MX records van Dreamhost

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail gewoon gebruiken. Als u bent ingelogd op uw G Suite-account, klikt u rechtsboven op de App Launcher Appsen vervolgens Gmail Gmail.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein verifiëren als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

• Als u zich in de instelwizard bevindt, gaat u naar de instructies onder MX-records van G Suite toevoegen. Als u de wizard nog niet heeft geopend, logt u in bij de G Suite-instelwizard. De wizard helpt u Google te laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden en e-mails kunnen worden doorgestuurd naar Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Open een nieuw browservenster en ga naar de site van Dreamhost®.
  2. Voer het e-mailadres en wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij Dreamhost.
  3. Klik op Sign in (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met Dreamhost-ondersteuning.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

1. Klik links op Domains (Domeinen) en vervolgens Manage Domains (Domeinen beheren).

Manag Domains

2. Scroll naar beneden tot u het domein ziet waarvoor u Gmail wilt instellen.
  3. Klik onder de domeinnaam op DNS om de instellingen van uw domein te bekijken.

DNS is selected under the domain name.

Opmerking: Als u een waarschuwingsbericht ziet over het wijzigen van uw DNS-records, kunt u dit negeren. Als u de MX-records toevoegt, heeft dit geen invloed op uw website of DNS-instellingen.

4. Scroll naar het gedeelte Add a custom DNS record (Een aangepaste DNS-record toevoegen) en klik op Go here (Hier naartoe).

The Go Here! link is selected

Stap 3: De MX-records van G Suite toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Opmerking: Deze waarden zijn van de e-mailservers van G Suite. We hebben vijf servers vermeld, voor het geval er een niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  1. Klik naast het domein waarvoor u Gmail wilt instellen op Edit (Bewerken).

The Edit button is to the right of the domain name.

2. Scroll naar Google Apps en klik op I’m ready to use Google Apps now (Ik ben klaar om Google-apps te gebruiken).

I"m ready to use Google Apps now! button

De MX-records van Google worden automatisch toegevoegd.

Stap 5: Google laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Ga terug naar de G Suite-instelwizard in het eerste tabblad of venster.
  2. Klik verder door de rest van de stappen in de wizard.
  3. Klik op Verifiëren of Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat er kan worden gezocht naar de nieuwe MX-records.

Gefeliciteerd. De zakelijke e-mails voor uw domein worden nu doorgestuurd naar de e-mailservers van G Suite.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-ondersteuning als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van uw MX-records.