Tillägg för efterlevnad i G Suite

Modellavtalsklausul

Förutom att Google deltar i Privacy Shield-ramverket mellan USA och EU erbjuder vi även ett tillägg för databearbetning och modellavtalsklausuler som ett ytterligare sätt att uppfylla kraven på lämplighet och säkerhet i Europaparlamentets och Europarådets dataskyddsdirektiv.

Väljer att tillämpa tilläggen för databehandling och modellavtalsklausulerna
  1. Logga in på Googles administratörskonsol.
  2. Klicka på Företagsprofil.
  3. Välj Profil.
  4. I avsnittet Ytterligare villkor för säkerhet och sekretess klickar du på Läs och godkänn bredvid Tillägg för databearbetning.
  5. Klicka på Jag godkänner.
  6. Bredvid EU-modellavtalsklausulerna klickar du på Granska och godkänn.
  7. Klicka på Jag godkänner.

HIPAA-efterlevnad

För kunder som måste efterleva HIPAA erbjuder Google ett tillägg för affärspartner.

Du måste vara inloggad på ett administratörskonto för domänen på G Suite, Education eller Government för att kunna läsa och godkänna tillägget. G Suite-användare som inte är administratörer och användare av den kostnadsfria versionen av Google Apps (som ibland kallas standardversionen) kan inte läsa och godkänna tillägget från Google för närvarande.

Godkänna HIPAA – tillägg för affärspartner
  1. Logga in på Googles administratörskonsol.
  2. Klicka på Företagsprofil.
  3. Välj Profil.
  4. I avsnittet Ytterligare villkor för säkerhet och sekretess klickar du på Läs och godkänn bredvid HIPAA – tillägg för affärspartner.
  5. Svara på de tre frågorna. Om vi kan verifiera att du omfattas av HIPAA kan du sedan godkänna tillägget genom att klicka på Jag godkänner villkoren.