De Google Beheerdersconsole-app instellen en openen op Android

Als u de Google Beheerdersconsole-app wilt gebruiken, moet u een beheerdersaccount hebben op uw apparaat.

Zie Over de Google Beheerdersconsole-app voor Android voor meer informatie over de Google Beheerdersconsole-app.

De app instellen

1. Schakel API-toegang in voor uw organisatie.

De app gebruikt API's en werkt niet zonder API-toegang.

2. Installeer de Google Beheerdersconsole-app.
  3. Voeg uw beheerdersaccount toe aan het apparaat, als u dit nog niet heeft gedaan:
    1. Open Instellingen op uw apparaat en ga naar het gedeelte Accounts.
    2. Tik op Account toevoegen en volg de instructies.

De app openen in uw beheerdersaccount

1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Tik op de knop Inloggen als die wordt weergegeven.
  3. Als u een foutmelding ziet, zoals Kan niet inloggen of Onvoldoende rechten, moet u overschakelen op uw beheerdersaccount:
    1. Tik op Menu  of veeg vanaf links.
    2. Tik naast uw gebruikersnaam op de pijl-omlaag  en selecteer uw beheerdersaccount.
  4. Voer de pincode van uw Google-account in. Als u geen pincode heeft, kunt u ervoor kiezen er een maken.

Een Google-accountpincode biedt extra veiligheid. Als andere mensen uw apparaat gebruiken, kunnen ze de Google Beheerdersconsole-app niet gebruiken en de gegevens erin niet openen, tenzij ze de pincode kennen. Als u nu geen pincode instelt, kunt u er later een instellen.

Welke taken u precies kunt uitvoeren in de Google Beheerdersconsole-app, hangt af van uw beheerdersrechten.

Ziet u foutmeldingen?

Als u de app opent en een foutmelding ziet, zoals Onvoldoende rechten, moet u het volgende doen:

Toegankelijkheid

De Google Beheerdersconsole-app werkt met TalkBack, een schermlezer voor Android. Ga voor meer informatie over toegankelijkheid naar:

Als u problemen met toegankelijkheid in Google-producten wilt melden, gebruikt u ons feedbackformulier over toegankelijkheid.