Integritetsefterlevnad och register för Google Workspace och Cloud Identity

Uppdaterades senast den 24 september 2021

Google Workspace och Cloud Identity erbjuder databearbetningstillägget, som omfattar standardavtalsklausuler, som ett sätt uppfylla kraven på säkerhet, avtal och dataöverföring i enlighet med kraven för dataöverföring i EU, Förenade kungariket och Schweiz. För kunder som måste efterleva HIPAA erbjuder Google ett tillägg för affärspartner.

Så här väljer du att godkänna tillägget för databearbetning (TFD)

Du behöver bara välja tillägget för databearbetning (TFD) om ditt Google Workspace- eller Cloud Identity-avtal inte redan innehåller TFD via referens. Om du är osäker på om ett sådant avtal redan inkluderar TFD via referens rekommenderar vi att du väljer att tillämpa TFD, eftersom det innehåller viktiga åtaganden om efterlevnad och ditt val inte gör någon skillnad om det redan ingår i ditt avtal.

Om du vill använda funktionen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Kontoinställningar följt av Juridiska regler och efterlevnad från administratörskonsolens startsida.

3. Ytterligare villkor för säkerhet och sekretess klickar du på Granska och godkänn under Tillägg för databearbetning till Google Workspace och/eller avtal för kompletterande produkter (t.ex. Cloud Identity).
  4. Du eller lämplig person inom organisationen ska granska avtalsklausulerna.
  5. Klicka på Jag godkänner.

Läs mer om Googles inställning till den allmänna dataskyddsförordningen och Google Workspace säkerhet och förtroende.

Så här anger du om europeisk dataskyddslagstiftning gäller för dig och tillhandahåller relaterad information

Steg 1: Certifiera om europeisk dataskyddslagstiftning gäller

Om din faktureringsadress är utanför Europa, Mellanöstern och Afrika, och din användning av Google Workspace eller Cloud Identity omfattas av eller blir föremål för EU:s GDPR, Förenade kungarikets GDPR eller Schweiz FDPA (som definieras i TFD) måste du certifiera detta och identifiera behörig tillsynsmyndighet (eller behöriga tillsynsmyndigheter) genom att följa stegen nedan.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Kontoinställningar följt av Juridiska regler och efterlevnad från administratörskonsolens startsida.

3. I Ytterligare villkor för säkerhet och integritet klickar du på Ange att EU:s dataskyddslagstiftning gäller för dig.
  4. Klicka på Certifiera om tillämpligt.
  5. Klicka på Spara. Om du behöver ta bort certifieringen intyget klickar du på Ta bort certifiering.

Steg 2. Ange information om din europeiska tillsynsmyndighet, ditt dataskyddsombud och din representant

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Kontoinställningar följt av Juridiska regler och efterlevnad från administratörskonsolens startsida.

3. Identifiera tillämpliga myndigheter under Din tillsynsmyndighet.
  4. Klicka på Spara.
  5. Följ stegen för att registrera dataskyddsombud eller representant för GDPRdär det är tillämpligt för din organisation.
Så här godkänner du HIPAA – tillägg för affärspartner

För kunder som måste efterleva HIPAA erbjuder Google ett tillägg för affärspartner (BAA).

För att granska och acceptera denna BAA måste du vara inloggad på ett administratörskonto för din Google Workspace- eller Cloud Identity-organisation. Google Workspace- eller Cloud Identity-användare som inte är administratörer och användare av den kostnadsfria versionen av Google Workspace (som ibland kallas standardversionen) kan inte läsa och godkänna tillägget från Google för närvarande.

Granska och godkänn HIPAA – tillägg för affärspartner

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Kontoinställningar följt av Juridiska regler och efterlevnad från administratörskonsolens startsida.

3. Öppna avsnittet Ytterligare villkor för säkerhet och integritet.
  4. Klicka på HIPAA-tillägg för företagspartner med Google Workspace för att granska tillägget.
  5. Klicka på Läs och godkänn och svara på de tre frågorna för att bekräfta att enheten omfattas av HIPAA.
  6. Godkänn HIPAA-tillägg för affärspartner genom att klicka på OK.

Se även