TXT-records toevoegen

Als u gebruik maakt van Google Enterprise-services, kunt u een TXT-record toevoegen, om eigendom van uw domein te verifiëren of een aantal beveiligingsmaatregelen voor e-mail te implementeren. U voegt TXT-records toe via de beheerderstools bij uw domeinhost, niet via de Google-beheerdersconsole. De exacte stappen voor uw host kunnen verschillen. Hieronder vindt u algemene stappen die gelden voor iedere host, evenals specifieke instructies voor verschillende populaire hosts.

Een TXT-record toevoegen (host-specifieke stappen)

Voordat u onze algemene stappen volgt, kunt u kijken of u specifieke stappen kunt vinden voor uw domeinhost.

Een TXT-record toevoegen (algemene stappen)
  1. Log in bij uw domeinhost met het account van uw domein. Wie is mijn domeinhost?
  2. Ga naar de pagina voor het bijwerken van de DNS-records van uw domein.

Deze pagina heeft waarschijnlijk een naam als DNS-beheer, Servernaambeheer of Geavanceerde instellingen.

3. Ga naar de TXT-records voor uw domein. U heeft mogelijk een of meer records die lijken op:

Naam/Host/Alias Time to Live (TTL) Recordtype Waarde/Antwoord/Bestemming
    Leeg of @ 86400 TXT v=spf1 ip4:123.123.123.123 ~all
  4. Voeg een TXT-record toe met de juiste waarden voor het gewenste gebruik. Bekijk TXT-recordwaarden om te zien welke waarden u precies moet invoeren.
  5. Sla uw wijzigingen op en wacht tot ze in werking treden.
Een TXT-record toevoegen (partnerhost-stappen)

Als u uw domein heeft aangeschaft van een Google-partner toen u zich aanmeldde voor uw Google Enterprise-account, moet u naar uw Google-beheerdersconsole gaan om de DNS-instellingen van uw domein te openen. Bekijk Toegang tot DNS-records van een partnerhost.

Het kan 72 uur duren voordat wijzigingen aan TXT-records zijn doorgevoerd, maar dit gebeurt meestal veel eerder.

Heeft u hulp nodig of wilt u uw wijziging verifiëren? Bekijk om te beginnen Problemen oplossen met TXT-records. Als u daarna nog steeds hulp nodig heeft, of als u de DNS-records van uw domein niet kunt openen, neemt u contact op met uw domeinhost voor assistentie.