Uw domein verifiëren met een TXT-record

Tip: Druk de verificatiestappen af, zodat u ze eenvoudiger kunt bekijken tijdens het uitvoeren van het verificatieproces.

Waarom verifiëren?

Nadat u heeft geverifieerd dat u de eigenaar bent van uw domein, kunt u uw Google-service gaan gebruiken, zoals G Suite of Cloud Identity. Als u G Suite gebruikt, kunt u aan de slag met Gmail, Google Drive en alle andere services in uw G Suite-account.

Opmerking: Als u uw domein heeft aangeschaft toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u het eigendom ervan niet te verifiëren.

Uw domein verifiëren voor uw Google-service

U verifieert uw domein bij uw domeinhost (dit is meestal de plek waar u uw domein heeft aangeschaft). Bij uw domeinhost zijn bepaalde instellingen, genaamd DNS-records, opgeslagen. Hiermee wordt internetverkeer naar uw domeinnaam gestuurd.

U ontvangt van Google een TXT-verificatierecord die u moet toevoegen aan de DNS-records van uw domeinhost. Wanneer Google detecteert dat de record is toegevoegd, is uw domeineigendom bevestigd. De verificatierecord heeft geen invloed op uw website of e-mail.

Heeft u hulp nodig bij de verificatie? Neem contact op met Google Support voor gratis snelle en persoonlijke hulp.

Een TXT-verificatierecord toevoegen (veelgebruikte domeinhosts)

1. Identificeer uw domeinhost. Als u niet zeker weet wie uw domeinhost is, kunt u deze opzoeken.
  2. Volg de stapsgewijze verificatie-instructies voor enkele veelgebruikte domeinhosts.

Als u geen instructies ziet voor uw host, gebruikt u de algemene instructies hieronder om de TXT-verificatierecord toe te voegen.

Een TXT-verificatierecord toevoegen (alle domeinhosts)

1. Uw verificatierecord ophalen

Nadat u zich heeft aangemeld voor uw Google-service leidt de instelwizard u door de installatie van uw account, inclusief de domeinverificatie.

Als u nog in de instelwizard bent, gaat u verder met stap 3. Begin anders met stap 1.

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik boven aan het dashboard van de beheerdersconsole op de knoppen Beginnen met installeren of Domein verifiëren om aan de slag te gaan.
  3. Op de pagina Uw domein verifiëren ziet u het gedeelte Inloggen bij de website van uw domeinhost. Als u dit gedeelte niet ziet, klikt u op Kies een andere methode en selecteert u Een domeinhostrecord toevoegen (TXT of CNAME).
  4. Vink de volgende vakjes aan:
    • Ik ben ingelogd.
    • Ik heb het dashboard van mijn domein geopend.
  5. Kopieer in het gedeelte Een nieuwe TXT-record maken de inhoud van het veld Waarde/Antwoord/Bestemming. Dit is uw verificatierecord.

The TXT Value/Answer/Destination record is shown.

2. Naar de DNS-records van uw domein gaan
  1. Open een tweede browservenster of tabblad en log in bij het account van uw domeinhost. Help me mijn host te vinden.
  2. Ga naar de DNS-records van uw domein. De pagina heet bijvoorbeeld DNS Management, Name Server Management, Control Panel of Advanced Settings.
  3. Selecteer de optie om een ​​nieuwe record toe te voegen.
3. De verificatierecord toevoegen
  1. Selecteer TXT als recordtype.
  2. Voer in het veld Name/Host/Alias (Naam/Host/Alias) het teken @ in of laat het veld leeg. Uw andere DNS-records geven mogelijk aan wat u moet gebruiken.
  3. Voer in het veld Time to Live (TTL) de waarde 86400 in of laat de standaardwaarde staan.
  4. Plak in het veld Value/Answer/Destination (Waarde/Antwoord/Bestemming) de verificatierecord die u heeft gekopieerd in de instelwizard.
  5. Sla de record op.

Opmerking: Als u een waarschuwingsbericht ziet over het wijzigen van uw DNS-records, kunt u dit negeren. Het toevoegen van de TXT-record heeft geen invloed op uw website of DNS-instellingen.

4. Domeinverificatie voltooien
  1. Keer terug naar de installatiewizard in het eerste browservenster.
  2. Vink het vakje aan voor Ik heb de TXT-verificatierecord opgeslagen of Ik heb de TXT-record opgeslagen.
  3. Ga door met de stappen in de instelwizard. Als u alle stappen heeft voltooid, klikt u op Verifiëren.

Het kan 72 uur duren voordat wijzigingen aan TXT-records zijn doorgevoerd, maar dit gebeurt meestal veel eerder.

Heeft u hulp nodig of wilt u uw wijziging verifiëren? Zie Problemen oplossen met TXT-records voor meer informatie. Als u daarna nog steeds hulp nodig heeft, of als u de DNS-records van uw domein niet kunt openen, neemt u contact op met uw domeinhost voor assistentie.

Volgende stappen (alleen G Suite)

Nu gaat u Gmail instellen met G Suite. Laat de tabbladen of vensters met de installatiewizard en de site van de domeinhost open. Open uitgebreide instructies voor het instellen van Gmail bij uw host in een nieuw tabblad of venster.