MX-records van cPanel

Inleiding

Als u uw MX-records wilt bijwerken met deze DNS-provider (Domain Name System), moet u eerst begrijpen hoe MX-records werken en leren hoe u deze kunt configureren voor G Suite in het algemeen.

Stappen

cPanel is een tool waarmee sommige domeinhosts DNS-instellingen beheren. Neem contact op met het ondersteuningsteam van uw domeinhost als u hulp nodig heeft met de toegang tot cPanel.

MX Entry openen

1. Log in bij cPanel voor het domein dat u wilt gebruiken met G Suite.
  2. Scrol in het cPanel naar Email en klik op MX Entry (MX-invoer).

MX Entry icon

MX-records verwijderen

1. Klik onder het gedeelte MX Records op Remove (Verwijderen) naast eventuele bestaande MX-records.
  2. Klik op Remove (Verwijderen) om te bevestigen.
  3. Herhaal stap 1 en 2 voor alle resterende MX-records.

MX-records toevoegen

Als u uw e-mailadres naar uw G Suite-account wilt laten verwijzen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:

MX Serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 6
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Opmerking: dit zijn de e-mailservers van G Suite. We hebben 5 servers vermeld voor het geval er 1 niet werkt of onderhoud nodig heeft.
Vink in de installatiewizard van G Suite het selectievakje Ik heb MX-records gemaakt met deze waarden. aan en klik eronder voor de volgende stap.

Vakje

1. Voer in het gedeelte Add New Record (Nieuwe record toevoegen) 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.
  2. Voer in het veld Destination (Bestemming) ASPMX.L.GOOGLE.COM. in.
  3. Klik op Add New Record (Nieuwe record toevoegen).
  4. Herhaal stap 1 t/m 3. Voer de overige waarden (MX Server address) uit de tabel hierboven in en stel steeds de juiste waarde in het veld Priority in.

MX Records added

Als u een fout maakt nadat een record is toegevoegd, kunt u deze verbeteren door op Edit (Bewerken) te klikken.

5. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, HTML-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.

Houd er rekening mee dat het wel 72 uur kan duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd, afhankelijk van de TTL (time to live) die voor uw records is geconfigureerd. Totdat records wereldwijd zijn bijgewerkt, ontvangt u nog steeds verkeer op uw oude server.

Problemen oplossen

Volg de stappen in Problemen met MX-records oplossen om uw DNS-installatie te herstellen.