Opties voor e-mails doorsturen voor Google Workspace-gebruikers

E-mails doorsturen of omleiden naar andere gebruikersaccounts

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders en mensen die Gmail gebruiken voor werk of school. Zie Gmail-berichten automatisch doorsturen naar een ander account voor meer informatie over hoe u berichten doorstuurt als individuele Gmail-gebruiker.

Met Google Workspace kunnen mensen in uw organisatie e-mails doorsturen of omleiden naar andere accounts. Als beheerder kunt u alle gebruikers in uw organisatie of alleen gebruikers in bepaalde groepen of afdelingen e-mails laten doorsturen. U kunt mensen in uw organisatie ook zelf het doorsturen laten instellen voor hun eigen account.

Verschil tussen het doorsturen van e-mails en het omleiden van e-mails

De termen worden soms door elkaar gebruikt, maar e-mails doorsturen en e-mails omleiden zijn niet hetzelfde.

Als u berichten doorstuurt, wordt de inhoud van het oorspronkelijke bericht gewijzigd. Doorgestuurde berichten bevatten de berichtgeschiedenis. Als u berichten omleidt, heeft dit geen invloed op de inhoud van het oorspronkelijke bericht. Omgeleide berichten lijken rechtstreeks van de oorspronkelijke afzender te komen.

Berichtontvangers wijzigen met adrestoewijzingen

Als beheerder kunt u inkomende berichten omleiden naar een of meer nieuwe ontvangers. U kunt een omgeleid bericht eventueel ook bezorgen bij de oorspronkelijke ontvanger. Als iemand bijvoorbeeld uw organisatie verlaat, moet u de berichten van die persoon omleiden naar het account van iemand anders of naar een account dat u hiervoor maakt.

Dit zijn enkele voordelen van het omleiden van berichten:

• U heeft controle over en zicht op de omleiding van doorgestuurde e-mails.
  • U kunt één e-mailadres toewijzen aan maximaal 12 andere adressen.
  • U kunt instellen dat omgeleide berichten  alleen naar de nieuwe adressen worden gestuurd. Of berichten kunnen worden gestuurd naar de nieuwe adressen en naar de oorspronkelijke ontvanger.
  • Afhankelijk van de manier waarop u e-mails stuurt, kunnen we de limiet voor ontvangstadressen van uw domein beperken. Dit kan gevolgen hebben voor de ontvangstlimieten van uw adrestoewijzingen. We raden u aan de praktische tips voor het sturen van e-mails naar Gmail-gebruikers te volgen.

Bekijk hoe u berichten omleidt met adrestoewijzingen.

Naar meer ontvangers sturen met routing op gebruikersniveau

U kunt bepaalde accounts zo instellen dat berichten voor die accounts naar aanvullende adressen worden gestuurd.

Berichten voor een specifieke gebruiker kunnen bijvoorbeeld automatisch naar een andere gebruiker worden gestuurd. U kunt ook bijlagen verwijderen die door niet-vertrouwde afzenders zijn gestuurd voordat berichten worden bezorgd bij mensen in uw organisatie.

• U heeft controle over en zicht op de bestemming van doorgestuurde e-mails.
  • U kunt instellen dat omgeleide berichten  alleen naar de nieuwe adressen worden gestuurd. Of berichten kunnen worden gestuurd naar de nieuwe adressen en naar de oorspronkelijke ontvanger.

Meer informatie over hoe u routing instelt voor uw domein of organisatie.

Gebruikers toestaan berichten door te sturen met automatisch doorsturen

U kunt instellen dat de mensen in uw organisatie inkomende e-mails automatisch laten doorsturen naar een ander e-mailadres. Iemand die bijvoorbeeld op vakantie gaat, kan al zijn berichten automatisch doorsturen naar een collega die zijn of haar werk overneemt.

• Als beheerder beheert u deze functie in de Google Beheerdersconsole. Zie Automatisch doorsturen uitzetten voor meer informatie.
  • Met automatisch doorsturen kunnen gebruikers bepalen naar welke adressen hun berichten worden doorgestuurd.
  • Gebruikers kunnen maar één doorstuuradres instellen.
  • Als u berichten wilt bekijken die zijn doorgestuurd door mensen in uw organisatie, gebruikt u Zoeken in e-maillogboeken.

Bekijk hoe uw gebruikers Gmail-berichten automatisch kunnen doorsturen naar een ander account.

Gebruikers toestaan berichten door te sturen met Gmail-filters

Mensen in uw organisatie kunnen hun inkomende berichten beheren met filters. Filters kunnen berichten automatisch doorsturen (of andere acties uitvoeren) op basis van regels die zijn ingesteld door de accounteigenaar. U kunt bijvoorbeeld een filter maken om berichten van een belangrijke klant automatisch door te sturen naar uw manager.

• Als beheerder beheert u deze functie in de Google Beheerdersconsole. Zie Automatisch doorsturen uitzetten voor meer informatie.
  • Gebruikers kunnen maximaal 20 filters maken die e-mails doorsturen naar andere adressen.
  • Als u berichten wilt bekijken die zijn doorgestuurd door mensen in uw organisatie, gebruikt u Zoeken in e-maillogboeken.

Uw gebruikers kunnen Regels maken om uw e-mails te filteren bekijken voor meer informatie.