Uw domein verifiëren met een TXT-record

Belangrijk! Gebruik dit artikel om een nieuw domein in te stellen met Google Workspace. Als u Google Workspace al meer dan 3 dagen gebruikt met uw domein, is uw domein al geverifieerd.

Waarom verifiëren?

We willen niet dat iemand anders uw -domein gebruikt om zich aan te melden voor Google Workspace. U kunt ons helpen uw domein veilig te houden door te laten zien dat u de eigenaar bent.

Opmerking: Als u uw domein heeft gekocht toen u zich aanmeldde voor Google Workspace, hoeft u uw domeineigendom niet te bevestigen. Als u zich in een proefperiode voor Google Workspace bevindt, moet u uw domeineigendom bevestigen binnen de eerste 9 dagen van de proefperiode.

Uw domeineigendom bevestigen voor uw Google-service

U verifieert uw domein bij uw domeinhost (dit is meestal de plek waar u uw domein heeft aangeschaft). Bij uw domeinhost zijn bepaalde instellingen, genaamd DNS-records, opgeslagen. Hiermee wordt internetverkeer naar uw domeinnaam gestuurd. Zie Uw domeinhost identificeren voor meer informatie.

U ontvangt van Google een TXT-verificatierecord die u moet toevoegen aan de DNS-records van uw domeinhost. Wanneer Google detecteert dat de record is toegevoegd, is uw domeineigendom bevestigd. De verificatierecord heeft geen invloed op uw website of e-mail.

Een TXT-verificatierecord toevoegen (alle domeinhosts)

Opmerking: De beheerder die de verificatierecord ophaalt, moet het verificatieproces uitvoeren. De verificatierecords zijn uniek voor elke beheerder. Als een beheerder dus het verificatieproces start, kan dit niet door een andere beheerder worden afgemaakt.

Stap 1: Uw verificatiecode van Google Workspace ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Doorgaan om uw domein te verifiëren met een TXT-record.

3. Zoek uw verificatiecode in de installatietool en klik op Kopiëren.

De knop Kopiëren wordt weergegeven naast de Google Workspace-verificatiecode.

Stap 2. Naar de DNS-records van uw domein gaan
  1. Open een tweede browservenster of tabblad en log in bij het account van uw domeinhost. Zie Uw domeinhost identificeren voor meer informatie.
  2. Ga naar de DNS-records van uw domein. De pagina heet bijvoorbeeld DNS Management, Name Server Management, Control Panel of Advanced Settings.
  3. Selecteer de optie om een nieuwe record toe te voegen.
Stap 3. De verificatierecord toevoegen bij uw domeinhost
  1. Selecteer TXT als recordtype.
  2. Voer in het veld Name/Host/Alias (Naam/Host/Alias) het teken @ in of laat het veld leeg.
    Bij sommige hosts moet u in dit veld uw domein invoeren (dit lijkt op example.com. Uw andere DNS-records geven wellicht aan wat u moet invoeren.
  3. Voer in het veld Time to Live (TTL) de waarde 86400 in of laat de standaardwaarde staan.
  4. Plak in het veld Value/Answer/Destination (Waarde/Antwoord/Bestemming) de verificatierecord die u in stap 1 heeft gekopieerd.
  5. Sla de record op.

Opmerking: Als u een waarschuwingsbericht ziet over het wijzigen van uw DNS-records, kunt u dit negeren. Het toevoegen van de TXT-record heeft geen invloed op uw website of DNS-instellingen.

Stap 4: Google Workspace vragen de verificatiecode te controleren
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Doorgaan.

3. Scroll naar beneden op de pagina en klik op Mijn domein verifiëren.

Belangrijk: Het kan wat langer duren voordat de registreerder de verificatiecode heeft gepubliceerd. Als u in de installatietool een Google Workspace-fout ziet, wacht u een uur voordat u het opnieuw probeert.

Support

Als u hulp nodig heeft bij de verificatie, kunt u contact opnemen met Google Workspace-support.

Volgende stappen (alleen Google Workspace)

Nadat u uw domeineigendom heeft bevestigd, kunt u Gmail instellen met Google Workspace. Houd de Beheerdersconsole en de site van uw domeinhost open in de browser. Open de uitgebreide instructies om Gmail in te stellen bij uw host in een nieuw tabblad of venster.