Voorkomen dat e-mails worden teruggestuurd vanwege nieuwe MX-records

Als u als beheerder uw nieuwe Google Workspace-account instelt, moet u de MX-records wijzigen, zodat e-mails worden doorgestuurd naar de nieuwe accounts in Gmail. Het kan 72 uur duren voordat de nieuwe records in het hele systeem zijn geüpdatet. Gedurende die tijd kunnen e-mails die naar uw domein worden verzonden, worden teruggestuurd. Het is onmogelijk dit volledig te voorkomen. U kunt echter wel stappen ondernemen om dit zo minimaal mogelijk te maken.

Voorkomen dat e-mails worden teruggestuurd

Eerst alle gebruikersaccounts in Google Workspace maken

Voordat u de MX-records wijzigt, moet u alle gebruikersaccounts maken in de Google Beheerdersconsole. Zie Gebruikers individueel toevoegen voor meer informatie. Als u veel accounts heeft, kunt u meerdere gebruikers tegelijk toevoegen.

Als u mailinglijsten of bijnamen gebruikt in uw domein, kunt u deze ook toevoegen via de beheerdersconsole.

Meer informatie:

Een verzameladres instellen

U kunt een verzameladres instellen waarop berichten worden verzameld die zijn gestuurd naar adressen die nog niet zijn gemaakt in uw domein. Zie E-mailrouting en -bezorging voor meer informatie.

De MX-records wijzigen als er weinig verkeer is

Plan de wijziging aan de MX-records wanneer u weinig e-mails ontvangt, zoals 's avonds of in het weekend.

Als uw domeinhost de records voor u wijzigt, neem dan vroeg in het proces contact met ze op en plan een tijdstip in waarop uw organisatie niet veel e-mails ontvangt.

Belangrijke contacten op de hoogte stellen van de wijziging

U kunt verwarring over teruggestuurde berichten voorkomen door belangrijke contacten ervan op de hoogte te stellen dat u uw e-mailsysteem gaat wijzigen.

Geef het volgende door:

• De datum en tijd van de geplande wijziging.
  • Instructies om teruggestuurde berichten opnieuw te verzenden.
  • Alternatieve manieren om te communiceren over urgente zaken.

Tip: U kunt benadrukken dat de eventuele uitvaltijd kort zal zijn. Verzeker contacten ervan dat berichten niet verloren zullen gaan, maar dat sommige berichten opnieuw moeten worden verzonden.