Ändra tjänstinställningar för olika användare

Du kan anpassa många tjänstinställningar på Googles administratörskonsol för olika användare på kontot. Du kan till exempel tillåta att enbart säljavdelningen publicerar Google Drive-filer på webben. Gör detta genom att placera alla på säljavdelningen i en egen organisationsenhet. Aktivera sedan publiceringsbehörigheter enbart för denna organisationsenhet.

Ändra inställningar för organisationsenheter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Lägg till en organisationsenhet för användare vars inställningar du vill ändra.
  3. Flytta användare till organisationsenheten.
  4. Öppna sidan Inställningar för tjänsten.
  5. Klicka på ett avsnitt för att öppna de tjänstinställningar du vill ändra.

Om inställningarna kan tillämpas på olika organisationsenheter öppnas organisationsträdet till vänster.

6. I organisationsträdet väljer du den organisationsenhet som innehåller dina användare. Inledningsvis ärver en organisationsenhet inställningarna från sin överordnade. Därför behöver du bara ändra de inställningar du vill anpassa.
  7. Ändra inställningarna:

• Om du vill åsidosätta ett ärvt värde ändrar du inställningen. Texten under inställningen ändras till Åsidosatt.
    • Återställ en åsidosätt inställning till det ursprungliga värdet genom att klicka på Ärv
  8. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Relaterade ämnen