De chatgeschiedenis aan- of uitzetten voor een organisatie

Als beheerder kunt u bepalen of de chatgeschiedenis wordt bewaard voor gebruikers in uw organisatie. U kunt de standaardinstelling bepalen en gebruikers toestaan de instelling voor de chatgeschiedenis voor elk gesprek te wijzigen.

Belangrijk: Het volgende geldt voor privéchats en groepsberichten, niet voor ruimtes. Bekijk hoe u de geschiedenis aanzet voor ruimtes.

De instellingen voor de chatgeschiedenis van uw organisatie staan in de Google Beheerdersconsole. Meer informatie over de instellingen voor de chatgeschiedenis

Volg de video of de stappen hieronder om de chatgeschiedenis aan of uit te zetten voor uw organisatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Geschiedenis voor chats.
  4. Selecteer onder Organisatie-eenheden het domein of de organisatie-eenheid waarop u de instellingen wilt toepassen.
  5. Zet de geschiedenis aan of uit.

• Als u de geschiedenis aanzet, kunt u met Vault bepalen hoelang berichten bewaard blijven. Berichten verdwijnen na de Vault-bewaarperiode (als u deze heeft ingesteld).

• Als u de geschiedenis uitzet, worden berichten na 24 uur verwijderd. Vault kan geen privéchats bewaren of doorzoeken die zijn gestuurd met de chatgeschiedenis uit.

• Als u de chatgeschiedenis uitzet, wordt content niet verborgen voor scans om gevoelige gegevens te vinden of misbruik vast te stellen. Zie 'Informatie over de geschiedenis' hieronder voor meer informatie.
  6. Als u wilt dat gebruikers de instelling voor de chatgeschiedenis kunnen wijzigen, vinkt u het vakje aan voor Gebruikers toestaan de instelling voor de chatgeschiedenis te wijzigen.
  7. Klik op Opslaan.

Informatie over de geschiedenis

Berichten bewaren wanneer geschiedenisinstellingen worden gewijzigd

Wijzigingen in de instelling voor de chatgeschiedenis gelden alleen voor nieuwe berichten. Voorbeeld:

• Als de chatgeschiedenis aanstaat in een gesprek, worden alleen nieuwe berichten opgeslagen.
  • Als de chatgeschiedenis uitstaat, blijven oude berichten die eerder waren opgeslagen, gewoon bewaard.

Bekijk hier wat er wordt bewaard als de chatgeschiedenis aan- of uitstaat.

Geschiedenisinstellingen voor gebruikers in verschillende gegevensregio's

Als de geschiedenis afgedwongen aanstaat, kunnen mensen in verschillende gegevensregio's niet met elkaar chatten. (De geschiedenis staat afgedwongen aan als Geschiedenis voor chats aanstaat en Gebruikers toestaan de instelling voor de chatgeschiedenis te wijzigen niet is geselecteerd.) Als u gebruikers toestaat de instelling voor de chatgeschiedenis te wijzigen, wordt de geschiedenis automatisch uitgezet als mensen uit verschillende gegevensregio's met elkaar chatten.

Berichtcontrole als de chatgeschiedenis uitstaat

Als de chatgeschiedenis uitstaat, worden er geen gegevens opgeslagen in het controlerapport voor privéchats, behalve voor berichten die onderdeel zijn van een DLP-incident (Data Loss Prevention, Gegevensverlies voorkomen). DLP-incidenten voor Chat worden voor alle berichten opgeslagen in het controlerapport, ook voor berichten die worden verstuurd terwijl de geschiedenis uitstaat. Het DLP-incidentenlogboek wijst naar het bericht en beheerders kunnen het bericht bekijken voordat het na 24 uur wordt verwijderd. Daarna blijft er in het incidentenlogboek een record opgeslagen waarin staat dat het bericht is verwijderd.

Als de chatgeschiedenis uitstaat, kan een bericht met externe deelnemers langer dan 24 uur worden bewaard als een gebruiker het markeert vanwege misbruik of als het aan Google is gemeld vanwege spam, phishing of malware.

Zelfs als de chatgeschiedenis uitstaat, kan een exemplaar van het gesprek bewaard blijven. Bijvoorbeeld als het bericht is doorgestuurd naar Gmail of opgeslagen met een client van derden.