Csv-bestanden maken voor uw migratie

Google Workspace Migration for Microsoft Exchange

Gebruik bestanden met door komma's gescheiden waarden (csv-bestanden) om te zorgen dat de brongegevens correct worden toegewezen in uw nieuwe Google Workspace-account met Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME).

Over de csv-bestanden

Er zijn 2 typen bestanden. Of u een of beide bestanden gebruikt, hangt af van wat u wilt migreren.

• Csv-bestand voor controle: Hierin staan de brongebruikers die worden gemigreerd en de nieuwe Google Workspace-accounts waarnaar hun gegevens worden gemigreerd.
  • Csv-bestand met toewijzingen: Hiermee worden identiteiten (zoals gebruikers of agendafaciliteiten) in uw bronaccount overgezet naar uw doelaccount. Het zorgt dat metadata en gebruikersnamen correct worden overgezet.

Als u agendagegevens migreert en een van de volgende situaties van toepassing is, moet u een csv-bestand met toewijzingen gebruiken:

• Het bronmailadres van een gebruiker is anders dan het mailadres van het doelaccount.
  • Gebruikers met verschillende e-mailadressen genodigden zijn in agenda-afspraken die u migreert.

Richtlijnen voor de indeling van bestanden

• Plaats elk item in een afzonderlijke rij
  • Voeg geen koprijen toe
  • Verwijder automatisch toegevoegde aanhalingstekens
  • Voeg niet meer dan 1000 gebruikers en agendafaciliteiten toe aan één bestand

Als u meerdere clientapparaten wilt gebruiken, maakt u voor elke client een afzonderlijk csv-bestand. Elk csv-bestand moet een unieke reeks gebruikers en agendafaciliteiten bevatten.

De bestanden indelen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Het csv-bestand voor controle indelen

Gebruik de volgende indeling:

Voorbeelden van csv-bestanden voor controle

Migreren vanaf Exchange-servers

U hoeft het wachtwoord van uw gebruikers niet toe te voegen aan het csv-bestand, omdat de verificatie via het beheerdersaccount van uw Exchange-server verloopt.

Gebruik de volgende indeling:

• Brongebruiker,Doelgebruiker

Voorbeeld: dcruz@solarmora.com,danicruz@solarmora.com

• Als de e-mailadressen identiek zijn, kunt u de doelgebruiker weglaten.

Voorbeeld: dcruz@solarmora.com

IMAP-migraties vanuit Google Workspace

Als u gegevens migreert vanuit een persoonlijk Gmail-account (@gmail.com-account), gaat u naar Gmail-migraties (hieronder in dit gedeelte).

Gebruik de volgende indeling:

• Brongebruiker,Doelgebruiker

Voorbeeld: dcruz@example.com,dcruz@solarmora.com

IMAP-migraties vanuit Cyrus of Mirapoint

Gebruik de volgende indeling:

• Brongebruiker,Doelgebruiker

Voorbeeld: dcruz@solarmora.com,danicruz@solarmora.com

Zie 'Special instructions for Cyrus IMAP' (Speciale instructies voor Cyrus IMAP) in hoofdstuk 6 van de beheerdershandleiding voor GWMME voor meer informatie over migreren vanaf Cyrus IMAP-servers.

IMAP-migraties vanuit Exchange

Gebruik voor Exchange IMAP-migraties (geen reguliere Exchange-migraties) de volgende indeling:

• Windows AD-domein/Exchange-beheerder/Brongebruiker#Beheerderswachtwoord,Doelgebruiker

Voorbeeld: solarmora/admin/dcruz@solarmora.com#VjJ8zTsm,dcruz@solarmora.com

In dit voorbeeld is het Microsoft Windows Active Directory-domein solarmora, is de gebruikersnaam van de Exchange-beheerder admin en is het wachtwoord VjJ8zTsm. De beheerder migreert de e-mails van de gebruiker dcruz@solarmora.com.

Gmail-migraties

Gebruik de volgende indeling:

• Brongebruiker#Wachtwoord brongebruiker,Doelgebruiker

Voorbeeld: dcruz@example.com#VjJ8zTsm,dcruz@solarmora.com

Zie Een csv-bestand maken met gebruikers en wachtwoorden voor meer informatie over het brongebruikerswachtwoord.

Migraties vanaf andere IMAP-servers

Als u een andere IMAP-server gebruikt dan Google Workspace, Cyrus, Mirapoint of Exchange, gebruikt u de volgende indeling:

• Brongebruiker#Wachtwoord brongebruiker,Doelgebruiker

Voorbeeld: dcruz@solarmora.com#fKz47MCb,dcruz@solarmora.com

• Vul als brongebruiker de gebruikersnaam in die de gebruiker in de IMAP-mailclient invult om e-mails te bekijken. Bij sommige IMAP-servers hebben gebruikers alleen een gebruikersnaam nodig (bijvoorbeeld dcruz) en bij andere het volledige e-mailadres (bijvoorbeeld dcruz@solarmora.com). Als u twijfelt, gebruikt u het volledige e-mailadres.

Migraties met PST-bestanden

Als u gegevens migreert met Personal Storage Table-bestanden (PST), gebruikt u de volgende indeling:

• Naam PST-map,Doelgebruiker

Voorbeeld: pst-archive,dcruz@solarmora.com

De indeling van het csv-bestand met toewijzingen

Belangrijk: Voeg alle gebruikersaccounts en agendafaciliteiten toe aan het bestand, zelfs als sommige momenteel niet worden gemigreerd.

Gebruik de volgende indeling:

• Gebruikers: Brongebruiker,Doelgebruiker

Voorbeeld: dcruz@solarmora.com,danicruz@solarmora.com

• Als de e-mailadressen identiek zijn, kunt u de doelgebruiker weglaten.

Voorbeeld: dcruz@solarmora.com

• Agenda-afspraken: Adres bronfaciliteit,Adres doelfaciliteit

Zie het volgende gedeelte voor meer informatie.

Waar vind ik het e-mailadres van een agendafaciliteit?

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Klik op Faciliteiten.
  4. Klik op de naam van een agendafaciliteit (bijvoorbeeld AMS-14-12-Vergaderruimte-15) om de gegevens ervan te bekijken.

U ziet het e-mailadres van de agendafaciliteit onder E-mailadres van faciliteit. Bijvoorbeeld solarmora.com_37r2903631@faciliteitagenda.google.com.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.