoe MX-records werken en leren hoe u deze kunt configureren voor G Suite in het algemeen.

Stappen

cPanel is een tool waarmee sommige domeinhosts DNS-instellingen beheren. Neem contact op met het ondersteuningsteam van uw domeinhost als u hulp nodig heeft met de toegang tot cPanel.

MX Entry openen

1. Log in bij cPanel voor het domein dat u wilt gebruiken met G Suite.
  2. Scrol in het cPanel naar Email en klik op MX Entry (MX-invoer).

MX Entry icon

MX-records verwijderen

1. Klik onder het gedeelte MX Records op Remove (Verwijderen) naast eventuele bestaande MX-records.
  2. Klik op Remove (Verwijderen) om te bevestigen.
  3. Herhaal stap 1 en 2 voor alle resterende MX-records.

MX-records toevoegen

Als u uw e-mailadres naar uw G Suite-account wilt laten verwijzen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:

MX Serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 6
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Opmerking: dit zijn de e-mailservers van G Suite. We hebben 5 servers vermeld voor het geval er 1 niet werkt of onderhoud nodig heeft.
Vink in de installatiewizard van G Suite het selectievakje Ik heb MX-records gemaakt met deze waarden. aan en klik eronder voor de volgende stap.

I created MX records with these values checkbox

1. Voer in het gedeelte Add New Record (Nieuwe record toevoegen) 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.
  2. Voer in het veld Destination (Bestemming) ASPMX.L.GOOGLE.COM. in.
  3. Klik op Add New Record (Nieuwe record toevoegen).
  4. Herhaal stap 1 t/m 3. Voer de overige waarden (MX Server address) uit de tabel hierboven in en stel steeds de juiste waarde in het veld Priority in.

MX Records added

Als u een fout maakt nadat een record is toegevoegd, kunt u deze verbeteren door op Edit (Bewerken) te klikken.

5. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, HTML-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Zoek de unieke MX-verificatierecord in de G Suite-instelwizard.
    2. Kopieer de hele record (deze eindigt op mx-verification.google.com) en plak deze in de kolom Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel.
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.

MX records table with the verification record at the top.

Houd er rekening mee dat het wel 72 uur kan duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd, afhankelijk van de TTL (time to live) die voor uw records is geconfigureerd. Totdat records wereldwijd zijn bijgewerkt, ontvangt u nog steeds verkeer op uw oude server.

Problemen oplossen

Volg de stappen in Problemen met MX-records oplossen om uw DNS-installatie te herstellen.