A-records instellen

U kunt uw domeinnaam zonder www-voorvoegsel instellen voor Google Workspace door de A-records te updaten bij uw domeinhost. U beheert A-records bij uw domeinhost, niet in de Google Beheerdersconsole.

Wijzig de A-records van uw domein niet als u niet-Google-services gebruikt met uw domein. Hierdoor kunnen deze services niet meer worden gebruikt. Voordat u de A-records wijzigt, moet de website van uw domein al worden gehost als een Google-site, gemaakt in uw Google Workspace-account. Zie De domeinnaam zonder www-voorvoegsel instellen voor meer informatie.

A-records instellen bij uw domeinhost

1. Log in bij uw domeinhost met het account van uw domein. Wie is mijn domeinhost?

Als u uw domein heeft gekocht toen u zich aanmeldde voor uw Google Workspace- of Google Cloud-account: Ga naar de Google Beheerdersconsole om de DNS-instellingen van uw domeinhost te openen. Zie Toegang tot DNS-records van een partnerhost.
  2. Ga naar de pagina waar u de DNS-records van uw domein kunt updaten.

De pagina heeft mogelijk een titel die lijkt op DNS-beheer, Naamserverbeheer of Geavanceerde instellingen.

3. Ga naar de A-records van uw domein. U heeft mogelijk een of meer records die lijken op het volgende:

Naam/Host/Alias Time to Live (TTL) Recordtype Waarde/Antwoord/Bestemming
    Leeg of @ 86400 A 68.178.232.100
  4. Pas uw A-records aan, zodat ze de A-recordwaarden bevatten die u hieronder ziet. Maak indien nodig nieuwe A-records, zodat er voor ieder IP-adres op deze pagina een record is.

U voert deze waarden in bij uw domeinhost, niet in de Google-beheerdersconsole. Sommige hosts gebruiken andere labels voor de velden Naam en Waarde.

Naam/Host/Alias Time to Live (TTL*) Recordtype Waarde/antwoord/bestemming
    Leeg of @ 3600 A 216.239.32.21
    Leeg of @ 3600 A 216.239.34.21
    Leeg of @ 3600 A 216.239.36.21
    Leeg of @ 3600 A 216.239.38.21

U kunt ook de volgende AAAA-records instellen om IPv6 te ondersteunen:

Naam/Host/Alias Time to Live (TTL*) Recordtype Waarde/antwoord/bestemming
    Leeg of @ 3600 AAAA 2001:4860:4802:32::15
    Leeg of @ 3600 AAAA 2001:4860:4802:34::15
    Leeg of @ 3600 AAAA 2001:4860:4802:36::15
    Leeg of @ 3600 AAAA 2001:4860:4802:38::15

* De TTL is het aantal seconden voordat wijzigingen aan de CNAME-record in werking treden.

5. Sla de wijzigingen op.Het kan 72 uur duren voordat wijzigingen aan A-records zijn doorgevoerd, maar dit gebeurt meestal veel eerder.

Heeft u hulp nodig of wilt u uw wijziging verifiëren? Lees eerst Problemen met A-records oplossen. Als u daarna nog steeds hulp nodig heeft of als u de DNS-records van uw domein niet kunt instellen, neemt u contact op met uw domeinhost.