Omdirigera eller vidarebefordra en användares e-postmeddelanden i Gmail till en annan användare

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer.

Om du vill vidarebefordra meddelanden med ditt eget personliga Gmail-konto, jobb- eller skolkonton besöker du Vidarebefordra Gmail-meddelanden automatiskt till ett annat konto.Om du använder Gmail på jobbet eller i skolan måste administratören aktivera inställningen som gör att andra kan vidarebefordra Gmail-meddelanden.

Som Google Workspace-administratör kan du automatiskt omdirigera eller vidarebefordra inkommande e-postmeddelanden som skickas till en mottagare i organisationen till en eller flera andra mottagare. Det gör du genom att skapa adressmappningar i administratörskonsolen.

På den här sidan

Alternativ och exempel

• Uteslut ursprunglig mottagare (omdirigering) – någon lämnar organisationen och du vill omdirigera personens framtida meddelanden till ersättningen eller till ett konto som har konfigurerats för detta. Meddelanden levereras inte till den ursprungliga mottagaren.
  • Inkludera ursprunglig mottagare (vidarebefordring) — någon tar tjänstledighet. Du vill att de ska få sina meddelanden under ledigheten så att de får sin e-post när de är tillbaka. Men du vill även vidarebefordra hans eller hennes meddelanden till personen som utför sitt arbete medan hen är borta.
  • Mappa adresser i grupp — du kan till exempel behöva mappa organisationens gamla adresser till nya adresser efter ett förvärv.

Tips! Läs mer om vidarebefordran eller omdirigering.

Omdirigera eller vidarebefordra en adress i taget

Meddelanden som du omdirigerar eller vidarebefordrar verkar komma direkt från den ursprungliga avsändaren. Till:-adressen i omdirigerade meddelanden innehåller enbart den ursprungliga mottagaradressen.

1. I Googles administratörskonsol ...
  2. Öppna menyn följt av Appar > Google Workspace Gmail > Rutt (inte Standardrutt).
  3. Välj den organisationsenheten på toppnivå till vänster.
  4. Scrolla ned till Vidarebefordran av e-post med adressmappning för mottagare och klicka på Konfigurera eller Lägg till ytterligare en regel
  5. Överst i rutan Lägg till inställning anger du ett beskrivande namn för adressmappningen.
  6. I steg 1 i rutan Lägg till inställning klickar du på Lägg till.Ange sedan den ursprungliga mottagarens e-postadress i fältet Mappa till adress . I fältet Mappa till adress anger du adressen som den ska omdirigeras till.

Upprepa detta steg om du vill lägga till fler mappningar. Eller läs om hur du mappar flera adresser samtidigt nedan.

7. Välj ett alternativ under Meddelanden som ska beröras:
    • Alla inkommande meddelanden: Tillämpa inställningen för vidarebefordran på alla meddelanden som tas emot av domänen, inklusive meddelanden som skickas inom domänen.
    • Endast externa inkommande meddelanden: Tillämpa enbart inställningen för vidarebefordran på meddelanden som tas emot från avsändare utanför domänen.
  8. Dirigera även till den ursprungliga destinationen:Markera den här rutan om du vill skicka meddelandet till den ursprungliga mottagaren, utöver de nya mottagarna.
  9. Lägg till rubriken X-Gm-Original-To:Markera den här rutan om du vill behålla den ursprungliga mottagarinformationen i meddelanderubriken. Du kanske vill göra detta om du hanterar e-post baserat på meddelanderubriker. Information i meddelanderubriker kan också vara användbar för felsökning av e-postleverans.
  10. Längst ned i rutan Lägg till inställningen klickar du på Spara.

Din nya adresskarta visas som en rad på sidan Dirigering. Varje rad motsvarar en adressmappning.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Omdirigera eller vidarebefordra flera adresser samtidigt

Det är enklare att mappa ett stort antal adresser genom att ange dem som kommaavgränsade poster, till exempel från ett kalkylark. Det maximala antalet mottagaradresser för alla adressmappningar är 5 000. Du kan till exempel lägga till en adressmappning med 5 000 mottagaradresser, 50 adresskartor med 100 mottagare vardera eller 1 000 adressmappningar med 5 mottagare vardera.

Följ stegen ovan för att skapa en adressmappning. Gör sedan i steg 6 följande:

1. Klicka på Lägg till i grupp.
  2. Ange den ursprungliga e-postadressen följt av ett kommatecken och ange sedan den nya mottagaradressen.
  3. Lägg till en ny rad med Retur-tangenten.
  4. Upprepa steg 1–3 tills du har lagt till alla adresser.
  5. Klicka på Lägg till alias längst ned i rutan för masstillägg.
  6. Fortsätt med steg 7 ovan.

Beroende på dina rutiner för att skicka e-post kan vi minska mottagarens adressgräns för domänen. Detta kan påverka mottagargränserna för dina adresskartor. Vi rekommenderar att du följer våra metodtips för att skicka e-post till Gmail-användare.

Titta på en video

Forward messages with address maps

Alternativ till adresser till kartor

Beroende på dina mål kan de här alternativen vara mer effektiva än att använda adresskartor. Klicka på varje alternativ för att se stegen: