OnlineNIC: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen OnlineNIC på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Logga in på OnlineNIC.

Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord, kan du återställa lösenordet eller kontakta support för OnlineNIC.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Återvänd till webbplatsfilken för OnlineNIC som du öppnade i steg 1.3.
  2. Klicka på Hantera domän och klicka sedan på Lista mina domäner.
  3. Under Current domain (Aktuell domän) klickar du på DNS1-raden i tabellen med ditt domännamn. Ändra namnservrarna här.
  4. I kolumnen Ändra DNS, ändrar du för DNS1 till ns1.dns-diy.net och för DNS2 till ns2.dns-diy.net. Klicka på Skicka.
  5. Besök www.dns-diy.net och logga in med ditt användarnamn och lösenord för OnlineNIC.
  6. Klicka på Ok under adv. edit och lägg till TXT-poster för domänen.
  7. Ange följande värden:
    • För host (värd) anger du @.
    • För type (typ) väljer du TXT.
    • För value (värde) klistrar du in verifieringsposten från konfigurationsguiden. Posten är en sträng med 68 tecken som börjar med google-site-verification, följt av ytterligare 43 tecken.
    • Lämna ttl som standard och klicka på Bifoga.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.