Een gebruikersaccount zoeken

Ga in de Google Admin Console naar de accountpagina van een gebruiker als u zijn instellingen wilt beheren. Hier kunt u het wachtwoord van een gebruiker wijzigen, de gebruiker een ander e-mailadres geven en nog veel meer.

Naar de pagina van een gebruiker bladeren

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst. Klik vervolgens op zijn naam om zijn accountpagina te openen.

Tip: Als de gebruikers zijn gegroepeerd in organisatie-eenheden, kunt u sneller browsen door eerst de organisatie-eenheid te selecteren waar de gebruiker bij hoort. U moet wellicht op Openen klikken om de organisatie-eenheden te kunnen zien.

De lijst Gebruikers filteren

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Klik boven de lijst Gebruikers op het vak Filteren op.

Find this option at the top of the user list

4. Voer een van de volgende acties uit:
    • Selecteer een categorie om de lijst op te filteren, zoals Voornaam, Achternaam of E-mailadres. Selecteer een optie of voer de filtertekst in en klik op Toepassen.
    • Begin met het typen van tekens voor het filter dat u wilt gebruiken, zoals een voornaam, achternaam of gebruikersnaam. Selecteer het juiste filter wanneer dit verschijnt.
  5. Klik in de filterresultaten op de naam van een gebruiker om zijn accountpagina te openen.

Zoeken naar de accountpagina van een gebruiker

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Typ in het zoekvak boven aan de Admin Console de naam of het e-mailadres van de gebruiker.
  3. Klik in de lijst met overeenkomende accounts die wordt weergegeven op een account om naar de accountpagina te gaan.

In de functie Zoeken wordt gezocht naar voor- en achternamen die beginnen met uw zoektekst. Er wordt niet gezocht naar tekst midden in of aan het eind van een adres of naam. Als u bijvoorbeeld op bert zoekt, worden resultaten geretourneerd voor Bert en Bertrand, maar niet voor Robert.

Sneltoetsen en tips voor zoeken

Zoekoperators gebruiken om uw zoekopdracht te verfijnen

U kunt ook zoeken naar gebruikersaccounts die voldoen aan andere criteria, of uw zoekopdracht verfijnen, door een van de volgende operators te gebruiken. Voer een operator in, gevolgd door een gelijkteken (=) en uw zoektekst.

Operator Vindt gebruikers... Voorbeelden
domain In een specifiek domein domain=example.com
email Waarvan de e-mailadressen overeenkomen met uw zoektekst email=rob@example.com
givenName Waarvan de voornaam overeenkomt met uw zoektekst givenName=rob
familyName Waarvan de achternaam overeenkomt met uw zoektekst familyName=smith

Tip: In zoekopdrachten worden ook groepsaccounts weergegeven. Als u echter zoekoperators gebruikt, moet u de operator email gebruiken om groepsresultaten te krijgen, bijvoorbeeld email=marketing.

Alle zoekoperators bekijken.

Zoekoperators combineren

Voer twee of meer zoekoperators in om uw zoekopdracht nog verder te verfijnen.

Voorbeeld Vindt gebruikers...
domain=example.com email=rob In example.com, waarvan het e-mailadres begint met rob
domain=example.com givenName=rob In example.com, waarvan de voornaam begint met rob
givenName=rob familyName=smith Waarvan de voornaam begint met rob en de achternaam begint met smith
domain=example.com email=rob givenName=bob In example.com, waarvan het e-mailadres begint met rob en de voornaam begint met bob.