Dreamhost: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail al gebruiken. Als u bent ingelogd op uw G Suite-account, klikt u rechtsboven op de App Launcher and thenGmail Gmail.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein verifiëren als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

Alles openen   |   Alles sluiten

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost
  1. Laat de Google Beheerdersconsole open staan.
  2. Open een nieuw browservenster of -tabblad en ga naar de site van Dreamhost.
  3. Voer het e-mailadres en wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij Dreamhost.
  4. Klik op Inloggen.

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met Dreamhost-support.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan
  1. Klik links op Domains (Domeinen)and thenManage Domains (Domeinen beheren).

Domeinen beheren

2. Scroll naar beneden tot u het domein ziet waarvoor u Gmail wilt instellen.
  3. Klik onder de domeinnaam op DNS om de instellingen van uw domein te bekijken.

Een rode cirkel markeert de optie

Opmerking: Als u een waarschuwingsbericht ziet over het wijzigen van uw DNS-records, kunt u dit negeren. Als u de MX-records toevoegt, heeft dit geen invloed op uw website of DNS-instellingen.

4. Scroll naar het gedeelte Add a custom DNS record (Een aangepaste DNS-record toevoegen) en klik op Go here (Hier naartoe).

De link

Stap 3: De MX-records van G Suite toevoegen
Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10

Belangrijk: Bij sommige registreerders moet u een punt toevoegen na de .COM in het MX-serveradres.

1. Klik naast het domein waarvoor u Gmail wilt instellen op Edit (Bewerken).

De knop

2. Scroll naar Custom MX Records (Aangepaste MX-records) en plaats de cursor in het eerste MX-recordveld.
  3. Voer 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM in.
  4. Herhaal stap 3 voor de overige vier MX-records. Voer de prioriteit, een spatie en vervolgens de record uit de tabel hierboven in.
  5. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, html-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.
    Opmerking: Als de verificatiecode wordt geweigerd door uw registreerder, verwijdert u de punt na .com.

Alle vijf MX-records zijn toegevoegd aan de DNS-records bij Dreamhost.

6. Klik op Update your custom MX records now! (Nu uw aangepaste MX-records updaten).
Stap 4: Google laten weten dat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden
  1. Open de installatietool in de Beheerdersconsole.

2. Klik in het gedeelte Gmail op Activeren.

Een rode cirkel markeert bovenaan de Beheerdersconsole de optie

3. Controleer of u alle bestaande e-mailadressen heeft gemaakt en klaar bent om alle e-mails voor uw domein te ontvangen in Gmail. Klik op Doorgaan.

4. Scroll op de volgende pagina naar beneden en klik op Gmail activeren.

A red circle highlights the Activate Gmail button on the bottom right of the MX records table.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de Beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-support als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van de MX-records.

Google, G Suite en gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.