Dreamhost: MX-records instellen

Tip! Only Google Workspace customers who want to use Gmail must change their MX records. You can skip this procedure and continue to use your current email provider with Google Workspace.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein bevestigen als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de Google Workspace-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in Google Workspace voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in Google Workspace voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten sturen of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

Uw MX-records wijzigen

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost
  1. Laat de installatie-instructies in de Google Beheerdersconsole open staan.
  2. Open een nieuw tabblad of browservenster en ga naar de site van Dreamhost.
  3. Voer het e-mailadres en wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein kocht bij Dreamhost.
  4. Klik op Inloggen.

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met Dreamhost-support.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan
  1. Klik links op Domains (Domeinen)and thenManage Domains (Domeinen beheren).

Domeinen beheren

2. Scroll naar beneden tot u het domein ziet waarvoor u Gmail wilt instellen.
  3. Klik onder de domeinnaam op DNS om de instellingen van uw domein te bekijken.

Een rode cirkel markeert de optie

Opmerking: Als u een waarschuwingsbericht ziet over het wijzigen van uw DNS-records, kunt u dit negeren. Als u de MX-records toevoegt, heeft dit geen invloed op uw website of DNS-instellingen.

4. Scroll naar het gedeelte Add a custom DNS record (Een aangepaste DNS-record toevoegen) en klik op Go here (Hier naartoe).

De link

Stap 3: De nieuwe MX-records toevoegen
Als u uw e-mails wilt laten doorsturen naar uw Google Workspace-account, moet u nieuwe MX-records toevoegen aan uw domein. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10

Belangrijk: Bij sommige registreerders moet u een punt toevoegen na de .COM in het MX-serveradres.

1. Klik naast het domein waarvoor u Gmail wilt instellen op Edit (Bewerken).

De knop

2. Scroll naar Custom MX Records (Aangepaste MX-records) en plaats de cursor in het eerste MX-recordveld.
  3. Voer 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM in.
  4. Herhaal stap 3 voor de overige vier MX-records. Voer de prioriteit, een spatie en vervolgens de record uit de tabel hierboven in.
  5. Sla deze stap over als u uw domeineigendom al via een andere methode heeft bevestigd (bijvoorbeeld via een TXT- of CNAME-record).

Ga als volgt te werk om uw domeineigendom te bevestigen:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.
    Opmerking: Als de verificatiecode wordt geweigerd door uw registreerder, verwijdert u de punt na .com.

Alle vijf MX-records zijn toegevoegd aan de DNS-records bij Dreamhost.

6. Klik op Update your custom MX records now! (Nu uw aangepaste MX-records updaten).
Stap 4: Google laten weten dat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Vink de vakjes aan om het volgende te bevestigen:

1. U heeft accounts gemaakt voor alle bestaande e-mailadressen in uw organisatie.

2. U hoeft geen berichten meer te ontvangen bij uw oude e-mailprovider, ze kunnen nu naar Google Workspace worden gestuurd.

3. Klik op Doorgaan.

4. Scroll op de volgende pagina naar beneden en klik op Gmail activeren.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.