Efterlevnadsändringar för G Suite och Cloud Identity

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

G Suite och Cloud Identity erbjuder databearbetningstillägg och modellavtalsklausuler som ett sätt att uppfylla kraven på lämplighet och säkerhet i EU:s allmänna dataskyddsfsförordning (GDPR). För kunder som måste efterleva HIPAA erbjuder Google ett tillägg för affärspartner.

Så här granskar och godkänner du dessa ändringar för G Suite och Cloud Identity:

Granska och godkänn tillägget för databearbetning (DPA 2.1 eller senare)

Om GDPR gäller för Googles behandling av din data, till exempel om du är etablerad i EU eller etablerad utanför EU men erbjuder varor/tjänster till registrerade inom EU, måste ditt kontrakt med Google innehålla vissa databehandlingsvillkor Om du inte godkänner DPA 2.1 (eller en senare version) saknar ditt kontrakt dessa villkor. Vi rekommenderar därför att du godkänner DPA 2.1 (eller senare version) åt din organisation eller söker juridisk rådgivning.

Obs! Har du en annan version av G Suite? Se anvisningar för e-post för företag från G Suite eller G Suite Business (teamhanterad).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil följt av Juridiska regler och efterlevnad på startsidan för administratörskonsolen.
    Du kan behöva klicka på Visa mer längst ned för att kunna se Juridiska regler och efterlevnad.

3. I Ytterligare villkor för säkerhet och sekretess klickar du på Granska och godkänn bredvid Tillägg för databearbetning till G Suite och/eller avtal för kompletterande produkter (t.ex. Cloud Identity).
  4. Se till att du eller lämpliga personer inom organisationen granskar DPA 2.1 (eller senare version).
  5. Klicka på Jag godkänner.

Läs mer om Googles inställning till den allmänna dataskyddsförordningen och G Suites säkerhet och efterlevnad.

Granska och godkänn modellavtalsklausuler

Förutom att Google deltar i Privacy Shield-ramverket mellan USA och EU erbjuder vi även modellavtalsklausuler som ett ytterligare sätt att uppfylla kraven på lämplighet och säkerhet i GDPR.

Obs! Har du en annan version av G Suite? Se anvisningar för e-post för företag från G Suite eller G Suite Business (teamhanterad).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil följt av Juridiska regler och efterlevnad på startsidan för administratörskonsolen.
    Du kan behöva klicka på Visa mer längst ned för att kunna se Juridiska regler och efterlevnad.

3. I avsnittet Ytterligare villkor för säkerhet och sekretess klickar du på Läs och godkänn bredvid EU:s standardavtalsklausuler för G Suite eller Cloud Identity.
  4. Se till att du eller en lämplig person inom organisationen granskar kontraktsklausulerna.
  5. Klicka på Jag godkänner.

Granska och godkänn HIPAA – tillägg för affärspartner

För kunder som måste efterleva HIPAA erbjuder Google ett tillägg för affärspartner (BAA).

För att granska och acceptera denna BAA måste du vara inloggad på ett administratörskonto för din G Suite- eller Cloud Identity-organisation. G Suite- eller Cloud Identity-användare som inte är administratörer och användare av den kostnadsfria versionen av Google Apps (som ibland kallas standardversionen) kan inte läsa och godkänna tillägget från Google för närvarande.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil följt av Juridiska regler och efterlevnad på startsidan för administratörskonsolen.
    Du kan behöva klicka på Visa mer längst ned för att kunna se Juridiska regler och efterlevnad.

3. I avsnittet Ytterligare villkor för säkerhet och sekretess klickar du på Läs och godkänn bredvid HIPAA – tillägg för affärspartner.
  4. Besvara alla tre frågorna för att bekräfta att enheten omfattas av HIPAA.
  5. Klicka på OK för att godkänna HIPAA – tillägg för affärspartner.