GWMHN-logboeken exporteren

Google Workspace Migration for HCL Notes

Soms moet u kopieën van de Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN)-logboeken naar Google Workspace-support sturen voor analyse.

U kunt GWMHN-logboeken exporteren als:

• Gestructureerde tekst (aanbevolen optie als u logboeken indient bij support, tenzij anders aangegeven)
  • NSF-bestanden
Optie 1: Logboeken exporteren als gestructureerde tekst

Stap 1: Uitgebreide gebeurtenislogboeken inschakelen

Zet uitgebreide gebeurtenislogboeken voor de migratie alleen aan voor uitgebreide probleemoplossing, omdat langdurig gebruik de prestaties kan beïnvloeden.

1. Open de GWMHN-beheerdatabase en klik op System Setup (Systeeminstallatie).
  2. Klik op het tabblad Advanced (Geavanceerd).
  3. Selecteer Aan voor Uitgebreide logboekregistratie van migratiegebeurtenissen.
  4. Als de uitgebreide logboekregistratie van migratiegebeurtenissen eerder uitstond, voert u de migratie opnieuw uit.

Stap 2: De GWMHN-logboeken exporteren als gestructureerde tekst

1. Kies een optie:
    • Klik in de beheerdersdatabase op Logboek openen en selecteer de GWMHN-logboekdatabase.
    • U kunt de logboekdatabases ook rechtstreeks openen vanuit de Notes-client en Domino®-beheerder door in de migratiemap naar de GWMHN-installatie te gaan.
  2. Selecteer de documenten in het logboek die moeten worden geanalyseerd.
    Als u niet zeker weet om welke documenten het gaat, selecteert u het hele logboek.
  3. Klik op Exporteren.
  4. Accepteer of wijzig het pad van het uitvoerbestand (het standaardpad is: c:\temp\export.txt) en klik op OK.
  5. Als u de feederlogboeken wilt bekijken, klikt u op de hoofdpagina van de feeder op Logboek openen.
    De optie is alleen zichtbaar als u Uitgebreide logboekregistratie heeft aangezet.
  6. Open het feederlogboek van elke feeder en herhaal stap 2 tot en met 4 (geef elk logboek de betreffende naam).

Stap 3: (Optioneel) Het Domino-serverlogboek exporteren

Als er geen beheerders-/feederlogboeken zijn, of als het probleem is dat onderdelen van GWMHN niet juist laden (als er bijvoorbeeld geen feeders worden gemaakt of feeders niet starten) moet u ook het Domino-serverlogboek exporteren als gestructureerde tekst:

1. Open de serverlogboekdatabase (log.nsf).
  2. Selecteer de documenten bij Overige gebeurtenissen.
  3. Ga naar het Notes-clientmenu en selecteer File (Bestand)and thenExport (Exporteren).
Optie 2: Logboeken exporteren als NSF-bestanden

Bij probleemoplossing moet u mogelijk kopieën van de Notes-databases die betrokken zijn bij migraties naar Google Workspace-support sturen. U kunt de NSF-bestanden van de databases naar uw computer kopiëren. Nadat u lokale kopieën heeft gemaakt, kunt u deze e-mailen als bestandsbijlagen.

Typen NSF-bestanden die worden gebruikt voor het oplossen van problemen:

• GWMHN administrator database (GWMHN-beheerdersdatabase): Hier worden uw GWMHN-configuratie en -statistieken opgeslagen.
  • GWMHN migration log database (GWMHN-migratielogboekdatabase): Hier worden de acties opgeslagen die tijdens de migratie zijn uitgevoerd.
  • Feeder log database (Feederlogboekdatabase): Hier worden de acties opgeslagen die door de feeders worden uitgevoerd om de gegevens in te delen en te migreren.
  • Notes server log (Notes-serverlogboek): Hier worden alle acties op serverniveau opgeslagen.

Het NSF-bestand kopiëren uit een database:

1. Open HCL Notes.
  2. Klik op File (Bestand)and thenDatabaseand thenOpen (Openen).
  3. Zoek het NSF-bestand van de database en klik op Open (Openen).
  4. Klik op File (Bestand)and thenDatabaseand thenNew copy (Nieuwe kopie).
  5. Selecteer de locatie voor de exportand thenOK.

Opmerking: Stuur alleen logboeken als NSF-bestanden als Google Workspace-support hier specifiek om vraagt.

Gerelateerd onderwerp

Contact opnemen met Google Workspace-support

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.