Uw domein verifiëren met een TXT-record

Tip: Druk de verificatiestappen af, zodat u ze eenvoudiger kunt bekijken tijdens het uitvoeren van het verificatieproces.

Waarom verifiëren?

Nadat u heeft geverifieerd dat u de eigenaar bent van uw domein, kunt u gebruikmaken van Gmail, Google Drive en alle andere services die bij uw Google Apps-account horen.

Hoe verifieer ik mijn domein?

Google Apps geeft u een verificatierecord dat u moet toevoegen aan de DNS-instellingen van uw domein. U logt in bij uw domeinhost (dit is meestal waar u uw domein heeft aangeschaft) om de record toe te voegen. De verificatierecord heeft geen invloed op uw website of e-mail.

Heeft u geen toegang tot uw domeinhostaccount? Als u de HTML-code van de website van uw domein kunt bewerken, kunt u uw domein verifiëren door een verificatiecode toe te voegen aan uw website.

Heeft u hulp nodig bij de verificatie? Neem contact op met Google Support voor gratis snelle en persoonlijke hulp.

Een TXT-verificatierecord toevoegen (hostspecifieke stappen)

Bekijk de stapsgewijze instructies voor enkele populaire domeinhosts. Als uw host niet in de lijst staat, voegt u de TXT-verificatierecord toe met de algemene stappen.

Een TXT-verificatierecord toevoegen (algemene stappen)

1. Uw verificatierecord ophalen

Nadat u zich heeft aangemeld voor Google Apps leidt de installatiewizard u door de installatie van uw Apps-account, inclusief domeinverificatie.

Als u nog in de installatiewizard bent, gaat u verder met stap 3. Begin anders met stap 1.

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik boven aan het dashboard van de beheerdersconsole op de knoppen Beginnen met installeren of Domein verifiëren om aan de slag te gaan.
  3. Zoek op de pagina Uw domein verifiëren de sectie Inloggen bij de website van uw domeinhost. Als u de sectie niet ziet, klikt u op Kies een andere methode en selecteert u Een domeinhostrecord toevoegen (TXT of CNAME).
  4. Vink de volgende vakjes aan:
    • Ik ben ingelogd.
    • Ik heb het dashboard van mijn domein geopend.
  5. Kopieer in het gedeelte Een nieuw TXT-record maken de inhoud van het veld Waarde/Antwoord/Bestemming. Dit is uw verificatierecord.
2. Naar de DNS-records van uw domein gaan
  1. Open een tweede browservenster of tabblad en log in bij het account van uw domeinhost. Help me mijn host te vinden.
  2. Ga naar de DNS-records van uw domein. De pagina heet bijvoorbeeld DNS Management, Name Server Management, Control Panel of Advanced Settings.
  3. Selecteer de optie om een ​​nieuwe record toe te voegen.
3. De verificatierecord toevoegen
  1. Selecteer TXT als recordtype.
  2. Geef in het veld Name/Host/Alias (Naam/Host/Alias) het teken @ op of laat het veld leeg. Uw andere DNS-records geven mogelijk aan wat u moet gebruiken.
  3. Geef in het veld Time to Live (TTL) de waarde 86400 op of laat de standaardwaarde staan.
  4. Plak in het veld Value/Answer/Destination (Waarde/Antwoord/Bestemming) de verificatierecord die u in de installatiewizard van Google Apps heeft gekregen.
  5. Sla de record op.

Opmerking: Als u een waarschuwingsbericht krijgt over het wijzigen van uw DNS-records, kunt u dit negeren. Als u de TXT-record toevoegt, heeft dit geen invloed op uw website of DNS-instellingen.

4. Domeinverificatie voltooien
  1. Keer terug naar de installatiewizard in het eerste browservenster.
  2. Vink het vakje aan voor Ik heb de TXT-verificatierecord opgeslagen of Ik heb de TXT-record opgeslagen.
  3. Ga door met de stappen in de installatiewizard. Als u alle stappen heeft voltooid, klikt u op Verifiëren.

Het kan 72 uur duren voordat wijzigingen aan TXT-records zijn doorgevoerd, maar dit gebeurt meestal veel eerder.

Heeft u hulp nodig of wilt u uw wijziging verifiëren? Zie Problemen oplossen met TXT-records voor meer informatie. Als u daarna nog steeds hulp nodig heeft, of als u de DNS-records van uw domein niet kunt openen, neemt u contact op met uw domeinhost voor assistentie.

Verificatie van een domein van een partnerhost

Als u uw domein heeft aangeschaft bij een Google-partner toen u zich aanmeldde voor uw Google Apps-account, wordt uw domein automatisch geverifieerd. Zie Toegang tot DNS-records van een partnerhost als u de DNS-records van uw domein wilt bekijken.

Volgende stappen

Nu is het tijd Gmail in te stellen met Google Apps. Laat de tabbladen of vensters met de installatiewizard en de site van de domeinhost open. Open uitgebreide instructies voor het instellen van Gmail bij uw host in een nieuw tabblad of venster.