Om TXT-poster

TXT-poster är en typ av DNS-post (Domain Name System) i textformat som innehåller information om din domän. TXT-poster har även information som hjälper externa nätverksservrar och tjänster att hantera utgående e-post från din domän. Google och Gmail använder DNS TXT-poster för att verifiera att de äger domänen, säkerställa e-postsäkerheten och förhindra skräppost och nätfiske.

Använda TXT-poster för att verifiera att du äger domänen

När du konfigurerar ditt Google Workspace- eller Google Cloud-konto ger Google dig en post att lägga till i dina domäninställningar. När Google upptäcker att du har lagt till TXT-posten bekräftas din äganderätt till domänen. Mer information finns i Skydda domänen med en TXT-post.

Obs! Om du köpte domänen när du registrerade dig för Google Workspace behöver du inte verifiera att du äger den.

Använda TXT-poster för att garantera e-postsäkerheten

Använd DNS TXT-poster med Google Workspace för att förhindra nätfiske, skräppost och annan skadlig aktivitet:

• SPF-poster skyddar domänen från att användas för att skicka skräppost.
  • DKIM-signering använder kryptering för att skydda innehållet i din e-post.
  • DMARC-autentisering hjälper dig att hantera meddelanden som kontrolleras av SPF och DKIM.
  • MTA-STS ökar säkerheten för SMTP-anslutningar när både sändande och mottagande servrar använder denna standard.
  • Med BIMI kan du lägga till en verifierad varumärkesbild, till exempel en logotyp, i meddelanden som har autentiserats med DMARC.

Lägga till TXT-poster hos domänleverantören

Om du vill lägga till en TXT-post måste du logga in separat med domänvärden. Domänvärden är normalt där du köpte domännamnet. Om du är osäker på vem det är kan du identifiera domänvärden.

Vi rekommenderar att du inte lägger till fler än 49 TXT-poster hos domänleverantören, eftersom det är det högsta antalet som stöds av de flesta domänleverantörer.

Om du vill ha mer information om att skapa TXT-poster kontaktar du domänvärdens supportteam.