Autentiseringsfel i loggarna för lösenordssynkronisering

Följ stegen nedan för att felsöka autentiseringsfel i Password Sync-loggarna. Problem med lokal proxy eller betrodda certifikat orsakar de flesta fel.

Steg 1: Kontrollera tjänstloggarna

Öppna tjänstloggfilerna och leta efter felet 0x6, 0x203, 0x4 eller 0x102.

Om du behöver hjälp med att hitta Lösenordssynkronisering-loggarna i ditt system läser du Var finns de andra loggarna och konfigurationsfilen?

Om du hittar felet fortsätter du till steg 2.

Steg 2: Konfigurera proxyinställningar

De flesta autentiseringsfel kan åtgärdas genom att felsöka proxyanslutningen. Slutför stegen i Jag behöver hjälp med att konfigurera proxyinställningar för Lösenordssynkronisering.

Om felet kvarstår fortsätter du till steg 3.

Steg 3: Granska tjänstens auktoriseringsloggar

Granska tjänstens auktoriseringsloggar och kontrollera vilka felmeddelanden som finns där.

Om du behöver hjälp med att hitta Lösenordssynkronisering-loggarna i ditt system läser du Var finns de andra loggarna och konfigurationsfilen?

Om granskningen av tjänstens auktoriseringsloggar inte löser felen fortsätter du till steg 4.

Steg 4: Kontrollera serverns betrodda certifikat

Om du ser ett fel med en säker anslutning i tjänsts auktoriseringsloggar kan det finnas ett problem med serverns betrodda rotcertifikat.

Kontrollera certifikatuppgifterna som visas i felsökningsinformationen för anslutningen i Lösenordssynkronisering-tjänsten eller tjänstens auktoriseringsloggar. Jämför informationen med dina betrodda Windows-rotcertifikat. Kontrollera att Windows betrodda certifikatarkiv innehåller en rotcertifikatutfärdare som signerade certifikatuppgifterna som visas i loggar. Mer information om hur du visar certifikat finns i Microsoft-dokumentationen. Mer information om Lösenordssynkronisering-loggar finns i Kontrollera loggarna.

Om certifikatet som visas i loggarna inte stämmer överens med informationen i Windows kan du ansluta via en proxyserver. Kontakta nätverksadministratören för att lösa problemet.

Om certifikatuppgifterna i loggarna visar att det är Googles certifikat fortsätter du till steg 5.

Steg 5: Kontrollera rotcertifikatutfärdaren

Om du inte hittar rotcertifikatcertifikatet för Google Trust Services när du visar nätverkscertifikatet kan du behöva installera rotcertifikatutfärdaren:

1. Ladda ned rotcertifikatet från Google Trust Service på https://pki.goog/roots.pem.
  2. Öppna ett kommandotolkfönster (CMD).

(Valfritt) Beroende på ditt system kan du behöva högerklicka på Kommandotolken och klicka på Merföljt avKör som administratör.

3. Ange kommandot certutil -addstore Root %userprofile%\Downloads\roots.pem.

Ersätt vid behov %userprofile%\Downloads\roots.pem med sökvägen som du sparade ovan.

Du bör se ett verifieringsmeddelande, till exempel: Root "Trusted Root Certification Authorities" Signature matches Public Key Certificate "AAA Certificate Services" added to store. CertUtil: -addstore command completed successfully.

4. Starta om Lösenordssynkronisering-tjänsten genom att ange kommandot sc stop "Password Sync" följt av kommandot sc start "Password Sync".

Om du använder lösenordssynkronisering med version 1.6.13–1.7.6 ersätter du Password Sync med G Suite Password Sync.

Om du använder version 1.6 eller tidigare ersätter du Password Sync med Google Apps Password Sync.