Exportera GWHHN-loggar

Google Workspace Migration för HCL Notes

Viktigt! Google har meddelat att de stänger GWMHN och upphör med support och underhåll för produkter den 20 november 2024. Efter detta datum kanske produkten inte fungerar som förväntat och supporttjänsterna är inte tillgängliga för att hjälpa dig.

Ibland kan du behöva tillhandahålla kopior av Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN)-loggarna och skicka dem till support för Google Workspace för analys.

Du kan exportera GWMHN-loggar som:

• Strukturerad text (rekommenderas när du skickar loggar till supporten, om inget annat anges)
  • NSF-filer
Alternativ 1: Exportera loggar som strukturerad text

Steg 1: Aktivera detaljerad händelseloggning för migrering

Aktivera detaljerad loggning av migreringshändelser enbart för djupgående felsökning eftersom långvarig användning kan påverka prestandan.

1. Öppna GWMHN-administrationsdatabasen och klicka på Systemkonfiguration.
  2. Klicka på fliken Avancerat.
  3. För Detaljerad loggning av migreringshändelser väljer du Aktiverad.
  4. Om detaljerad loggning av migreringshändelser tidigare har inaktiverats kör du om migreringen.

Steg 2: Exportera GWMHN-loggarna som strukturerad text

1. Välj ett alternativ:
    • I administratörsdatabasen klickar du på Öppna logg och väljer GWMHN-loggdatabasen.
    • Öppna loggdatabaserna direkt från Notes-klienten och Domino-administratören genom att navigera till GWMHN-installationen i migreringsmappen.
  2. Välj vilka dokument i loggen som ska undersökas.
    Om du är osäker väljer du hela loggen.
  3. Klicka på Exportera.
  4. Godkänn eller ändra utdatafilen (standardsökvägen är c:\temp\export.txt) och klicka på OK.
  5. Om du vill visa flödesloggarna klickar du på Öppna logg på huvudsidan för flödet.
    Alternativet visas bara om du har aktiverat Detaljerad loggning.
  6. Öppna flödesloggen för varje flöde och upprepa steg 2 till 4 (namnge varje logg i enlighet med detta).

Steg 3: (Valfritt) Exportera Domino-serverloggen

Om det inte finns några admin- eller flödesloggar, eller om problemet rör komponenter i GWMHN som inte öppnas korrekt (exempelvis flöden som inte skapas eller startar), ska du även exportera Domino-servererloggen som strukturerad text:

1. Öppna serverloggdatabasen (log.nsf).
  2. Välj dokumenten under Övriga händelser.
  3. Välj Arkivföljt avExportera på Notes-klientmenyn.
Alternativ 2: Exportera loggar som NSF-filer

Vid felsökning kan du behöva tillhandahålla kopior av de Notes-databaser som är berörs av migreringar till supporten för Google Workspace. Du kan kopiera databasernas NSF-filer till datorn. När du har lokala kopior kan du skicka dem som e-postbilagor.

Typer av NSF-filer som används för felsökning:

• GWHHN-administratörsdatabas – registrerar din GWHHN-konfiguration och statistik.
  • GWMHN-migreringens loggdatabas registrerar de åtgärder som vidtagits under migreringen.
  • Loggdatabasen för matningsflöde registrerar de åtgärder som flödena utför för att formatera och migrera data.
  • Notes-serverloggen registrerar alla åtgärder på servernivå.

Så här kopierar du NSF-filen från en databas:

1. Öppna HCL Notes.
  2. Klicka på Arkivföljt avDatabasföljt avÖppna.
  3. Leta upp NSF-databasen och klicka på Öppna.
  4. Klicka på Arkivföljt avDatabasföljt avNy kopia.
  5. Välj plats för exportenföljt avOK.

Obs! Skicka bara loggar som NSF-filer när Google Workspace-supporten specifikt begär dem.

Relaterat ämne

Kontakta support för Google Workspace

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.