Anpassa en webbadress för G Suite-tjänsten

Du kan göra det enkelt för användarna att hitta bastjänsterna i G Suite genom att skapa anpassade webbadresser för varje tjänst. Med anpassade webbadresser kan användarna t.ex. logga in på sina Gmail-konton på mail.dindomän.com i stället för den längre standardadressen mail.google.com/a/dindomän.com. Du kan skapa anpassade adresser på den primära och sekundära domänen för tjänsterna, bland annat Gmail, Google Kalender och Google Sites.

Om du köpt din domän från en Google-partner behöver du inte skapa anpassade adresser för Gmail, Kalender, Drive, Sites och Groups for Business under registreringsprocessen. Vi har anpassat de här adresserna åt dig.

Anpassa en tjänstadress

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil följt av Anpassade webbadresser på administratörskonsolens startsida.

Om du vill visa företagsprofilen måste du kanske klicka på Fler kontroller längst ned.

3. Välj den domän som du vill uppdatera på rullgardinsmenyn.
  4. Klicka vid behov på Ändra webbadress, skapa en anpassad adress för Grupper genom att fylla i formuläret och skriv ett prefix. Exempelprefix för Google-tjänster inkluderar e-post, kalender, drive, sites och grupper.
  5. Om du har skapat ett prefix sedan tidigare men nu vill använda det för en annan tjänst: Ta bort eller ändra det befintliga prefixet och klicka på Spara. Lägg sedan till prefixet i tjänstens webbadress.

6. Klicka på Spara.
  7. Följ anvisningarna som visas och lägg till en CNAME-post för varje tjänst som du anpassar adressen för. Om du vill lägga till en CNAME-post loggar du in på ditt konto på domänvärdens webbplats, inte hos Google.

Om du till exempel vill skapa Gmail-adressen mail.dindomän.com lägger du till en CNAME-post som pekar mailghs.googlehosted.com. Domänvärdens poster ser ut ungefär så här:

Typ Namn eller värd Värde eller adress
    CNAME e-post ghs.googlehosted.com
    CNAME kalender ghs.googlehosted.com
  8. Klicka på Jag har slutfört dessa steg.

Felsökning

Kontrollera följande om du ser ett felmeddelande:

• Den anpassade webbadressen kan användas som en anpassad Google Sites-adress. Mer information finns i Anpassa en Google Sites-adress.
  • Den anpassade webbadressen kan användas som en åtkomstwebbadress för en tjänst.
  • Du har angett duplicerade webbadresser.
  • Din domän är konfigurerad med en säkerhetsåtgärd, till exempel HTTP Strict Transport Security, som kräver HTTPS-anslutningar. Administratörskonsolen har enbart stöd för HTTP-anslutningar för anpassade webbadresser och därför kan du inte anpassa tjänstadresser för domänen.  Du kan kontrollera statusen för HTTP Strict Transport Security för din domän på https://hstspreload.org.