Överensstämmelseändringar för G Suite och Cloud Identity

Du måste vara avancerad administratör om du ska kunna utföra den här uppgiften.

Version 2 av tillägget för databearbetning (DPA 2.0)

I oktober 2017 distribuerade Google ut version 2.0 av tillägget för databearbetning i G Suite (DPA 2.0). Uppdateringen inkluderade ändringar i väntan på EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) som träder i kraft den 25 maj 2018.

Om GDPR gäller för Googles behandling av din data, till exempel om du är etablerad i EU eller etablerad utanför EU men erbjuder varor/tjänster till registrerade inom EU, måste ditt kontrakt med Google innehålla vissa databehandlingsvillkor Om du inte godkänner DPA 2.0 saknar ditt kontrakt dessa villkor. Vi rekommenderar därför att du godkänner DPA 2.0 åt din organisation eller söker juridisk rådgivning.

Välj att använda DPA 2.0 för G Suite eller Cloud Identity
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Företagsprofil > Anpassade webbadresser.
  3. I Ytterligare villkor för säkerhet och sekretess klickar du på Granska och godkänn bredvid Tillägg för databearbetning till G Suite och/eller avtal för kompletterande produkter (t.ex. Cloud Identity).
  4. Se till att du eller en lämplig person inom organisationen granskar DPA 2.0.
  5. Klicka på Jag godkänner.

Läs mer om Googles inställning till den allmänna dataskyddsförordningen och G Suites säkerhet och efterlevnad.

Modellavtalsklausul

Förutom att Google deltar i Privacy Shield-ramverket mellan USA och EU erbjuder vi även modellavtalsklausuler som ett ytterligare sätt att uppfylla kraven på lämplighet och säkerhet i Europaparlamentets och Europarådets dataskyddsdirektiv.

Välj att utforma avtalsklausuler för G Suite eller Cloud Identity
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Företagsprofil > Anpassade webbadresser.
  3. I avsnittet Ytterligare villkor för säkerhet och sekretess klickar du på Läs och godkänn bredvid EU:s standardavtalsklausuler för G Suite eller Cloud Identity.
  4. Se till att du eller en lämplig person inom organisationen granskar kontraktsklausulerna.
  5. Klicka på Jag godkänner.

HIPAA-efterlevnad

För kunder som måste efterleva HIPAA erbjuder Google ett tillägg för affärspartner.

För att granska och acceptera denna BAA måste du vara inloggad på ett administratörskonto för din G Suite- eller Cloud Identity-domän. G Suite-användare som inte är administratörer och användare av den kostnadsfria versionen av Google Apps (som ibland kallas standardversionen) kan inte läsa och godkänna tillägget från Google för närvarande.

Godkänna HIPAA – tillägg för affärspartner
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Företagsprofil > Anpassade webbadresser.
  3. I avsnittet Ytterligare villkor för säkerhet och sekretess klickar du på Läs och godkänn bredvid HIPAA – tillägg för affärspartner.
  4. Besvara alla tre frågorna för att bekräfta att enheten omfattas av HIPAA.
  5. Klicka på OK för att godkänna HIPAA – tillägg för affärspartner.