Een gebruikersaccount zoeken

Dit artikel is bestemd voor beheerders die het Google Workspace- of Cloud Identity-account van hun organisatie beheren.

Ga in de Google Beheerdersconsole naar de accountpagina van een gebruiker om de instellingen van die gebruiker te beheren. Hier kunt u het wachtwoord van een gebruiker wijzigen, de gebruiker een ander e-mailadres geven en meer.

U kunt op verschillende manieren de Google Workspace- of Cloud Identity-accountpagina van een gebruiker vinden. Probeer een van deze methoden:

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Opties voor het vinden van een gebruikersaccount

De lijst controleren om de accountpagina van een gebruiker te vinden
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst en klik op de naam om de accountpagina te openen.

De cursor wijst naar een gebruiker op de pagina Gebruikers.

Tip: Als gebruikers zijn gegroepeerd in organisatie-eenheden, kunt u ze sneller vinden door eerst de organisatie-eenheid te selecteren waar de gebruiker bij hoort. U moet wellicht linksboven op Openen klikken om de organisatie-eenheden te kunnen zien.

De cursor wijst naar een organisatie-eenheid op de pagina Gebruikers.

De lijst Gebruikers filteren
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik boven de lijst Gebruikers op Een filter toevoegen.

Deze optie staat bovenaan de gebruikerslijst

4. Kies een optie:
    • Selecteer een categorie om de lijst te filteren, zoals Voornaam, Achternaam, E-mailadres etc. Selecteer een optie of voer de filtertekst in en klik op Toepassen.
    • Begin tekens te typen voor het filter dat u wilt gebruiken, zoals een voornaam, achternaam of gebruikersnaam. Selecteer het juiste filter wanneer dit verschijnt.
  5. Klik in de filterresultaten op de naam van een gebruiker om zijn accountpagina te openen.

De cursor wijst naar het filter boven de lijst met gebruikers.

Zoeken naar de accountpagina van een gebruiker
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Typ in het zoekvak de naam of het e-mailadres van de gebruiker.
  3. Klik in de lijst met overeenkomende accounts die wordt weergegeven op een account om naar de accountpagina te gaan.

In de functie Zoeken wordt gezocht naar voor- en achternamen die beginnen met uw zoektekst. Er wordt niet gezocht naar tekst in het midden of aan het einde van een woord.

Als u bijvoorbeeld zoekt naar bert, krijgt u resultaten voor Bert en Bertrand, maar niet voor Robert.

De cursor wijst naar de zoekbalk boven in de Beheerdersconsole.

Uw zoekopdracht verfijnen met zoekoperators

Zoekoperators gebruiken

Verfijn uw zoekopdracht voor Google Workspace- of Cloud Identity-gebruikersaccounts met deze operators. Typ in de balk Zoeken boven in de Beheerdersconsole de operator, het gelijkteken (=) en uw zoektekst.

Operator Vindt gebruikers... Voorbeelden
domain In een specifiek domein domain=example.com
email Waarvan de e-mailadressen overeenkomen met uw zoektekst email=rob@example.com
givenName Waarvan de voornaam overeenkomt met uw zoektekst givenName=rob
familyName Waarvan de achternaam overeenkomt met uw zoektekst familyName=smith

Tip: In de resultaten van zoekopdrachten worden ook groepsaccounts weergegeven. Als u echter zoekoperators gebruikt, moet u de operator email gebruiken om groepsresultaten te krijgen, bijvoorbeeld email=marketing.

Alle zoekoperators bekijken.

Zoekoperators combineren

Voer twee of meer zoekoperators in om de zoekopdracht nog verder te verfijnen.

Voorbeeld Vindt gebruikers...
domain=example.com email=rob In example.com, waarvan het e-mailadres begint met rob
domain=example.com givenName=rob In example.com, waarvan de voornaam begint met rob
givenName=rob familyName=smith Waarvan de voornaam begint met rob en de achternaam begint met smith
domain=example.com email=rob givenName=bob In example.com, waarvan het e-mailadres begint met rob en de voornaam begint met bob.