Over GWSMO

Google Workspace Sync for Microsoft Outlook

Dit artikel is bestemd voor beheerders die GWSMO instellen voor hun gebruikers. Als u gebruiker bent, gaat u naar GWSMO downloaden en installeren.

Als uw organisatie is overgestapt op Google Workspace, maar een deel van uw gebruikers Microsoft Outlook wil blijven gebruiken, kunt u GWSMO gebruiken. GWSMO is een plug-in waarmee gebruikers e-mails, agenda-afspraken, contacten, notities en taken kunnen synchroniseren tussen hun nieuwe Google-account en Outlook.

Hoe stel ik GWSMO in?

U moet enkele installatiestappen uitvoeren in de Google Beheerdersconsole. Vervolgens kunnen uw gebruikers het product installeren op hun computer en gegevens synchroniseren.

Hoe kunnen gebruikers hun gegevens verplaatsen en openen?

Gebruikers kunnen hun bestaande Outlook-gegevens importeren naar Google Workspace tijdens of na de 1e keer dat ze hun Outlook-gebruikersprofiel instellen. Tijdens de import kunnen gebruikers gegevens rechtstreeks uit een Exchange-account of PST-bestand importeren.

Nadat de synchronisatie is ingesteld, kunnen gebruikers de gesynchroniseerde gegevens openen via Outlook op elk apparaat waarop ze hun Google-account gebruiken. Ze openen Outlook en beheren het grootste deel van hun gegevens in Outlook.

Sommige functies in Outlook zijn niet beschikbaar of werken mogelijk niet zoals verwacht. Sommige Google Workspace-functies werken hetzelfde als die in Outlook, andere functies werken anders. Zie Aan de slag met GWSMO voor meer informatie.

Is GWSMO geschikt voor mijn organisatie?

GWSMO is ideaal als uw gebruikers Outlook willen blijven gebruiken. Als u Outlook echter niet meer wilt gebruiken en alle gegevens van uw organisatie wilt verplaatsen naar Google Workspace, kunt u Google Workspace Migration for Microsoft Outlook (GWMMO) gebruiken. Zie Outlook-content verplaatsen naar Google Workspace voor meer informatie.